HCL.HR

Dordogne je igra koja ima vrlo neobičan grafički prikaz

Zoran Žalac 08.04.2020.   •   2 komentara   •   Trailer


Francuska igra Dordogne osim čudnog naziva ima i pomalo jedinstven stil prezentacije. Njezina se grafika, naime, izvodi kroz 3D crtež oslikan vodenim bojama.

Raytracing i sva ta moderna čuda grafike zasigurno su ključ dobre prezentacije, ali više od tih efekata za oko mi je zapala prezentacija u upravo predstavljenoj igri Dordogne za Nintendo Switch i PC. Ova francuska avantura zapravo je trodimenzionalna slika rađena pomoću vodenih boja i teško je to zapravo opisati na smislen način – jednostavno morate vidjeti kako to sve skupa izgleda u pokretu.

Zanimljivo je kako mi je prezentacija igre odmah zapala za oko kao njezin glavni adut, a sam developer Un Je Ne Sais Quoi potrošio je vrlo malo riječi na estetski dio igre. Dordogne su opisali kao narativnu avanturu u kojoj igrač preuzima ulogu Mimi, 32-godišnje žene u posjeti domu svoje preminule bake. Baka joj je ostavila tragove i zagonetke koje Mimi odvode prema sjećanjima iz djetinjstva te savjetima kako da najbolje iskoristi ostatak svog života.

Rješavanje zagonetki neće biti jedina aktivnost u igri. Igrač će istraživanjem francuske regije Dordogne morati slagati Mimin dnevnik skupljajući slike, zvukove, predmete i riječi. Svakim prelaskom igre te će se stvari slagati u dnevnik na drugačiji način.

Dordogne bismo trebali igrati nekad tijekom 2021. godine.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?