HCL.HR

Recenzija

FIFA 19

DIE MEISTER, DIE BESTEN?

Zoran Žalac

Čuveni Alex Ferguson vjerovao je kako se čovjek treba oprostiti od stvari uzdignutog čela, u trenutku kada je ostvaren neki uspjeh. Slična misao prolazila mi je glavom prilikom igranja Fife 19. Nakon što sam zadnjih sedam godina gledao kako se igre FIFA serijala vraćaju svojem arkadnom porijeklu, s Fifom 19 napokon sam dočekao igru koja je donekle prekinula taj niz. Pomislio sam da je to dobra igra za oproštaj sa serijalom, barem na nekoliko idućih godina, jer je gotovo sigurno da će EA Sports po nekom pravilu entropije ili nečega kad-tad poništiti sve dobro što je ove godine napravljeno. Ako bude sreće, bit će to u nekom idućem izdanju, a ne nakon trećeg ili četvrtog ažuriranja za ovogodišnju verziju.

Kad kažem da je FIFA 19 u nečemu dobra, pod tim prvenstveno mislim da je ostvaren neki napredak u odnosu na prošlogodišnju koja je meni u kontekstu gameplaya bila najlošiji dio u ovom desetljeću. Iako se FIFA 19 svog arkadnog štiha ne odriče u potpunosti, u ovom izdanju stvari su napokon krenule prema nogometu koji nije hokej na travi.

Gameplay je u Fifi 19 minimalno sporiji nego prijašnjih godina. Fokus mu je sada postavljen na preciznost i kontrolu. Pri dodavanju se tako traži više točnosti, a rizik dodavanja na slijepo malo je povećan. Nogometaši u primanju lopte imaju više dodira i namještanja, a sam igrač desnom analognom palicom može utjecati na primanje pa s boljim nogometašem npr. može prebaciti loptu u željeni smjer kretanja. S obzirom da je sada ponešto lakše izgubiti loptu dugim ili rizičnim dodavanjima, kada takvo što i prođe onda osjećate onaj trenutak sreće koji se u nogometu događa kad se na terenu posloži niz čimbenika.

Pri dodavanju se traži više preciznosti, a rizik dodavanja na slijepo malo je povećan.

Fokus na preciznost također se može vidjeti i u tome što je prilikom izvođenja prekida uklonjeno pomicanje kamere u lijevo ili desno (kada situaciju promatrate iza leđa nogometaša). Primjerice, pri ispucavanju lopte s golmanom ne možete više pomaknuti kameru i tako si odrediti smjer ispucavanja – sada to morate raditi držeći analognu palicu u željenom smjeru. To također pomaže prilikom igranja u lokalnom multiplayeru jer drugi igrač više ne može na ekranu vidjeti u kojem smjeru vi planirate napraviti dodavanje ili ispucavanje.

Igra nije samo usporena u protoku lopte već i u tempu kretanja samih igrača. Nije da su sprinteri poput Balea i Sanea sporiji nego prošle godine već ih braniči uredno mogu sustići kad pruže korak. To vam se možda neće činiti realističnim kad vam zbog toga propadne izgledna prilika, ali će vam biti drago kad na drugoj strani vaš nogometaš spasi situaciju nakon što vam protivnik uhvati obranu na spavanju.

Braniči uredno stižu i najbrže sprintere kad pruže korak.

EA Sports si je ove godine konačno dao truda u proširivanju strateških i taktičkih opcija za stil igranja. Sada konačno možete postavaljati strategiju u detalje poput dubine obrane, koliko će vam igrača ići u šesnaesterac prilikom kornera, koju će vrstu presinga koristiti, hoće li napad graditi brzom tranzicijom ili na temelju posjeda lopte. Štoviše, sada možete imati do šest podešenih formacija koje možete mijenjati „u letu“, bez zaustavljanja igre i prčkanja po menijima. Ovo je u FIFA igre trebalo biti uvršteno davnih dana pa to neću slaviti kao veliki plus, ali je stvar zbog koje je gameplay minimalno produbljen i usmjeren prema taktiziranju.

