HCL.HR

E3 2008 – Nintendo press konferencija

L_Lule 20.07.2008.   •   0 komentara


Nintendo se ove godine na E3-u predstavio u nešto drugačijem svijetlu nego lani. Konferencija je bila malo oskudnija sadržajem, ali svejedno vrijedi pročitati i pogledati što se sve tamo dešavalo.

Za razliku od prošle godine, Nintendo ove godine pohodi E3 sa poprilično skromnim opusom sadržaja. Zauzevši maleni broj kiosaka na kojem se mogao zaigrati (pogađate?) maleni broj igara, vjerujemo da je Nintendo razočarao popriličan broj svojih fanova koji su očekivali buduće hit naslove u igrivome izdanju, kao i više informacija o onima u izradi. Ipak, na samoj konferenciji je bilo dosta toga zanimljivoga. Prva prikazana igra bila je…

Shaun White Snowboarding: Road Trip

Shaun White osobno je predstavio igru boardajući na Balance Board-u. Izvodeći različite rotacije i trikove uz pomoć Wii motea i biranja smjera kretanja naginjući se lijevo-desno, demonstrirao je zanimljiv sistem kontrola koji se čini poprilično zabavnim. Shaun nam je također pokazao kako izgleda spust niz planinu, kao i vert način igranja. Uz odličnu grafiku i zanimljive kontrole te upotrebu Balance Boarda, igra bi trebala biti prava poslastica za zimske dane. Pogotovo za one koji nemaju mogućnosti otići na snijeg.


Datum izlaska: 10 mjesec 2008.
Ostale platforme: Xbox 360, PlayStation 3

Animal Crossing: City Folk

Katsuya Eguchi nam je predstavio najnoviju verziju Animal Crossing-a. City Folk omogućuje nelinearni pristup igranju, s obzirom da ne postoje ciljevi koje morate ispuniti kako bi progresirali dalje. Grubo rečeno, možete raditi što želite, kada to želite, gdje to želite. Još jedna od zanimljivosti jest da igra poštuje 24 satno vrijeme dana, tako da se stvari odvijaju igrali vi igru ili ne. Nešto kao križanac između The Simsa i Harvest Moona bez ikakvih ograničenja. Igra uvodi i Wii speak opciju tako da možete razgovarati sa igračima iz čitavoga svijeta.


Datum izlaska: 16.11.2008.
Ostale platforme: nema ih, Nintendo Wii only naslov

Star Wars: The Clone Wars – Lightsaber Duels

Kratki trailer prikazuje okršaj 2 nadobudna mladića koji se bore lightsaberima koristeći Wii mote. Osim nekoliko različitih okoliša i likova, prikazan je još samo datum idavanja koji je fiksiran na blagdansku sezonu ove godine.


Datum izlaska: 16.11.2008.
Ostale platforme: nema ih, Nintendo Wii only naslov

Rayman Raving Rabbids: TV Party

Nenormalno ludi zekani su prikazani u svome do sada najluđem izdanju. Koristeći Wii mote i Balance Board, možete voziti motor, surfati nebom, sanjkati se na snijegu, klizati na ledu i mnoge druge zabavne stvari uz pripadajuće vriskove zekonja.


Datum izlaska: jesen 2008.
Ostale platforme: nema ih, Nintendo Wii only naslov

Call of Duty: World at War

Još jedan kratki trailer prikazuje intezivnu akciju na dalekom istoku i korištenje Wii motea kao okidača na pušci ili bacaču plamena.


Datum izlaska: studeni 2008.
Ostale platforme: PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Nintendo DS

Guitar Hero: On Tour — Decades

Kanthik Bala iz Vicarious Visionsa nam je najavio novu verziju On Toura pod nazivom Decades. Posebni dodatak ove igre će biti mogućnost razmjenjivanja pjesama, neovisno o tome imao vaš prijatelj ili prijateljica On Tour ili Decades verziju igre. Posebni dodatak je trzalica po kojoj možete prebirati po žicama vaše virtualne gitare.


Datum izlaska: jesen 2008
Ostale platforme: Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii

Spore Creatures

U prikazanom traileru, Lucy Bradshaw nam objašnjava kako se DS verzija igre puno više fokusira na same kreature koje stvarate u jednostavnom i funkcionalnom Creature creator-u. Postojati će i mogućnost izmjenjivanja kreatura s vašim prijateljima.


Datum izlaska: 7.9.2008.
Ostale platforme: PC

Pokemon Ranger: Shadows of Almia

Nema nikakvog trailera, novi Pokemon je samo najavljen za Nintendo DS.

