HCL.HR

Pogledajte kako se igramo 2. svjetskog rata u beti novog Call of Dutyja

Igor Belan 26.08.2017.   •   69 komentara


Call of Duty WW2 beta je stigla na PS4! Bacite s nama prvi pogled na multiplayer dio igre dok igramo potpuno novi War mode i pokušavamo prebaciti tenk preko mosta… koji smo sami izgradili. Čekićem!

Označeno sa: ,

Komentari (69)

  • baDarmageddoN

    26.08.2017 - 18:03

    Vratio se COD. Ove godine napokon kupujem za sebe

    • Pero Zdero

      @baDarmageddoN, 26.08.2017 - 19:02

      Nikako da 3. svjetski počne pa da više ne moramo kupovati…

    • Pussybomber

      @baDarmageddoN, 27.08.2017 - 00:41

      Slazem se, ode 50 eura

  • Marac77

    26.08.2017 - 19:42

    Jesam ja jedini ovdje kojeg ne zanima multiplayer,samo SP..

    • closingtime

      @Marac77, 26.08.2017 - 23:13

      Nisi. Mislim, naravno da ću se naigrat i ovog MP-a, al u jednom COD-u u drugom svjetskom ratu najbitniji je SP definitivno.

    • Ignaccius

      @Marac77, 27.08.2017 - 10:09

      Kad se setim misija i kampanje u call of duty 2 i 3, predobro :3

  • vragec25cro

    26.08.2017 - 19:44

    znači nije šure skill?tko više igra bolje napreduje s boljim oružjem i abilitiyima ?

  • vragec25cro

    26.08.2017 - 19:44

    pure skill*

    • Igor Belan

      @vragec25cro, 27.08.2017 - 08:34

      Nisam skroz siguran što pitaš, ali mislim da si nešto krivo shvatio. Tko je bolji u igranju igre bit će bolji u igranju igre 🙂 Igra ne daje neku nepoštenu prednost onima koji ulože više vremena.

    • vragec25cro

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 15:57

      e to sam mislio 🙂 hvala..

  • Cipelcug

    26.08.2017 - 19:53

    Ekipa, samo Hong Kong acc na ps4, tam je beta besplatna

  • [CRO]Revan

    26.08.2017 - 21:40

    Ovo sve smrdi na Wolf ET i fueldump mapu, pristup obavljanja zadataka kao napredak kroz mapu, izgradnja mostova, tenk i sl. Još samo nedostaju klasične Wolf klase… mada, nema više timskog multiplayera kao što je ono bilo. 🙁

  • siblyx

    26.08.2017 - 22:27

    Kako se vratio korijenima ako i dalje ima ove glupe kill strikeove? I nema mod supporta, opet. TTK treba biti veći jer ovo da se umire od metka ili dva je glupo.

    • metalshegy

      @siblyx, 27.08.2017 - 00:25

      tocno to. mrvicu usporen gameplay naspram ovih zadnjih nekoliko ali ostalo sve isto, reskin samo

    • Igor Belan

      @metalshegy, 27.08.2017 - 09:03

      To da je ovo samo “reskin” i da je igra samo malo sporija u odnosu na ostaje je grubo pretjerivanje temeljeno na neznanju.

    • iDelete

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 10:54

      Igore jedno pitanje. Hoce li biti dedicated serveri ili opet onako loby?

    • metalshegy

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 16:07

      da, na apsolutnom ne znanju osobe koja ima preko 1500 sati coda 4, i stotine sati ostalih FPSa (cod2, counter strike, overwatch, pubg…) koji su competitive ili su bili competitive. moje “neznanje” nije temeljno samo na klipu HCLa nego i ostalih izvora. navedi mi jednu stvar koja ovu igru cini drugacijom i posebnom od zadnjih nekoliko nastavaka 😀 di je ona mehanika medica s kojom su se toliko ponosili u prvim trailerima? po cemu je bas ova inovativna ili zanimljivija od prijasnjih da bi morali iskeshirat 550kn za nju? branis igru (studio/izdavace) koja stvarno ne zasluzuje to iz masu razloga. znas i sam da nece nista promijenit do konacnog izlaska, nije ovo cd project red ili netko tko slusa feedback, beta je izdana samo da bi zaradili sto vise od preordera. igre su im vec godinama bez ikakve duse i kreativnosti napravljene.

