HCL.HR

Španjolska La Liga dobila je poseban tretman za Fifu 19

Zoran Žalac 18.08.2018.   •   23 komentara   •   Trailer


Španjolska prva nogometna liga u Fifi 19 imat će poseban tretman uz službenu grafiku prijenosa, španjolske komentatore i autentične modele igrača.

Označeno sa: ,

Komentari (23)

  • Deus

    18.08.2018 - 11:12

    Zorane ti samo o fifi objavljujes? Daj malo o PES-u..
    Ili volis kad pocnemo o raspravama koja je bolja “simulacija” ? 😛

    • Aldin219

      @Deus, 18.08.2018 - 11:23

      Ja sam igrao prosli PES dvije utakice. Jednom sam sa Ronaldom iz okretavrhom kopacke u padu umalo uništio ozonski omotač. Ko god je zadužen za fiziku lopte i animacije igrača, treba mu oduzeti kompjuter

    • Zoran Žalac

      @Deus, 18.08.2018 - 11:26

      Te rasprave počnu volio ja njih ili ne volio. A sadržajno pokrivamo i jednu i drugu igru. Štoviše, mislim da čak PES češće pokrivam jer izbacuju više ovih kratkih 20 sekundi trailera.

    • Dukie

      @Deus, 18.08.2018 - 12:15

      Evo ja cu ti rec. Probao sam PES 2019 demo. I kao jedan veliki fan PES serijala ( citaj IGRAO SAM SVE I JEDAN PES KOJI POSTOJI ) mogu ti sa sigurnoscu reci- barem gledano na demo- PES 2019 je ispolirana verzija PES-a 2018. Isti problemi ( ne mjenja igraca na kojeg ti oces nego na kojeg on oce, mjenja sam igraca kad se branis iako imas na manualno namjesteno-sto te vjerojatno forsira i po meni je cista glupost da koristis desnu palicu za mjenjanje igraca ), igraci koji su u trku i dalje stanu kada se prebacis na njega pa tek onda krene trcat. Tim ne igra kako ti namjestis da igraju vec igraju neku svoju igru van onoga kako ti zelis. Mogao bi ti nabrojat ovdje jos hrpu sranja koja prate PES vec zadnjih 3-4 godine. Sa tim da imaj na umu da ja igram sve na manualno ( pas, sut, driblanje itd. ) iako sam gledajuci neke videe jer me uzasno smeta pogotovo to mjenjanje igraca uvidio da ljudi igraju da im pas asistencija bude na +1. E sad, ono sto me jos smeta, ako implementiras manualno sutiranje, pas igru itd. da onda i stavis mogucnost da igram nogomet kakav ja ocu, a ne kakav sebi skripta zacrta. Primjer, igram ofenzivu na kontra napade i imam loptu koju trebam gurnut liku na krilo, i on nekim cudom stane cim predje centar i naravno ne stigne loptu. I da ti ne nabrajam stari moj. Dali KONAMI napreduje sa PES serijalom? Pa ono, da, napreduju ali to su sitni koraci. Nema nekog velikog pomaka. Svake godine se prica isto, napravit cemo ovo, napravit cemo ono. Imat cete slobodu i bla bla bla. PES 2019 je dobar, ali nedovoljno dobar da bi se vidjela razlika izmedju 2018 i 2019 osim tih nekih sitnih animacija. Ove godine ga vjerojatno preskacem. Nema smisla davat pare a pomaka i napredovanja nema. Ovo ti je iskreno misljenje jednog velikog fana PES serijala koji je poceo jos davne 2001 godine ako se ne varam. Treba vidjet, mozda se puna verzija stvarno razlikuje od 2018, ali prema vidjenom u demou, cisto sumnjam.

    • Expert

      @Dukie, 18.08.2018 - 16:18

      Slažem se,naravno,svake godine su u najavi ista obećanja a propusti u igri ostaju ili su poboljšanja minimalna da je to apsolutno nedovoljno.Ja polagano stičem utisak da oni pojedine propuste u igri i ne žele popraviti jel su isti tu već godinama.Pes igrači koji dugo igraju taj serijal vide to jako dobro.Još jedan veliki udarac koji Pes sebi nije smio dozvoliti je gubitak Champios League licence.Konami pokušava marketingom skrenuti pažnju sa toga ali to je preveliko da bi bilo neprimjetno i istinski fanovi to sigurno neće oprostiti.Na kraju da zaključim,slažem se da su promjene minimalne i apsolutno nedovoljne,trenutno igram Pes 2018 i smatram da 19 neće biti veliki korak naprijed tako da ću ga najvjerovatnije zaobići.