FIFA 19 također pokušava opovrgnuti ono ustaljeno mišljenje kako je gameplay nogometnih igara svake godine isti. Novitet kojim to radi zove se „Timed Finishing“ iliti pravovremeno finiširanje. Ideja je ta da igrač nakon naredbe za upućivanje udarca stisne tipku za udarac još jednom kad nogometaševa noga dotakne loptu. Ako pogodi pravi trenutak, uputit će udarac koji je precizniji i snažniji od običnog. Ako tipku stisne ranije ili kasnije, čak i udarac koji bi inače išao u gol može propasti.

Privremeno finiširanje može se isključiti ako ga ne želite koristiti, ali imam dojam da je standardno pucanje malčice nepreciznije baš kako bi se navelo igrače da koriste ovaj novitet. Sam sustav nije mi ostavio pozitivan utisak jer nije jednako praktičan, a ni koristan u svim situacijama. Primjerice, pri klasičnom udarcu vremenski raspon između naredbe za upućivanje udarca i samog kontakta noge i lopte obično je toliko mali da rizik nije isplativ. S druge strane, voleji ili udarci glavom, prilikom kojih lopta putuje do igrača čitavu sekundu, situacije su kod kojih pravovremeno finiširanje ima smisla i može rezultirati nekim stvarno atraktivnim golovima.

Kod običnog udarca novi sustav pravovremenog finiširanja obično nije vrijedan rizika, ali voleji su druga priča.

Kad sam već kod udaraca glavom, oni se u Fifi 19 upućuju snažnije nego do sada i kad pogodite, onda ga baš onako – zakucate. Moram priznati da je doživljaj glavom postignutog gola zbog toga bolji nego ikad prije. A s druge strane, događalo mi se povremeno da primim gol iz udarca glavom bez da sam se snašao prilikom kornera. Pretpostavljam da se tako osjećaju i golmani na stvarnim utakmicama kad iz kornera sijevne nabacivanje, a lopta „sjedne“ na glavu pod odgovarajućim kutom.

Doduše, događa se u Fifi 19 da neki udarci ispadnu snažnije nego što to zakoni fizike dopuštaju. Te pojave nisu jako učestale, ali su upečatljive i čim se dogode znat ćete da je fizika lopte malo podivljala. Dakle, ne može se reći da je FIFA 19 sasvim autentična simulacija nogometa. Ponekad se u njoj izvode dodavanja pod nemogućim kutovima. Poneki udarci više djeluju kao projektili. Vjerujem da se takve stvari mogu popraviti kroz manja ažuriranja, ali dok se ne poprave, FIFA 19 je nogomet gdje se povremeno događaju neke paranormalne stvari.

Izvan terena ove godine imamo hrpu noviteta, ali ne za sve modove. Veliki redizajn dobio je klasični Kick-Off mod koji sada broji čitav niz načina na koje možete igrati mečeve protiv računalnog protivnika ili u kauč-multiplayeru. Primjerice, možete igrati Survival mod u kojemu gubite jednog nogometaša svaki put kad postignete zgoditak, ili može igrati uzvratne utakmice, utakmice bez faula i ofsajda; finala različitih kupova itd. Neke od ovih stvari možda se čine kao trivijalne gluposti kojima nije mjesto u igri, ali svako obogaćivanje ponude novim modovima zapravo je dobra stvar, a ovdje se radi o obogaćivanju Kick-Offa koji je bio identičan zadnjih pa ne sjećam se ni koliko godina.

Veliki redizajn dobio je klasični Kick-Off mod koji broji čitav niz načina na koje možete igrati mečeve.

Štoviše, FIFA nakon jako dugo vremena ponovno donosi neki novitet za lokalni multiplayer i to treba cijeniti. Uzmite za primjer scenarij da Fifu već godinama igrate s prijateljem, vi znate kojim stilom on igra i on zna kakvim se akcijama vi koristite. Umjesto da vam igra nudi samo jednu vrstu igranja, sada iz zabave možete provjeriti kako bi utakmica izgledala da golovi vrijede samo iz voleja. Zanemarite sad što to „nije realistično“ – zabavno je. Je li realistično da nogometnu utakmicu igrate s poluvremenom koje traje pet minuta? Nije i ne mora biti. Uostalom, svi dodaci Kick-Offu ovdje su ograničeni na taj mod. Dakle, ne možete u mrežnim obračunima igrati bez faula i sl.