    • Igor Belan

      @metalshegy, 27.08.2017 - 17:32

      Ja kao i uvijek ne branim igru nego normalno komentiranje bez pretjerivanja. Reći da je ovo “reskin” i da je jedina razlika samo u tome da je igra “malo sporija u odnosu na ostale” je, kao što sam već rekao, grubo pretjerivanje temeljeno na neznanju. Očito i s malo predrasuda prema CoD serijalu. Zašto ti se CoD toliko zamjerio da ne možeš ni trunku objektivnosti više imati prema igri? :/ Okej, igrao si CoD 2 i CoD4, a što je s ostalima? To je jaaaako mali dio kompletnog CoD serijala. Koliko duboko si upućen u kompetitivni multiplayer CoD igara nakon CoD-a 4?

    • metalshegy

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 18:28

      govoris mi da nisam objektivan a nisi mi naveo po cemu je ovaj CoD toliko drugaciji od ostalih :/ igrao sam i ostale cod igre al ih nisam spominjao zato sto su s njima krenuli u drugom smjeru. udaljili su se od PC-a i kompetitivne scene na njemu i usmjerili na konzolasku publiku djece od 12 godina kojima mama za bozic svake godine kupi novi CoD. kakva potraznja, takav i marketing. danasnji “PRO” igraci (pod navodnicima zbog sarkazma) CoD-a su americki konzolasi koji su sponzorirani od strane americkih energy drinkova i ostalih gluposti, vecinom sjede doma i streamaju. nekadasnji PRO igraci su vecinom bili europljani isto kao sto su danas u CS:GOu koji su imali sponzore za placanje putovanja na LAN-ove, PC opremu itd. imali su svoj stav prema igri i objektivno su ju kritizirali sto je dovelo do izrade PROMODA u nekoliko verzija s kojima se on sve vise poboljsavao sve zahvaljujuci inteligentnim PRO igracima. FPS zanr kao prvo nije namijenjen igranju na kontroleru, mislim da bi se svako imalo normalan mogao slozit da gljivica na kontroleru je definitivno inferiorna naspram danasnjih monstruma od miševa. zbog ciljanja na konzolasku publiku CoD je prerasao u reflex based igru u kojoj nije bitno strpljenje, koliko dobro nišaniš, i taktika nego koliko ces se brzo okrenut i ubit nekog s 2 metka (kao u nekadasnjem Hard core modeu). da, nekada su postojali MODOVI na DEDICATED serverima, medu njima su bili i svakakvi fan made modovi tipa Jump mod, hide and seek mod, Predator mod… naravno activision ne profitira od toga pa zasto bi i dalje postojali, zasto bi prodali jednu igru koja omogucuje kreativno igranje 10 godina nakon kad mogu svake godine izmust lovu. isto tako ako nisi primjetio, mehanika bacanje granate je skroz drugacija, ne mozes vise radit parabole i bacat “geek” granate preko zgrada nego je mehanika prilagodenija konzoli pa ju bacas direktnije i sa manjim lukom zato sto na kontroleru ne mozes u isto vrijeme sprintat, skocit, bacit granatu na tocno nauceno mjesto na koje treba naciljat nišanom (mozes zapravo al ne tako precizno i jednostavno kao na PCu). zbog izostanka inteligentnije publike u novijim CoD serijalima, dedicated serveri vise nisu potrebni jer vecina djece ne zna sto je to, a vecina odraslih koji igraju nove CoD igre ne razumiju ocito njihove beneficije ili ih jednostavno nije briga jer nakon posla zele da netko nakon 2 metka u nogu umre bez puno napora. naravno sve to ide u korist activisionu zato sto vise zaraduju i imaju manje zahtjevnu publiku koja je spremna dat vise novaca i to gotovo svake godine. naravno da se CoD nije zamjerio ljudima koji ne znaju za nekadasnje blagodati, zbog njih je i ziv dan danas. mislim da bi mogao malo cesce ovako “normalno komentirat bez pretjerivanja” za igre koje to zasluzuju

    • Igor Belan

      @siblyx, 27.08.2017 - 09:01

      Pa ovako na prvu mogu reć da je TTK isti, ako ne i mrvicu sporiji u prosjeku od prošlih CoD igara, ali pričam o nijansama, što znači da TTK nije ništa o čemu sad treba pričat previše jer je unutar granica standarda serijala. Ako ti se taj segment igre nije sviđao prije, neće ti se sviđati ni sada – to ti je CoD. Kill streakovi su duže u CoD serijalu nego nisu – razmisli o tome 🙂

    • siblyx

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 20:55

      Novi CoD igrao nisam, ali sam se nagledao gameplaya dosta. Najvise iz razloga jer su me zainteresirali kad su najavili da se vracaju korijenima. I ovako na prvu ne izgleda lose, ali onda sam vidio da su i dalje kill strikeovi tu i iz viđenog, po mom mišljenju definitino mi se čini kao da je premalo metaka potrebno da se nekog ubije. Za mene osobno povratak korijenima znači fokus više na skill igrača, nego na kill strikove, dedicated serveri, mod support i oružjima koja pripadaju izabranoj tematici. Za sada od ovog koliko vidim i dalje nema mod supporta, i dalje su kill strikeovi tu i narušavaju balans igre, oružja mi djeluju kao rekined verzije iz CoD-ova s tematikom budućnosti i još uvijek nisam vidio službene riječi serverima. Da li su dedicated ili ne? Da li su 60hz tick rate ili ne? Više od toga sigurno neće biti jer im PC nije u fokusu.

