HCL.HR

UbiDays 2007 report

Matej Majcenović 26.05.2007.   •   0 komentara


Report Eventa Ubisofta koji se održao od 22.-23. Svibnja…

2 dana slušanja novosti isključivo vezane za Ubisoftove igre. Dogodilo se to upravo 22. i 23. Svibnja, svim novinarima koji su se odlučili uputiti u Paris na event zvan Ubidays. Zagrijavanje pred E3? Moglo bi se reći, upravo iz razloga jer nam Ubidaysi nisu donijeli nikakve novosti koje bi nas natjerale da skačemo od sreće. Nekoliko najavljenih igara, screenovi i traileri namijenjeni najvećim hitovima Ubisofta. Da, to je uglavnom sažetak ovogodišnjih Ubidaysa. Ne može se reći da je Ubisoft razočarao, ali stvoreni hype nije opravdan. Donosimo vam raport!

Najavljen Beowulf

Vjerujem da ste bar jednom čuli za Beowulfa. Stvorenje koje je polu čovjek, polu vuk. Neka vrsta vukodlaka. Sa kul imenom. Uglavnom, film snimljen 1999, sa Christopher Lambertom u glavnoj ulozi, nije postigao veći uspjeh, kako kod publike, tako ni kod kritičara. Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump) vjerojatno misli da je Beowulf veoma loš film, pa je odlučio snimiti svoj. Sa boljom glumačkom postavom. Tu na scenu stupa Ubisoft, koji je na Ubidaysima najavio istoimenu igru. Trenutno o tom naslovu ne znamo gotovo ništa, no nagađa se kako bi trebala izaći na 3 platforme: PC,PS3 i Xbox 360.

Najavljen novi Dark Messiah

Dark Messiah of Might & Magic, nakon svoje polu-uspješne turneje na PC-u, dolazi nam i na Xbox 360. Igra punog imena Dark Messiah of Might & Magic: Elements biti će proširena verzija originala. Iako je istoimena igra bila veoma kvalitetan Fantasy FPS, nije dobro prošla kod kritike zbog mnoštva bugova, koji su iz nekog razloga promakli beta testerima. Ukoliko se ovi problemi riješe, lako je moguće da će na Xboxu 360, igra biti puno igrivija, i time naravno postići veći uspjeh.

Rayman Raving Rabbids 2 (Wii, DS)

O trećoj najavljenoj igri, Wii ekskluzivi – Rayman Raving Rabbids 2, za razliku od prve dvije, dobili smo nešto više informacija. Teaser trailer ne otkriva mnogo, osim činjenice da su se vratili. I da su među nama. Da, upravo oni. Drugi će nastavak sadržavati pedesetak mini igara, i za razliku od prethodnika biti će puno više orijentiran prema muliplayeru. I to onom offline, jer po riječima proizvođača online mod neće posjedovati. NDS će također dobiti handheld verziju o kojoj, kao što pretpostavljate, ne znamo ništa…

Screenovi Odstrimajte Trailer Download HD verzije

Naruto: Rise of Ninja (X360)

Poznati anime uskoro će dobit svoju prvu igru na Xbox 360 konzoli. Naruto: Rise of Ninja pratit će tijek događaja iz prvih 80 epizoda. Za one koji ne znaju, Naruto je mladić prognan iz vlastitog sela, i odbijen od svih njegovih stanovnika. Ubrzo nakon tog događaja, Naruto odlučuje otići na put. Put sa kojeg će se vratiti kao iskusan Ninja. Igra će posjedovati veoma lijepu grafiku cell shading stila, u što se možete uvjeriti ukoliko pogledate izdan trailer. Izlazak igre na američkom tržištu, predviđen je za Listopad tekuće godine.

Screenovi Odstrimajte Trailer Download HD verzije

Assassins’s Creed (PC,X360,PS3)

Usudili bi se reći, najperspektivnija Ubisoftova igra koja se pojavila na UbiDaysima, predstavljanje Assassin’s Creeda donijelo nam je taman onoliko materijala koliko nam je trebalo. Dobili smo novi trailer + screenove. Definitivno najljepši trailer sa najbolje ukomponiranim scenama iz igre do sada. Kombinirane scene borbe popraćene slow motion efektom u kombinaciji sa nekoliko scena koje pokazuju mogućnosti vašeg lika, ovaj trailer čini minutom i četrdeset sedam sekundi zadovoljstva. Spomenut ću i laganu pop muziku koja se lijepo uklapa i još više pridodaje ukupnom dojmu. Osim trailera, svi koji će za nekih mjesec dana imati privilegiju posjetiti E3, biti će u mogućnosti zaigrati igrivi demo dotične igre.