Druga zgodna stvar koja je učinjena za lokalni multiplayer jest praćenje statistike za svaki korisnički račun unutar igre. Ako Fifu igrate sa stalnom ekipom, od sada nakon stotina i stotina utakmica možete jasno vidjeti tko ima bolji „skor“, tko je majstor slobodnjaka i sl. Bilo bi odlično da ovako detaljno praćenje statistike u nekim budućim izdanjima omogući i izvan Kick-Offa.

Što se ostalih „offline“ modova tiče, oni su podijeljeni po pitanju novosti. Završno poglavlje Journey moda dobilo je prioritetni tretman i ako ste mislili da više neće donijeti nikakve novitete, prevarili ste se. U Journeyu pratimo cijele sezone sva tri lika. U centru je dosadašnja zvijezda Alex Hunter, ali tu su još i njegov frend Danny Williams te sestra Kim Hunter. Premda mene ženski nogomet baš i ne zanima, a Williams mi je iritantan lik, pohvaljujem mogućnost prebacivanja između tri različite karijere, kad god to poželite. Dobra je to stvar za dinamiku priče jer igra na taj način ne zapada u monotoniju.

Osim toga, zanimljivo je da se u ovom modu još uvijek pojavljuju novi pristupi u gameplayju. Primjerice, Hunter u Real Madridu mora odabrati između dvije grupe mentora, a igrač zatim može igrati utakmice kontrolirajući pola momčadi kako bi lakše razvio dobar odnos Huntera i njegovih mentora.

Nažalost, čini se kako je većina resursa ove godine otišla upravo na dovršavanje Journey moda, zbog čega ponovno ispašta Career mod. U Fifi 19 to je mod bez ikakvog pravog noviteta. Za njega su rezervirani samo ispravci, tipa da dobivate više novca ovisno o tome što osvojite, da možete tražiti nogometaše prema otkupnoj klauzuli i sl. Zapravo, najveći „novitet“ za Career mod jesu dvije nove, potpuno licencirane lige (Serie A i La Liga) u sklopu kojih ćete dobiti „televizijski“ tretman prijenosa sa svim službenim grafikama i većinom stadiona.

U Fifi 19 mod karijere po prvi je put bez ikakvog pravog noviteta

Dakako, nove su i licence za UEFA klupska natjecanja – Ligu prvaka i Europsku ligu. Iako je to u slučaju Career moda samo šminka (jer su ta natjecanja već bila dostupna, samo se nisu tako zvala), treba reći da smo nakon deset godina jada konačno dobili dostojan doživljaj tih natjecanja. EA Sports se za njih potrudio angažirati novi komentatorski par, a prije početka samih utakmica dobit ćete i posebne snimke priprema igrača. Nije to od ogromne važnosti, ali pomaže tome da se utakmice Lige prvaka / Europske lige odvoji od običnih utakmica. A i kao gledatelji znate da su te utakmice ugođajem i značajem „drugačije“ od ostatka.

Najvažnije od svega jest da su sve momčadi tih natjecanja službeno licencirane i da ta natjecanja možete igrati s grupama onako kako su iste posložene i u stvarnosti. Tužno je što je to uopće velika stvar u 2018. godini, ali još je tužnije koliko je licenca za UEFA natjecanja propadala pod Konamijem. Ipak, vrijedi spomenuti da je i EA Sports posao integriranja UEFA licence odradio rutinski pa za Ligu prvaka tako opet nema kvalifikacijske runde.

Što se ostatka licenci tiče, tu je FIFA 19 li-la. Po prvi put možete igrati s Dinamom, ali ne i u modu karijere. Reprezentacije Hrvatske i dalje nema, tko god tu bio škrt ili pohlepan. Nova je kineska liga, ali nema ruske. Licencirano je svjetsko nogometno prvenstvo za žene, ali nema svjetskog ni europskog prvenstva za muškarce, kao ni nove Lige nacija.

U mrežnom multiplayeru situacija s modovima slična je kao i u single-playeru. Jedan je mod dobio prioritet što se tiče noviteta, a svi ostali su isti kao i prošlih godina. Naravno, taj prioritetni mod je Ultimate Team u kojemu sada imate Division Rivals i priliku za osvajanje novih nagrada kroz pet rankova, na tjednoj bazi. Uvedena je i nova kategorija kartica „Ones to Watch“ u kojoj se mogu osvojiti specifični igrači, u ovom trenutku najskuplji igrači ljetnog prijelaznog roka.