      Stvarno bih htio da CoD nazad bude dobar, ali na žalost od četvorke (sa promodom) ni jedan mi se nije svidio. Za odigrati SP su ok, ali MP je apsultno otišao u drugome smjeru. I ti prvi CoD-ovi su se igrali godinama (i još se igraju do neke mjere), dok sve ovo nakon propadne do izlaska novog nastavka sa tonom plačenih DLC-eva. Samo pogledajmo CoD4 remaster. Kakav je to remaster kad se moraju mape koje su originalno bile u četvorci dodatno platiti, nema dedicated servera i nema podrške za modove? Ljudima koji su igrali prijašnje nastavke se jednostavno ne nasjeda više na ta obećanja.

    • metalshegy

      @siblyx, 27.08.2017 - 21:36

      daj prestani cod ww2 zvat reskinom na temelju neznanja!

    • Igor Belan

      @metalshegy, 28.08.2017 - 11:38

      Haha, a uporan si, to ti moram priznat 🙂 Vidi, lijepo je da ti imaš neko svoje viđenje cijele te situacije koju si prezentirao u svom komentaru gore, ali morat ćeš shvatiti da tvoje mišljenje nije nužno i cijela istina. Dopustiti si da prihvatiš da je možda tvoje mišljenje temeljeno na nepotpunim informacijama. Dakle, sve ovo što si napisao u masivnom komentaru gore je više-manje razumno i očekivano, ali samo iz jedne perspektive – PC gamera, što ti očito i jesi. To očito znači da nisi i konzolaški gamer, odnosno da nisi podjednako duboko u obje scene. Razumiješ? A kao što i sam navodiš, pričaš o serijalu koji je najpopularniji na konzolama. Iz tvog komentara jasno je da nisi ljubitelj konzolaških FPS-ova, dapače ne razumiješ kako se neka FPS scena uopće formirala oko “inferiornih kontrolera”, ali je – i ljudi koji su pro u toj sceni, stvarno znaju igrat na taj način. Dapače, neki bi te s kontrolerom uništili dok ti imaš miš i tipkovnicu. I nisu 12-godišnjaci s energy drinkovima kako si vidio u dva navrata negdje na internetu u nekim MLG glupostima i odmah zaključio da su takvi svi. Btw, sve u gamingu što postane popularno ima mnogo djece u playerbaseu, od ARK-a, preko GTA 5 do CS:GO, nebitno koliko je igra “ozbiljna tematski” ili puna “hardcore featurea”. I to što ima puno djece ne umanjuje vrijednost ili ozbiljnost igre. Ma u svakom slučaju, tvoj cijeli gornji komentar i dalje ne govori o tome kako je to točno CoD WW2 “reskin” prethodnih CoD igara, a to je bio tvoj inicijalni komentar za koji sam ti samo rekao da je to grubo pretjerivanje očito temeljeno na neznanju. Takvi kratki, zbrzani komentari su inače po meni cancer komentari koji uništavaju internet i bilo bi super da ih ovdje na HCL-u barem nema. Zato ćeš mene vidjeti da se povremeno uključim u raspravu kad vidim takav komentar kao sada.

    • metalshegy

      @Igor Belan, 28.08.2017 - 15:02

      cinjenica je: CoD je stekao popularnost na PCu pa se nakon toga orijentirao na konzole. tako da ne mozes rec da je CoD “najpopularniji na konzolama”. trenutno je ali nije bio. ne velicam ovom izjavom PC, volim ps4. znam da ljudi znaju igrati na taj nacin ali govorim ti o njihovom mentalitetu i njihovim kompromimsima prema CoDu. problem je kad ti djeca cine vecinu player basea, pogledaj LoL npr, najveci cancer community u povijesti igara to itekako umanjuje ozbiljnost igre i razlog je zasto stariji igraci napustaju takve igre. ugl kao sto si ti meni rekao, vratimo se na “reskin” ja sam ti naveo u gornjim komentaru zasto smatram da je zadnjih nekoliko CoDova reskin, ako imalo kritican gamer, mozes citat izmedu redova. ti mi jos uvijek nisi naveo taj novitet, tu promijenu ka boljem koja bi opravdala kupnju ove igre i vjerojatno ni neces zato sto ga nema. zapravo ako odgovoris, pretpostavljam sto ces navest i bas me zanima dal cu pogodit 😀