    • TheDarkBlazer

      @Dukie, 21.08.2018 - 19:52

      Igrao PES do 2010., tad preso na FIFU. Posto demo za FIFU jos uvijek nije vani odlucio isprobat PES. Apsolutno sve sto si naveo je istina, ni sam ne bih bolje srocio. PES 19 je miljama, ali pazite, miljama iza FIFE 18 sto se tice gameplaya i prezentacije. Vjerovatno ce isto vrjediti i za FIFU 19 no jos uvijek ne mogu potvrditi jer nisam igrao betu. Znam da ovo moze zvucati bezobrazno igracima PESa ali realnost je nesto sasvim drugo – PES NE MOZE MEDA. Iako sam fan FIFE, ne mogu reci da sam sretan sto PES iz godine u godinu sve vise propada. Nazalost, poznavajuci EA, manjak konkurencije dat ce im mogucnost opustanja i nerada… and we all know where that leads…

  • Tony Ghost 1811

    18.08.2018 - 12:34

    Ocekujete previse od pes-a i fife. Nikada nisu ni mjenjali puno stvari kroz jednu godinu. To je samo branje novca. Mogu oni to sve napraviti i ispraviti( sto je dukie napisao) ali jednostavno ne zele. Ovako sitnice poprave kroz jednu godinu da bi kod naivnih opravdali kupnju igre. Iako je to azuriranje a ne nova igra. Kupite svake 3 god. pa ce biti nekih pomaka.

    • Expert

      @Tony Ghost 1811, 18.08.2018 - 16:27

      Apsolutna istina,svi ti propusti u igri mogu se popraviti ali oni to stičem utisak ne žele.Demo je pokazao da će sve ostati kao do sada.Napredak u igri po mom mišljenju nedovoljan je i trebalo bi to i moralo biti mnogo bolje.

    • movie

      @Tony Ghost 1811, 18.08.2018 - 22:52

      Ne mogu se složiti s tom tvrdnjom. Svatko tko igra fifu dobro zna da je jedan gameplay po izlasku igre a već s prvim patchom to je neki drugi gameplay. Da ne govorim na što igra sliči kroz 6 mjeseci. Pošto imam na PS4 sve fife od fife 14, koja je prva izašla za PS4 konzolu, išao sam par puta uspoređivati sve te igre. Nakon što sam nekoliko mjeseci igrao fifu 18, fifa 17 mi je izgledala vidno lošija i ograničenija igra. Da ne govorim na što sliči iz današnje perspektive fifa 16, 15, 14. Smijeh živi. Netko tko aktivno igra jednu ili drugu igru jako dobro zapaža sve razlike u igri koje su rekreativcima koji povremeno zaigraju ove igre uglavnom nevidljive. U EA nisu bili lijeni pa su nam u ovih par godina ponudili i dosta novina u vidu novih modova koji su dobro prihvaćeni od igrača. Prije svega tu mislim na WL koja je bez konkurencije događaj broj jedan za svakog igrača futa, pa onda sbc i od ove godine SB koji je namijenjen svim onima koji ne mogu ili ne žele igrati WL. Da ne pričam da je od ove godine potpuno redizajnirana WL, divizije itd. Dakle, nitko ne može reći da se ništa ne mijenja i ne događa, događa se i mijenja dosta toga. O ostalim modovima u igri da ne govorim. Ima za svakoga ponešto. Kada igra ima tako veliku igračku zajednicu kao što je ima fifa, naravno da svi ne mogu biti zadovoljni. Ono što ja smatram vrlinom igre, drugome je to mana. I obrnuto. U takvoj situaciji, izdavač gleda većinu i traži balans. Stoga svi propusti koji postoje a ima ih dosta i mogao bih ih nabrajati ali nema smisla, upravo se zbog te igračke zajednice neće mijenjati, ma kako ti to čudno zvučalo. Jebi ga, većina je zadovoljna. Mi ostali u opoziciju. Godinama me izluđuje nepoznavanje nekih osnovnih nogometnih pravila, skripta, momentum. No valjda tako mora biti da većina ne bi gubila interes za igrom. Dobro su oni sve izvagali, da nisu ne bi svake godine obarali rekord prodaje.

  • karlod1997

    18.08.2018 - 12:37

    ?

  • ShalO

    18.08.2018 - 13:04

    U vremenu kada igre vizuelno brzo napreduju ova FIFA i PES najvise stangiraju. Atmosfera na stadionima ce biti standardno vrhunska, ali ovo je Frostbite, mora ovo i moze ljepse dosta…

  • AdvCool

    18.08.2018 - 14:11

    Šta im vrijedi kad je gameplay nerealan….

    • PppPP

      @AdvCool, 18.08.2018 - 14:38

      a zašto mora biti realan da bi bio zabavan? ja sam utukao pun k sati u razne nfs igre, a nemaju veze sa realnošću. i?