U Ultimate Teamu od sada možete vidjeti i koliki su vam postotci za osvajanje koje nagrade u paketićima, a kad ih vidite možda ćete pomisliti kako je bilo bolje vam to nisu ni prikazivali. Ukratko, ako ste već znali da se FUT pretvorio u najveću kravu muzaru za novce, FIFA 19 to će vam samo potvrditi. Hoće li se išta promijeniti na temelju tog saznanja? Vjerojatno neće.

Ako ste već znali da se Ultimate Team mod pretvorio u najveću kravu muzaru, FIFA 19 to će vam samo potvrditi.

Promijenila se nije ni vizualna strana igre. Sučelje je isto, baš kao i sama grafika. Verzija za PC ponovno iz nekog razloga nema podršku za HDR. Promjene koje se primijete na prvi pogled nisu tu da igru učine ljepšom već donekle funkcionalnijom. Primjerice, na radaru je sada lakše razaznati igrače, a po uzoru na PES možete vidjeti indikator za sljedećeg igrača na kojega ćete se prebaciti tipkom L1/LT. Ako vam se to ne sviđa, opciju možete isključiti.

Upravo ta mantra „opciju možete isključiti“ najbolje oslikava ovu Fifu. Većina stvari koje vam ne odgovaraju može se podesiti. Ne sviđa vam se nova mehanika pravovremenog finiširanja? Isključite ju. Igra vam je još uvijek previše brza? Stavite ju na sporiju stavku. Ne igra vam se nogomet u kojemu se gol računa kad se postigne nogom? Igrajte mod u kojemu se broje jedino pogodci glavom. Skoro sve možete podesiti – osim toga da FUT bude fer bez dodatnog trošenja novca.

Najveći uspjeh Fife 19 jest taj što je gameplay vratila na pravi trag i što nakon sedam godina mogu reći – da, bolje je nego prošle godine. Ili barem – dovoljno je drugačije da bude bolje. Uz pozitivne promjene u gameplayu, dodavanje prestižnih licenci za UEFA natjecanja i proširivanje opcija za lokalni multiplayer, FIFA 19 ostvarila je pomak prema naprijed, da ne kažem momentum za budućnost.

Kako je strukturirana ocjena ove igre?

Recenzija je rađena na primjerku igre za PlayStation 4. Primjerak igre za recenziranje ustupio nam je njezin izdavač.

FIFA 19 je još daleko od pravih nogometnih vrijednosti, ako nešto takvo danas uopće postoji. Ipak, nakon arkadnih godina napokon se stalo na kočnicu i dalo prednost nogometu koji traži taktiziranje i igranje s vizijom.

80 Naša ocjena
  • minimalno sporiji gameplay favorizira preciznost i dobru kontrolu
  • napokon dostojan doživljaj virtualne Lige prvaka
  • Journey mod nije samo preslika prošle sezone
  • korisni dodaci za lokalni multiplayer
  • neki udarci i dodavanja prkose stvarnoj fizici
  • pravovremeno finiširanje praktično je samo za neke udarce
  • Career mode opet nema značajnih noviteta

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Komentari (73)

  • Deus

    05.10.2018 - 17:29

    Zaboravio si pod minus staviti 50 jebenih giga

    • Nightyx

      @Deus, 05.10.2018 - 17:41

      kako tak nesto moze biti minus?

    • Veblar

      @Deus, 05.10.2018 - 19:17

      kraj 2018 je, možda je vrijeme za nadogradnju kompa?

    • funky0308

      @Deus, 05.10.2018 - 20:39

      Dobro da ti ne ocjenjujes igre, RDR2 bi kod tebe lose prosao 😉

  • marjanovicut

    05.10.2018 - 17:35

    Fifa 18 72 a fifa 19 samo 80? U odnosu jedna na drugu ocene trebaju biti prva 50 druga 150 jer fifa 19 je najbolja fifa u istoriji bez ikakve dileme.