    • Igor Belan

      @metalshegy, 28.08.2017 - 17:32

      Činjenica je zapravo da je CoD duže najpopularniji na konzolama nego je ikada bio popularan na PC-ju. Nekih 10 godina je popularniji na kozolama. I u tom periodu se najbolje prodavao i postao ogromna franšiza za Activision kakva je i danas. To što je jednom bio PC igra danas nije nikakav argument, pogotovo ne za ovu reskin raspravu. Niđe veze 🙂 Tako da imaš potpuno kriv, PC nostalgičan pogled na situaciju. Plus, spominješ modove kao nešto što je vitalno za igru – to je krivo. Modovi znaju biti super stvar i lijepo je kada ih igra podržava, ali velika je rijetkost kada neki mod bude toliko dobar kao nešto što iskusni developeri dobro plaćeni za svoj posao naprave. Što se promjena tiče – sve je drugačije. Cijela tematika prije svega, onda samim time i oružja i mape i modovi. To su OGROMNE RAZLIKE, nepošteno i netočno je reći da je to samo reskin. To je samo hejterski komentar. Osim toga, kretanje nema veze s onim u IW – što kao netko iskusan s pucačinama kako se predstavljaš uporno moraš razumjeti. Kretanje je vitalan dio svakog FPS-a. Prošlih par futurističkih CoD-ova je imalo sličan moveset s wallrun i jetpack mehanikama pa bih te još i razumio da uspoređuješ te igre, ali ovdje pričamo o nečemu potpuno drugačijem. I to utječe na osjećaj igranja. Ono što tebe muči, čini mi se, što je to i dalje CoD, a ne neka nova igra s CoD nazivom koja radi sve potpuno drugačije. I nisi sam u tome – hrpa ljudi koji vole hejtati CoD imaju slične komentare gdje zapravo ne znaju što bi oni htjeli da se drugačije odradi, ali žele nešto što se ne igra kao CoD. E pa ništa od toga – ovo je CoD serijal 🙂 kužiš? Moraju ostat vjerni temeljima igre i onoga što taj serijal čini tim serijalom, i to uz svaku novu tematiku koju osmisle. I pazi sad – ISTO JE SA SVIM SERIJALIMA. Tvoj argument “reskina” onda se može primijeniti i na BF i na sve ostale serijale na ovom planetu koji godišnje izlaze. To nije fer, ni realan argument. To je kao da Need for Speedu zamjeraš sto nije simulacija… ili još gore, što u svakom nastavku ima aute… koje voziš.

