HCL.HR

Sajam glazbe i multimedije 2007

Davor Igrić 12.11.2007.   •   0 komentara


Nekolicina naših recenzenata posjetilo je ovogodišnji Sajam glazbe i multimedije. Dobro su se zabavili, vidjeli svšta i zapisali zašto vam može bit žao ako niste došli…

Sajam multimedije na Zagrebačkom velesajmu počeo je u srijedu 7.studenog, a trajao je sve do nedjelje, 11.studenog, 2007. Kako je to ( uz Info sajam ) jedna od rijetkih većih tehnoloških manifestacija koja se može pogledati u ovoj zemlji, naravno da je privukao velik broj ljudi, i to iz cijele Hrvatske. Kao što i samo ime sajma kaže, na Sajmu multimedije moglo se pogledati baš sve. Od najnovijih inovacija na području glazbe i literature ( u paviljonima 5 i 6, gdje je bio sajam Interliber ) pa do onoga što jednog prosječnog gamera najviše veseli. PS3 i Wii konzole te najnovije igre za njih.

Pa krenimo redom. Svako ovakvo veće događanje u hrvatskoj metropoli od nekolicine članova HCL tima zahtijeva dolazak i zajedničko druženje uz pokoju kap alkohola. Tako su se i ove godine zagrebačkom ogranku recenzenata HCL tima ( mr_solidus i beaver_hunter ), pridružili i Wildboy te Underground, vrli članovi tima koji nam dolazi sa juga zemlje – Iz Zadra. Naravno, na sajmu je bilo i podosta članova foruma, ali i nekih povremenih recenzenata i vanjskih suradnika. Sve to bilo je uvjet za jedno zanimljivo druženje, ali i zajedničko razgledavanje sajma na kojem se po prvi put, u zadnjih par godina, stvarno imalo mnogo toga lijepog za vidjeti.

Paviljon 8 Zagrebačkog velesajma bio je naš cilj. Naime, u njemu se nalazilo sve ono što jedno urbano čeljade želi vidjeti. Odmah pri ulazu shvatio sam i zašto. Nebrojeno mnogo više ljudi nego prošlih godina, urbana Techno ili R`n`B glazba iza svakog ugla, te prekrasne, mlade djevojke na rolama, koje su mamile neiskusne mladiće poput nas na svoje štandove. Najnovija dostignuća na području tehnike, računala, konzola i glazbala. I što je najbolje, sve se moglo vidjeti, dodirnuti i isprobati.

Nakon početnog zagrijavanja, odlučili smo na brzinu proletjeti cijelim sajmom te se odlučiti za par stvari vrijednih pomnijeg proučavanja. Zaključili smo da je to definitivno PC Playev mali ugao – PC Play Arena. Tamo je bilo svega. Od natjecanja u CoD2, i Doti, pa sve do PS3 konzola na kojima se konstatno vrtjela najnovija inačica najbolje nogometne simulacija današnjice – PESa. Pobjednik u natjecanju ( koje je trajalo od srijede do subote ) bio je Matej Horvat kojemu ovim putem čestitamo. Time je definitivno dokazao da se trenutno najbolje snašao u dosta promijenjenoj inačici PESa. Još kad uzmemo u obzir da je ovim turnirom prošlo vjerojatno najviše natjecatelja ikad, dolazimo do zaključka da je njegova pobjeda doista dokaz najboljeg u zemlji ( barem trenutno ).

Da ne duljim, ovo je očito bio najpopularniji dio sajma, redovi su bili ogromni, gužva povelika, a vremena jako malo. No dvoje naših recenzenata uspjelo se dohvatiti Wii-a, vjerojatno najsimpatičnije konzole na tržištu, kako bi odigralo partiju tenisa u igri Wii Sports. I ja, kao pobornik PC gameanja, stvarno moram priznat da je to jedna stvarno zabavna konzola. Ipak, ako ste se više zanimali za igre na PCu, za vas su bile postavljenje prezentacije najzanimljivijih igara današnjice; one koje već imamo mogućnost igrati, ali i one koje tek trebaju doći. S posebnim naglaskom na MMOGove. Osim ovoga, PcPlay Arena nudila je mogućnost freeplaya ili pak surfanja Internetom i hvaljenja po chatovima kako ste se, od 500 ljudi, baš vi uspjeli dohvatiti tog kompa.

Nakon toga na tapeti je bio nešto manje gamerskiji štand. I to onaj, vjerojatno najpoznatijeg dezića na tržištu. Axea. Oni su ovaj put predstavljali svoj najnoviji proizvod Axe Boom-chick-wah-wah. Što se tiče hostesa, njihova moć „uvjeravanja“ da kupite ovaj proizvod je stvarno…Paa, mene su uvjerili (čitaj: najzgodnije hostese na sajmu). Uz to su imali i natjecanje u plesu za dečke, a pobjednik je doma mogao odnijeti MP4 player, dok su svi ostali dobivali utješne nagrade. E, da je Wildyeva moć uvjeravanja bila veća, možda sam i sam mogao doći doma sa novim komadom tehnike, a ovako sam samo pokunjeno gledao sa strane.

Šlag na kraju bio je laser show na koji je se moralo čekati čak 40 minuta. Ali je stvarno vrijedan toga. Defitnivno stvar zbog koje, ako već zbog ničeg drugog, vrijedi doći na sajam. Pet minuta izvrsne grafičke prezentacije, te igre svjetlosti u potpuno mračnoj prostoriji zbog koje će vam curiti slina iz usta.

Na kraju smo se svi složili da je ovo bio najbolji sajam u zadnjih par godina, te da mu prošlogodišnji Info koji se odvijao u valjda najmanjem paviljonu na sajmu i na kojem si mogao vidjeti jedino stare digitrone i još starije inačice prvih računala, nije bio ni do koljena. Svima koji ga nisu posjetili, posebno ako su mladi i urbani neka bude žao.

PS: Niste valjda mislili da su ove očito preloše uslikane slike u tekstu sve što ćemo vam podariti? Naravno da ne. Od organizatora PCP Arene dobili smo nešto medijskog materijala u obliku videa i slika, pa ih svakako pogledajte klikom na linkove ispod.

Sveukupno 62 slike na kojima možete vidjeti sve od slaganja PCP Arene do konačnog proizvoda pogledajte klikom ovdje.

Osim slika, tu su i dva kratka video klipa na kojima možete pobliže vidjeti i čuti kako je to sve izgledalo. Klik ovdje za gledanje spomenutih klipova.

>> Komentari teksta na forumu >> Topic sa još par slika na forumu

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!