Screenovi Odstrimajte Trailer Download HD verzije Tom Clancy’s: EndWar

Bit će rata. Bit će kaosa. Bit će svega. Upravo nam to pokušava reći trailer novog, prvog RTS naslova u rukama Toma Clancya. Ratovat ćemo u svima nam dragoj Europi. I koliko nam se čini, opet su u pitanju Ameri i Rusi. Hrvatska? Oda, vidi se na jednom od screenshotova. I čini nam se da smo spojeni sa Bosnom i Hercegovinom, Slovenijom a možda i sa Crnom Gorom. Jedna od zanimljivosti je mogućnost glasovnog naređivanja trupama. Igra pod razvojem Ubisoft Shangai studia na policama bi se trgovina trebala naći pred sam kraj ove godine. Izgleda veoma zanimljivo, igrivo i grafički (nad)moćno…

Screenovi Odstrimajte Trailer Download HD verzije

Splinter Cell: Conviction (PC,X360,PS3)

Nije na UbiDaysima ostao zaboravljen ni Sam Fisher. Naš se Sam zaboravio obrijati. I ošišati. Zašto? Ušao je u krivu organizaciju. I sad je optužen. Nema smisla? Ne. Možda je sve to samo dio novog looka. Kod trailera smo se iznenadili jer u čitavom ne vidimo gotovo pa ni jednu scenu potkradanja i izbjegavanja protivnika. Sam lomi sve pred sobom. A slučajni ga prolaznici promatraju. Ne bi htio ništa prognozirati, ali čini se kako je Ubisoft ovim trailerom pokušao najaviti veliki zaokret u serijalu. No, to nije sve što smo doznali o Convictionu. Daniel Roy, jedan od članova razvojnog tima najavio je ogromnu interakciju s okolišem. Sam će, čini se moći pokupiti gotovo sve što se nalazi u njegovoj okolini kako bi što lakše svladao prepreke u obliku protivničkih sila. Koje su u traileru, ni manje više nego policija.

Screenovi Odstrimajte Trailer Download HD verzije

Haze (PS3,X360,PC)

Iako su sa mnogih portala dolazile vijesti kako će Haze biti PS3 ekskluziva, na Ubidaysima to je opovrgnuto. I ne samo da je opovrgnuto, doznali smo kako će PC i Xbox 360 verzija igre izaći nešto kasnije od PS3 verzije, i sadržavati više, za sad nepoznatog, sadržaja. Po onom za sad viđenom, igra ima dovoljno potencijala da konkurira najvećim FPS naslovima, koji će se kao i Haze na policama trgovina naći još ove godine. Radnja igre s vrti oko organizacije imena Mantel, koja je razvila posebnu tekućinu imena Nectar. Upotrebom Nectara, Mantelovim se trupama na određeno vrijeme poboljšaju sposobnosti, no uzimanje prevelikih količina, dovodi do agresivnog ponašanja koje može rezultirati napadanjem vlastite ”vojske”. Ideja? Dobra. Izvedba? Vidjet ćemo…

Screenovi Odstrimajte Trailer Download HD verzije

Brothers in Arms: Hells Highway (PS3,X360,PC)

Ponovno se vračamo u WWII. Rujan 1944, da budem precizniji. Tko još nije čuo za, kako bi to amerikanci nazvali Operation Market Garden. Trebala je to biti jednostavna operacija, pretvorila se u najveću bitku naših junaka iz dotične igre. Misija vam je da pronađete Matta Bakera, svima nam znanog heroja iz igre Brothers in Arms: Road to Hill 30. Trailer nam nije pokazao ništa naročito novo, osim što nas je uvjerio kako će igra biti prilično lijepa. Grafički, naravno. Eda, umalo zaboravih. Njemci će ponovno uzvikivati onu, meni iritantnu riječ: Americana!!! BiA:HH u trgovinama očekujte krajem godine.

Screenovi Odstrimajte Trailer Download HD verzije

Blazing Angels: Secret Missions (X360,PC)

Evo nam i jedne igre koja je uz neke informacije dobila samo screenove (trailer izostao, jel). Blazing Angels: Secret Missions, drugi je nastavak BA serijala, čiji je izlazak predviđen za kolovoz 2007. Za razliku od End Wara, ovdje ćemo u ulozi Amera, ratovati protiv Njemaca. Biti će te u ulozi vođe tajnog elitnog tima, izabranog od strane američke vlade, sastavljenog samo od elitnih pilota. Među koje spadate vi. Vaša je misija da spriječite Treći Reich da razvije novo oružje za masovno uništenje. Kako bi to uspjeli, vaša će misija biti riješiti se još jednog elitnog tima, imena Luftwaffe. Elita protiv Elite. Tko je Elitniji?

Screenovi

Igre za sve iliti Kežual igre

Osim što se pozabavio hitovima, Ubisoft je na Ubidaysima najavio i nekoliko igara za one koje ovi tzv. hitovi vjerojatno neće zanimati. Prva od njih je Jam Session (DS). Naučite svirati gitaru na svom DS-u. Zaboravite da Guitar Hero postoji. Uz Imagine Fashion Designer (PC), postat će te pravi modni dizajner. Zanimljivo za curice i feminizirane dječačiće. Promijenite vaše životne navike uz My Life Coach (DS). My Word Coach (DS) razvijan uz skupinu lingvista, pomoći će vam da unaprijedite vašu verbalnu komunikaciju i vokabular na zabavan način. Volite konje? Za tu će se ljubav pobrinuti Horsez (DS).

Zaključak

Zadovoljni? Mi smo donekle. Nadamo se da ste uživali u pripremljenom tekstu, trailerima i screenovima. Pozdravljamo vas u nadi da će dogodine od ovog eventa ipak biti nešto više.

*Napomena: Za download HD Trailera jednostavno kliknite Save Target As…

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?