    • metalshegy

      @Igor Belan, 28.08.2017 - 19:46

      cod4 je izasao prije 10 godina i igrao se do prije 5 godina na PCu poprilicno. cod2 ljudi i dalje igraju. tako da tvoj argument ne drzi bas vodu. znao sam da ces se drzat tematike i oruzja kao “promjene” :D. teamtika i druga oruzja nisu promjene u mehanikama igre ni gameplayu, to su vizualne pormjene pogotovo kad si i u IW imao u osnovi AR,SMG,shotgun i Sniper klase odnosno te vrste oruzja. sto se kretanja tice, sa advanced warfareom ili kojim vec su ubacili vertikalu u kretnje i ubrzali gameplay jos vise, to su zadrzali do IW i sad su to izbacili te se vratili na isi sustav kretnji od CoD4, ogranicen sprint, malo sporije od AW al opet brze od CoD2 samo sa oruzjima od CoD2. bacanje granate su ostavili nubovsko, znaci bez parabole. i opet ispada da su sve kopirali iz svojih starijih igra i nisu uveli nista novo. kad igra u 10 godina ne izbaci nista novo osim druge tematike i drugih oruzja, sto zapravo nisu ni nove tematike ni oruzja jer ih je vec bilo u CoD2, onda ne mozes rec da je ovo potpuno drugacija igra od prethodnih. pa Assassinc Creed koji je poznat po tome da nista ne mijenja, se sad odvazio uvest neke novitete, neki se s njima slazu, neki ne, al makar su neki znacajniji noviteti u gameplayu kojih u CoDu nema (ukinuta minimapa, RPG sistem, lootanje i zadrzavanje oruzja itd.) to su znacajnije promjene. mislim da je navodenje tematike i oruzja kao noviteta vise fanboyski komentar nego sto je moj komentar haterski. jos jednom ponavljam ovo nije nista drugacije od kopiranja vec postojecih sadrzaja. znas li koliko je minimalno truda jednom ovako velikom studiju potrebno iskoristit vec postojeci sadrzaj i malo ga usminkat za novu igru, iz programerskog pogleda (+imaju isti engine vec godinama)? hrpa ljudi koji hateaju cod ga hateaju iz opravdanih razloga, ta reputacija mrznje prema njemu je rasla iz godine u godinu. razmisli malo o tome, sve sto je u ovoj igri su imali na pladnju iz proslih nastavaka, mozda ne iz prosla dva ali sigurno iz ostatka. ne moraju ostati vjerni temeljima igre, u tome je čar i umjetnost developera. da nisu stancali svake godine novi nastavak mozda bi i skupili dovoljno novih ideja za razlicitiji, kvalitetniji CoD ali ocito ti to ne vidis. ne gledas uopce iz perspektive gamerskog potrosaca kojemu je u cilju za ulozene novce dobit igru vrijednu tih novaca, nego osobe koja se suprotstavlja svima koji imaju ikakvu kritiku na ovu igru. nakon “reskin” komentara smo ti naveli hrpu stvari koje opravdavaju nedovoljne novitete. ocito imas drugaciju viziju tih stvari koje ti igru cine drugacijom, neda mi se navoditi primjere drugih jer sam ti vec spomenuo Assassins creed (iako bi mogao napraviti povecu listu primjera, uspjesnih i bezuspjesnih znacajnih promjena).
      citat iz IGN clanka: “So much of the way that developers at Sledgehammer spoke to me about the game pointed towards a more thoughtful, methodical shooter that has more in common with the fantastic Spec-Ops: The Line than with any other Call of Duty game. For example, health doesn’t auto-regenerate if you duck behind cover long enough. Instead, you have to limp over to your medic and ask for help. Same goes for ammo – according to developers, if you run out, you’ll have to rely on your squad to toss you more.”
      to se odnosilo na SP. super nova mehanika. zasto toga nema u MP? zato sto se ide po dobroj staroj formuli. enough said

    • Igor Belan

      @metalshegy, 29.08.2017 - 00:23

      Stari meni se više stvarno neda konstantno te ispravljat. Shvaćam što želiš reći, drago mi je i da pišeš veće komentare, ali konstantno uz par točnih imaš krive informacije ili informacije koje nisi dovoljno dobro razmotrio. I to te vodi do krivih zaključaka. CoD, za početak, NIJE izašao prije 10 godina.

    • Igor Belan

      @siblyx, 28.08.2017 - 11:52

      A gle, “vraćanje korjenima” si malo preoptimistično shvatio 🙂 Kill streakovi su, kao što sam već rekao gore, duže dio ovog serijala nego nisu. Naravno da će biti u igri, to je sastavni dio serijala sada i samo prvih par nastavaka ih nije imalo, svi ostali jesu (velika većina). Ma zapravo, iz tvog komentara mislim da malo krivo shvaćaš kill streakove zapravo – oni nisu tu da budu pomoć lošim igračima, nego nagrada za one dobre. Plus, killstreakovi su svima dostupni i samim time su dio kompetitivne igre za svakog igrača. Odnosno element koji igrin gameplay loop komplicira, čini izazovnijim, a ne olakšava. I da, killstreakovi su kao oružja pa samim time mogu narušavati balans igre, ali AKO je tako u slučaju ove igre (a još ne znamo i pls nemoj govoriti kao da znamo) onda igra ima problem s balansom i to je velik problem. I pričat ćemo o tome. Ali ovo je beta s ograničenim mogućnostima i mapama. Najvjerojatnije neće puno promijeniti od ove bete do konačne verzije igre, ali balans oružja/streakova mogu srediti.

    • JokeZ

      @siblyx, 28.08.2017 - 14:34

      kill streakovi su must have, nema šanse da bi igra prošla bez takvih dodataka samo uz puko napucavanje oružjima, možda bi prošlo kod neke druge sviježe igre, ali cod koji duži vijek postojanja ima s time, loše bi prošao bez toga, a onda bi takvi kao ti imali što reći na to, također.

    • metalshegy

      @JokeZ, 28.08.2017 - 15:08

      da su omogucili modove, sve bi se to dalo rijesit i svi bi bili zadovoljni osim activisiona 😀

  • Negan

    26.08.2017 - 23:11

    Meni ne izgleda kao nista drugo doli reskina zadnjih 5 nastavaka, a bio sam dosta optimistican. Sto je s igracima? Ono sto sam gledao matchevi su 6v6, tko tu koga navlaci za nos? Vidim da ce BF1 dominirati trzistem do iduceg BF nastavka.