    • marjanovicut

      @AdvCool, 18.08.2018 - 20:40

      Izvini, je l bolje da kao sto u Pesu s jednim Mesijem koji je najbolji dribler svih vremena ne mozes preci ni treceligaskog igraca? Koja nerealnost, zabavan gameplay nije nerealnost vec ZABAVA

    • AdvCool

      @marjanovicut, 19.08.2018 - 01:43

      U pesu nema treće lige, tako da to ne možeš znati ?

    • SanKa

      @AdvCool, 20.08.2018 - 11:28

      realniji je nego prije. napreduje fifa…

  • Mirnes87

    18.08.2018 - 17:50

    Fifa moze imati sve licence ali sta mi vrijedi kad ne uzivam u gameplayu nikako…Pes barem koliko toliko napreduje u gameplayu I puno je bolji od fife.

    • marjanovicut

      @Mirnes87, 18.08.2018 - 20:42

      Po cemu? Po tome da uzmes Mesija i ne mozes predriblati treceligaskog igraca iz spanije dok u stvarnosti Mesi vec 15 godina veze po terenima i sprda se sa odbranama, igra gde ti nijedna vrsta suteva osim finesa ne treba u zivotu, cak ostali sutevi su beskorisni. Pes gde se namerno smanjuje brzina defanzivcima jer ionako je nemoguce s najboljim driblerima sveta preci igrac a tek da imaju realnu brzinu. Zatim, posto onlajn segment gotovo da ni ne postoji, career mod nije od 2009 napredovao u pesu, ne znam sta to po tebi napreduje.

    • lepiakadodo

      @marjanovicut, 19.08.2018 - 14:44

      Ti si igrac fife i kao takav naravno da ne znas predriblati treceligaskog igraca sa Messijem. Navikao si na drzanje tipke R2 ili koja vec plus desna gljiva i Messi da radi cuda.. Molim te. Dal Messi u stvarnom zivotu moze preci bilo kojeg obrambenog igraca? Moze. Dal ih u stvarnom zivotu uvijek prode? Ne. Dal u igri Messi moze predriblati? Moze. Dal u igri to uvijek polazi za rukom? Ne.
      Ovo za suteve ti stvarno nije trebalo. Ne znam tocno kaj ti to igras? Frendovi koji su okorjeli igraci fife, igraju pesa samo zbog suta izvana. Volej- nema problema, samo da lopta leti. I uzivaju. Ja obozavam sutati izvan 16m i pogadam… jako dobro pogadam. Udarac sa R2 (finese shot) koristio sam u pes2018 svega 5 puta. Odustao sam, jer je nerealan. Umjesto da plasira loptu u kut neobranjivo, on loptu salje golmanu kroz oci, al je R2 pa ovaj to nezna obranit. Naravno, golamn i obrani nesto.
      Zato, drz se svoje fife, pes pusti drugima da igraju i nemoj pisati da si sveznajuci. Jedino sto se slazem s tobom, jest online komponenta ALI samo u random susretu. Posto ja igram sa online sa frendovima- nema online problema/ cheatera i sl…

    • marjanovicut

      @lepiakadodo, 19.08.2018 - 20:06

      Hahahhahahahahhahaahhahahahahahhahaha, Fifa zahteva preko 20x veci skill cap nego pes smrdljivi, uporedi turnire profesinalaca ili slusaj izjave bivsih igraca pes-a profesionalaca koji su presli na fifu, Mesija izgura neki crnja iz 5. pakistanske IGRE SVAKI PUT, hahaha ne znam koji pes igras ti, verovatno neku 2006 😀

    • lepiakadodo

      @marjanovicut, 19.08.2018 - 22:13

      Joj di je 2006…. Istina je doduse da je pes protiv kompa, pogotovo na najvisoj razini apsolutno koma. Jer COM sa igracima radi cuda, grade se bolje od Fellainija, driblaju bolje od Messija… al PES se ne igra protiv kompa, nego protiv zivog igraca. I tu pokazuje svu svoju raskos. Naravno, daleko je to od savrsenstva, kao i fifa, al na to cemo morwti pricekati jos koju generaciju…konzola….
      No dobro, ti preferiras fifu, ja pes. Izjave bivsih igraca me apsolutno ne zanimaju jer su subjektivne. To ti je ko kad igrac prede sa Assetto Corse na GranTurismo i veli da je GT bolja igra. To je subjektivno. Gt ima i vise prodanih primjeraka, i gradi Nissan turnire i sl, al assetto corsa je najbolja simulacija voznje ikad izasla na konzolama. I tocka.

  • SanKa

    20.08.2018 - 11:29

    jebeno. probat ce se demo

  • aca

    22.08.2018 - 08:37

    e a jel to znaci da ce LaLiga sada imati kao engleski premiership u svim sezonama do sada onak 4 lige?? ili ostaje prva liga i druga liga ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?