HCL.HR

Erica je prvi interaktivni film za Sonyjevu PlayLink inicijativu

Zoran Žalac 31.10.2017.   •   1 komentara   •   Trailer


Interaktivni filmovi jedna su od uzdanica Sonyjeve PlayLink inicijative za igranje igara na konzoli putem mobitela, a prvi primjer istoga bit će triler zvan Erica.

erica-playlink

Ako još niste sigurni što je PlayLink za PS4, kratko i nedvosmisleno – to je Sonyjeva inicijativa za igranje igara na PlayStationu pomoću mobitela. Tip igara za PlayLink inicijativu namijenjen je privlačenju casual publike – onih ljudi koji se boje uzeti kontroler u ruke, a samim time najpogodnije aplikacije za PlayLink su interaktivni filmovi. Kažemo filmovi, a ne interaktivne avanture jer u ovima nemate kontrolu nad likom, tj. ne možete kontrolirati njegovo kretanje kao u interaktivnim avanturama Telltalea, Quantic Dreamsa i sl.

Prvi predstavnik ovoga bit će Hidden Agenda, no to će još uvijek biti igra jer je rađena uz pomoć kompjuterske grafike. S druge strane, naslov zvan Erica bit će prvi pravi interaktivni film za PlayLink inicijativu. Riječ je o trileru u kojemu se istoimena protagonistica bori s traumama koje ju proganjaju od djetinjstva.

U interaktivnom filmu Erica moći ćemo birati odgovore glavnog lika u dijalozima, a imat ćemo i malu kontrolu nad okolišem. Bit će to skriptirane radnje, ali svaka će imati određenu reakciju ovisno o našem potezu. Primjerice, ako vrata otvorite naglim pomakom prsta po mobitelu, Erica će reagirati na naglo otvaranje vrata. Naravno, priča će biti razgranata pa će različite interakcije voditi prema različitim krajevima.

Komentari (1)

  • SemirTheChosen

    31.10.2017 - 16:07

    Izgleda veoma zanimljivo kao inace sve sa PlayLink funkcijom, jedva cekam da isprobam!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?