    • closingtime

      @Negan, 26.08.2017 - 23:15

      Hahahaha nema šanse da BF1 dominira tržištem pored COD-a WWII. Ako se čak i ona glupost zvana Infinite Warfare prodala bolje od BF1, što misliš što će bit s ovime?

    • Negan

      @closingtime, 26.08.2017 - 23:41

      CoD se igra otkad je svijeta i vijeka. Ne znaci da ima odan player base i da zapravo valja. 🙂

      I ja sam kupio IW, pa vidi, ako igra 1000 ljudi na steamu dnevno ja sam papa.

    • closingtime

      @Negan, 27.08.2017 - 02:10

      Niti sam ja rekao da valja. Nego da dominira tržištem.

    • JADRO

      @Negan, 27.08.2017 - 07:31

      Toliko ljudi u BF1 ima kad god dođeš taman da svi na svijetu spavaju. BF1 i BF4 najbolji. 🙂 BF1 prva i jedina igra koja je uspjela 13.5 miliona igrača u beti.

    • Igor Belan

      @Negan, 27.08.2017 - 08:40

      Svi već znaju da je CoD najpopularniji na konzolama, Steam zato nije baš mjerodavna platforma da samo na njoj uspoređuješ popularnost. CoD na PC-ju jednostavno nije popularan – drugačije FPS igre se tamo igraju (zato sam i govorio da ne uspoređujete ovo s BF, jer su igre toliko drugačije da im je samo žanr jednak). A što se “reskin” komentara tiče – igra je definitivno drugačija od prethodnih – pa daj da te pitam što ti očekuješ da bude DODATNO drugačije u odnosu na prethodnike da tebe zadovolji da ne ideš uokolo po internetu nazivajući igru “reskinom”? 🙂

    • Negan

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 08:57

      Prvo, video nisam pogledao jer me ne zanima. Dakle, pojma nemam sto si govorio. Drugo, reci mi da ama bas nikako ne lici na proslogodisnji IW. U gotovo svakom pogledu pa i do tolkih detalja da ima ovaj top 3 na kraju matcha. To sto je boots on the ground bez pizdarija ne mijenja nista. Vec sam rekao da ce se uvijek prodavati i igrati, a ako kompletna igra bude zaista iznad svih mojih ocekivanja koja su, vjeruj mi, visoka, onda cu je prvi kupiti i siriti glase na sva zvona da je to najbolja igra ikad. Do onda nemam sto Activisionu lizati dupe jer vidim situaciju i dovoljno da bih mogao vidjeti da nema nikavih inovacija. Nisam rekao da zelim igru drugaciju od prethodnika, ali bolna istina je da je zadnjih x naslova za otpad. Krajem Modern Warfarea i prvog Black Opsa je sve oslo u vrazju mater. Dakle, ocekujem to, CoD po starinski, a ne inovacije koje se nadovezuju na prijasnje promasaje.

    • Igor Belan

      @Negan, 27.08.2017 - 10:07

      Ne kužim kako je ovo odgovor na moj komentar 🙂 Dakle, pitao sam te što ti očekuješ od novog nastavka CoD serijala da bi tebe osobno zadovoljio utoliko da ga ne zoveš po internetu uokolo “reskinom” ili “kopijom” ili nekim drugim takvim pogrdnim terminom?

    • Negan

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 19:16

      I nisam li ti odgovorio? Ako ne mozes izvuci informaciju iz zadnjeg komada teksta onda nemamo o cemu razgovarati, zapravo nemamo svejedno. Lp.

    • Igor Belan

      @Negan, 28.08.2017 - 12:13

      “Očekujem CoD po starinski” je jedini dio tvog komentara koji odgovara na moje pitanje 🙁 I sada bi ti zatvorio raspravu jer nisi spreman dalje objašnjvati što ti to znači? A daj stari pa “Starinski CoD” može biti Modern Warfare 2 – star je 8 godina čovječe. I okej – ako je tvoj odgovor da želiš igru više kao Modern Warfare 2… pa mislim da si je ovime čak i dobio… skoro… samo u WW2 tematici. Ali ako misliš na CoD 2… a ne možeš to očekivat 🙂 Nerealno je, previše staromodna je to igra i previše jednostavna da bi danas, uz samo bolju grafiku, prošla kao FPS koji bi ljudi kupovali pored svega ostalog.