Datum izlaska: 10.11.2008.
Ostale platforme: nema ih, Nintendo DS only naslov

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Smješten u Liberty City, novi likovi, poznata mehanika igranja. Da, GTA dolazi i na DS.

Datum izlaska: zima 2008.
Ostale platforme: nema ih, Nintendo DS only naslov

Wii Sports Resort

Druga verzija popularnog Wii Sportsa, koja omogućuje igračima da provedu virtualni dan na plaži i pritom se ludo zabave. Koristeći Wii MotionPlus, dodatak za Wii mote koji uvelike povećava njegovu preciznost, u mogućnosti ste zaigrati različite nove igre kao što su recimo Frisbee Disc i Wave Racing, dok je u pripremi mnogo drugih zabavnih igara.


Datum izlaska: drugi kvartal 2009.
Ostale platforme: nema ih, Nintendo Wii only naslov

Wii Music

Shigeru Miyamoto je predstavio četvrti dio franšize igara sa predznakom ”Wii” (uz Wii Sports, Wii Fit i Wii Play). Za razliku od ostalih glazbenih igara na tržištu, Wii Music vam omogućava sviranje različitih instrumenata, bez ikakvog vremenskog pogađanja točnih nota. Dovoljno je mahati nunčakama kao da svirate stvarni instrument, pritiskajući različite dugmiće na Wii moteu. U igru će biti uključeno preko 50 različitih instrumenata. Jedino što pomalo razočarava je činjenica da koliko god vi mahali ili da se drukčije izrazim; lamatali, igra će uvijek svirati točne note, tako da se praktički igra sama, uz vašu malu pomoć.


Datum izlaska: četvrti kvartal 2008.
Ostale platforme: nema ih, Nintendo Wii only naslov

Ostalo sa konferencije

Osim predstavljenih igara, imamo još toga. Presidente Satoru Iwata nam je malo pričao o samim počecima Wii-a, o tome kako nitko nije vjerovao u uspjehe same ideje iza konzole, da bi nam sa širokim osmjehom prikazao statističke podatke superiornosti Wii konzole u cijelom svijetu. Reggie Fils-Aime nam je dao do znanja kako je Nintendo Wii na sjevernoameričkom tržištu prešao brojku od 10 miljuna prodanih konzola, dok je Nintendo DS prešao brojku od čak 20 milijuna prodanih primjeraka. Uz to, dano nam je do znanja kako se DS 2007. godine praktički ravnomjerno prodavao među spolovima, te je omjer 52% naprema 48 % za dečke, što je veliki odmak od 2005. kada je omjer bio 70-30.

Predstavljen je i zanimljivi novi dodatak za Wii mote – MotionPlus. Omaleni add-on dodatak se uključi na donjem dijelu Wii-motea. Uz pomoć dodatnih akscelometara koji mjere brzinu rotacije, u mogućnosti je očitati najmanje pokrete i tako dovesti Wii mote vrlo blizu svome punom potencijalu.

Ugodno nas je iznenadilo: Wii Sports Resort, koji čini vrlo zabavan. MotionPlus dodatak Wii kontroleru koji još više širi kapacitete njegovih mogućnosti. Navodno je The Conduit koji je predstavljen iza zatvorenih vrata zbilja fenomenalan. Posebna verzija GTA franšize pod nazivom Grand Theft Auto: Chinatown Wars.

Očekivali smo, a nismo dobili: više informacija o Fatal Frame IV, Rune Factory, Monster Hunter, Pikmin, Kid Icarus i Soma Bringer koji nisu predstavljeni ni s jednom rečenicom. Želimo nove trailere i informacije, Nintendo!

Dojmovi: Nintendo se ove godine predstavio u poprilično drukčijem svijetlu nego lani. Nemojte sada dobiti ideje da je Nintendo došao na E3 čisto reda redi, već ovo napominjemo zbog usporedbe s prošlom godinom. Jer ipak, za razliku od prošle godine kada su praktički vodili glavnu riječ i zauzeli popriličnu količinu prostora na sajmu, ove godine kao da ih nije bilo baš toliko briga za E3, te su odlučili eventualne udarne naslove ostaviti za neki drugi event ( Tokyo Game Show, možda? ). Nije loše imati još kojeg asa u rukavu. Iskreno se nadamo da će tako i biti.

>> Nazad na centralni dio E3 Reporta >> Tema za raspravu na forumu

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?