HCL.HR

ESWC CROATIA 2007 report

Marko Babić 26.05.2007.   •   0 komentara


Naš cijenjeni recenzent Marko “KingMortal” Babić i vanjski suradnik Fr3Ak posjetili su ovogodišnje Hrvatske ESWC kvalifikacije. Pročitajte koliko su impresionirani…

ESWC Croatia – događaj koji se pamti. Ako ste propustili datum, taj magični event održan je 18. i 19. svibnja u Zagrebu, u kinu kod studentskog centra. Dakle, riječ je o Hrvatskim kvalifikacijama za konačno finale ESWC-a, koje se ove godine održava u Parizu. Sam ESWC je nastao 2003. godine, kada su neki tamo gameri iz Francuske odlučili umjesto tipičnih malih LAN turnira učiniti nešto na globalnoj razini. Za one koji ne znaju, kratica znači Electronic Sports World Cup (ako želite znati više o povijesti i koječemu vezeno za to, imate wikipediju). Samo ime ovog turnira odaje njegovu veličanstvenost i pokazuje da na njemu može sudjelovati samo elita. [Bullshit mode off]. Da ne duljim, sve je bilo katastrofalno. Od organizacije, do turnira, pa do opreme i, konačno, odaziva.

Dakle, uputili smo se jedne lijepe subote (19.05) tamo , kolega moj i ja, jelte. Stigosmo u nekih 13 sati kad su počinjali neki turniri u CoD-u. U 14 sati je trebao početi Trackmania turnir, no svega troje ljudi se diglo kad su bila nekakva prozivanja za turnir u istome. Već smo se onda mogli uvjeriti u superioran odaziv ekipe koja je brojila nezapamćenih desetak ljudi. Sve je izgledalo užasno kilavo, gikovski i nezanimljivo. Malo ljudi, debilna dobacivanja publike tipa “e kasper drš se, zakolji sve!11”.

Također je jedan od bisera bio lik koji je prilikom gubljenja (dakle, cijelo vrijeme) vrištao dok je pogibao, psovao majke drugima (što mu je zaradilo obilan aplauz u publici) i sl. Ah, divota. Dosadilo nam je sve to pa odosmo na pivu negdje vani jer bi tu sigurno zaspali. Za koji sat smo se vratili jer smo očekivali turnir u Trackmaniji (ili bilo čem drugom, za promjenu), ali guess what – igrao se i dalje CoD. Oh, agonije.

Svijetla točka je, izgleda, bio turnir u PES-u. Ali ne (!!!), organizatori su sredili da se turnir u spomenutoj nogometnoj simulaciji ne igra na ničemu drugome već na – kompovima. Kapa do poda organizatorima. Još je neki klinac s majkom u pratnji došao na turnir sav sretan što će igrati PES, no trebao je ponijeti svoj gamepad, koji (oh, ne!) nije imao. U slijedećem treptaju su mu likovi pokušavali prodat neki gamepad za 80kn. Užas.

Nismo čekali da vidimo što će biti dalje, previše smo bili iziritirani, stoga smo otišli van i rekli da se tu više ne vraćamo. Ako ovako izgleda jedan veliki turnir elektroničkih igara, k vragu i sve. Možda je to zato jer smo samo u subotu bili tamo, no sumnjamo da bi bilo bolje da smo došli i u petak. Uglavnom, razlika između subote i petka je bila ta da se u petak ulaz plaćao 30 kuna, te je svirao Elemental. Možda smo ipak trebali doći i dan prije, no baš i ne vjerujemo kako bi to popravilo ukupan dojam koji je – loš. Ajde, dečki, može to i puno bolje. Želimo bolju organizaciju, promociju, odaziv i atmosferu iduće godine. Nedo vam Bog da se ovo ponovi…

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!