    • metalshegy

      @Igor Belan, 28.08.2017 - 15:15

      problem je sto ocito nisi presao toliko cod nastavaka ili mozda jesi ali ne dovoljno njih kako bi uspio zakljuciti neke stvari o njima. iz ovog sto smo ti ja i Negan naveli je svakom oronulom CoD igracu dovoljno da shvati o cemu je rijec. ti to ocito nisi nego ti smeta kad netko sazeto pokaki AAA igru. a ocito i kad ju detaljno pokaki jer i dalje nisi naveo ni jedan protuargument osim da se CoD nebi trebao preostaromoditi jer bi to bilo dosadno

    • Igor Belan

      @metalshegy, 28.08.2017 - 17:39

      Doslovno sve CoD igre sam i igrao, pisao o njima i detaljno istraživao. Ti nisi ništa ovdje argumentirano “pokakio” već se pozivaš na nostalgiju i stare CoD igre na PC-ju. Super je prisjetit se kako si se kao 10 godina mlađi zabavljao uz te stare igre, ali industrija je napredovala u drugom smjeru i nove igre treba komentirati iz današnje perspektive, uz razum i logiku.

    • metalshegy

      @Igor Belan, 28.08.2017 - 20:58

      nemoj me pokusavat svrstat u kategoriju hatera, nostalgicara, PC master race zelota ili cega vec jer ne spadam ni u jednu od njih. jednostavno gledam sto je ponudeno i analiziram to

  • 1oR

    27.08.2017 - 01:34

    Jedino u cemu COD ne moze razocarati je da svaki novi nastavak izgleda sve ruznije i ruznije. Ovo je cemer od prezntacije. Nadam se da ce singl player biti dostojan 2017 godine i danasnjih standarda koje prate sve ostale igre 🙂

    • Igor Belan

      @1oR, 27.08.2017 - 08:48

      A stari, moraš se malo bolje upoznat sa igrama 2017. godine i standardima koje spominješ ako ih ideš komentirati. Ovaj komentar nema veze s realnošću.

    • 1oR

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 09:20

      Stari,je li me zezas 🙂 Izvini, ova beta CODa je vizuelno prekrasna! Svasta…

    • Igor Belan

      @1oR, 27.08.2017 - 10:13

      Pa izgleda dobro da, izgleda sasvim očekivano, baš kao jedna nova moderna igra fokusirana na 60fps gameplay na konzolama (bitno ljepše igre obično ciljaju na 30fps-a). Nitko nije rekao da je “vizualno prekrasna”, ne znam zašto si to izjavio, to bi bilo grubo pretjerivanje u istom rangu kao i tvoj komentar da je CoD “sve ruzniji i ruzniji” ili da je ovo “čemer od prezentacije”, što naravno nema nikakve veze s istinom. Čemu to pretjerivanje? Ajmo malo normalno komentirat bez tih blesavih hejterskih reakcija koje ne drže vodu :/

    • metalshegy

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 16:11

      igra ima isti engine vec 10 godina, ovaj put se slazem sa 1oR

    • Igor Belan

      @metalshegy, 27.08.2017 - 17:35

      Igra nema isti engine već 10 godina. Čak i da ima, to nije bitno za ovu raspravu.

    • metalshegy

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 18:31

      ako ima isti engine, postoje ogranicenja koristenja hardware za graficku prezentaciju. posto se igra na ps4u vecinom, novi engine bi mozda omogucio ljepsu grafiku s jednakim performansama

    • Igor Belan

      @metalshegy, 28.08.2017 - 17:41

      A na ovo ti mogu samo ponovit da igra nema isti engine već 10 godina.

    • 1oR

      @Igor Belan, 27.08.2017 - 19:37

      Ja sam jedan od onih gejmera koji su odrasli sa CODom, i to su bili najljepsi dani kada je gaming u pitanju 🙂 Nisam hejter samo sam perfekcionista,to je velika razlika. Volio sam ovu igru i zaista bih volio da ovaj razvali kada izadje,da bude kao sto je ta igra bila nekada,najbolja,bez konkurenciji.Mozda sam pretjerao ali iz huje, iz huje jer jadovani nemaju muda da naprave vizuelnu raskos kao sto DICE radi od battlefielda 3 🙂 Muzu isti engine godinama, nude manje vise graficki istu igru svake godine,samo u drugom okruzenju. Prema tome,Igore nisam hejter volim Call of Duty samo govorim realno.Kazem,ovo je graficki presmjesno ali se isrkeno nadam da ce singl na PCu biti fantastican.Tako je mie prvi trailer i djelovao!

    • Igor Belan

      @1oR, 28.08.2017 - 17:45

      Ma imali su jedan konkrentiji skok u grafici dvaput u serijalu koliko se ja sjećam, pred svaku novu generaciju konzola. Ali istina – nikad CoD nije bio grafički impresivan kao BF, ali doslovno nikad nije bio baš ružan. Uvijek je to bila fino odrađena igra, pogotovo u singleplayeru, samo ne baš predstavnik najviše moguće vizualne raskoši u žanru.

    • 1oR

      @Igor Belan, 29.08.2017 - 15:36

      Barem si me razumio sta hocu da kazem 🙂 Adwanced Warfare je graficki odlican,i vise od toga,bas ga igram ovih dana ali nije to to kad se poredi sa danasnjim igrama. Vidjecemo,multiplayer se uvijek skrese zbog igrivosti,ja se nadam da se singl biti vrhunski sa te strane. Tako mi je djelovala grafika u prvo traileru,to sam i napisao.

  • VEK1NG

    27.08.2017 - 01:50

    Lepo je što se COD vratio u WWII univerzum, ali se neću previše zaleteti pri kupovini.

  • Stjepan93

    27.08.2017 - 13:06

    inace nisam osobno neki konzolas…..za mene je PC svetinja…pa me zanima dal ce izaci PC verzija…….usput pitanje za ove “mudre i pametne” komentatore………po cemu je ovo “kopija” dosadasnjih CoD igara??

    • baDarmageddoN

      @Stjepan93, 27.08.2017 - 14:40

      Nije ali kada netko nema ništa pametnije reći izjavi glupost.

    • metalshegy

      @Stjepan93, 27.08.2017 - 19:00

      bolje je pitanje: po cemu nije kopija. ako si stvarno zainteresiran procitaj kobasicu gore

  • MD

    27.08.2017 - 13:47

    Nadam se da ce singleplayer biti kao u Cod2 ili Cod waw.

    • Igor Belan

      @MD, 28.08.2017 - 17:46

      Pa čuj, tematika je ista, a koncept misija je kroz cijeli CoD serijal sličan…moglo bi bit dobro, znaju oni napravit dobar SP.

  • dvuk

    27.08.2017 - 13:48

    Jedini način da konzole ostaju u igri i ostanu “plutati na vodi” je da napraviš betu samo za konzolu… Smećarske ladice umjesto konfiguracija… To me jedino smeta

  • LeftY

    27.08.2017 - 13:57

    W:ET v2

    • Igor Belan

      @LeftY, 28.08.2017 - 17:47

      Eh, da bar 🙂 war mode je sličan konceptualno tome, ali ipak je ovo CoD pa je igranje znantno drugačije.

  • Toma_HR

    27.08.2017 - 14:16

    Kakvih sve ovdje ima komentara da je to čudo jedno. Da se razumijemo, CoD IW je bio tehničko savršenstvo (govorim o SP), ja osobno volim svemirsku tematiku i volio bi da jedan krak serijala nastavi tim smijerom umjesto Black Opsa. MP je toliko glup i loš da sam ga igrao pola sata, ultra brzo hodanje po zidovima i glupa oružja su katastrofa. Ovaj CoD WWII je bio sve šta smo željeli, za SP ne sumnjam da će postaviti nova mjerila a ako se MP vrati tamo gdje je bio, onda smo dobili cijeli paket. Tko neće igrati ne mora, zamisli veličina !

  • LordKriki22

    27.08.2017 - 15:54

    Bilo bi zanimljivo da ubace Health Bar u novi CoD,( to sam procitao negdje ) smatram da bi u potpunosti promijenio citavi gameplay igrici sto je mozda i potrebno. I igore ako mogu pitati, gdje je odrzan ovogodisnji Gamescom ( znam da je u Njemackoj, ali u kojem gradu? )

    • Igor Belan

      @LordKriki22, 28.08.2017 - 12:49

      U Kolnu ti se održava Gamescom.

  • $inke

    28.08.2017 - 11:15

    Nakon odigrane bete i svih modova koje su ponudili war i hardpoint mode su se pokazali odlični,onak war mode je više taktički i za veterane dok ovi ostali modovi klasika brzi i žestoki,primjetil sam da je aim assist dosta slabiji,trebaju još izbalansirat oružja malo jer su neka totalno OP pogotovo u kombinaciji sa tri atachmenta,vidi mi se da će assaut klasa dominirat u war modu dok ovi ostali modovi,smg je dominantniji da ga hebes.
    Gameplay i mehanika igre mi je najsličnija black ops 1 ko je igrao.
    Sve u svemu zasad čisto ok.
    Bit će zabave u jesensko zimskim noćima a najviše me interesira SnD mod kakav će biti.

  • Cr33pY

    28.08.2017 - 17:51

    ovo me toliko podsjeca na RTCW:Enemy Territory sto se tice game moda. zadatak, CP…ma ovo bi mogao biti dragulj…

  • Codas

    28.08.2017 - 23:21

    Jedina mi se ne svidja ime,World War 2,jel bas nikome nije na pamet pala bolja ideja?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?