    • movie

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 19:10

      Daj nemoj me nasmijavati. Igra je jebno smeće. Naravno mogu ti to obrazložiti stavku po stavku, samo dugo će trajati. No evo, ovaj lik je dobro objasnio zašto je igra smeće. Može se još ponešto dodati ali lik je lijepo detektirao većinu problema ove igre a neke je i pokazao u video klipu.

      https://www.youtube.com/watch?v=kVBd_I1WdxE

    • marjanovicut

      @movie, 05.10.2018 - 20:16

      Ma znamo svi tebe ti si ovde pro igrac fife tebi sve smeta, ultimejt tim pro samo nisi imao srece, nije te voleo trener 😀

    • movie

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 23:08

      Pa evo ti klipa od lika i reci što je krivo rekao? Nemoj sipati priglupe fore nego reci argumentirano što lik krivo govori ili što sam ja napisao a da nije istina u postu nešto ispod ovog?

    • Darcoolio

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 19:15

      Samo realno, samo objektivno!

    • marjanovicut

      @Darcoolio, 05.10.2018 - 20:16

      Idi plz na pes serbia, izumreli kao pes. Sinergija. 🙂

    • Darcoolio

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 20:44

      Vidiš bote da se sam sa sobom jedino slažeš.

    • marjanovicut

      @Darcoolio, 05.10.2018 - 20:54

      Potreba za vredjanjem=nemoc, idi pogledaj na metacriticu da li se sam sa sobom slazem, nego mocni admine sa pes serbia ili ti ugledni clanu koji svuda brani mrtvi pes, zasto je forum mrtav? 😀

    • Darcoolio

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 21:13

      Forum i lige su aktivni poprilično, a to za vređanje citiram: “Samo razmisli nesto s malim mozgom, jebo te UT raspali.”

    • marjanovicut

      @Darcoolio, 05.10.2018 - 21:45

      AKtivni hahaha, onda ne znam sta je aktivno, taj lik me kao i ti smara na svakom mogucem postu i dok ne krenem da ponizavam i vredjam pritom argumentovano necete shvatiti koliko ste retardirani 😀

    • soul_eclipse

      @marjanovicut, 07.10.2018 - 13:04

      Ja sam takodjer dio tog furama kod od 2006 i forum je manje aktivan nego prije ali je aktivan.Sto se tice FIFE ,ova mi je najbolja do sada .Uzivam igrajući sto se tice konkurenta nije vrijedan pomena.

    • marjanovicut

      @soul_eclipse, 07.10.2018 - 18:14

      Ja sam bio deo tog foruma zato i pricam, lik fazon misli da mrzim pes ili sta vec a koliko sati imam na sestici on nema na svih 15 zajedno koje je igrao. 🙂 Takodje slazem se sa tobom.

    • i_love_all_games

      @marjanovicut, 19.10.2018 - 19:27

      Isprobao sam igru. U svemu je bolja osim u jednom kritičnom- dodavanja smanjuju inteligenciju čovjeka koji ne samo ovo igra nego i gleda. Najgora dodavanja u nekoj nogometnoj igri ikada

  • NNEclipse

    05.10.2018 - 18:10

    Ruku na srce igrao sam samo demo, ali razlika u grafici je enormna iako na prvu tako ne izgleda. Kad sam se sa 19 Demo-a vratio na FIFU 18, sokirao sam se koliko je zapravo drugacije. Jedino ako su u full verziji uradili downgrade, ali to mi ne drzi vodu.

    • marjanovicut

      @NNEclipse, 05.10.2018 - 18:37

      Gameplay pogotovo, nisam mogao da se vratim fifi 18 posle dema 19.

  • movie

    05.10.2018 - 19:33

    Ovogodišnja fifa veće je razočaranje od prošlogodišnje a činilo se da je nemoguće ponoviti tako lošu fifu. No eto, uspjeli su. Usrali su sve čega su se dotakli. Lakše je zabiti gol škaricama nego s peterca, golmani totalno van balansa. U jednoj akciji brane čuda a već u sljedećoj puše gol s korner linije, da ne spominjem da ne mogu uhvatiti jednostavnu visoku loptu u svom petercu. Ispucavanja glavom su tragično smiješna. Igrač ispuca loptu jedva par metara od sebe i to uvijek na noge protivnika. Istu stvar rade i golmani. Smiješno je da u 2018 godini ne možeš pomaknuti golmana prilikom ispucavanja golmanske lopte? Takvu glupost nisam dugo vidio a pogotovo ne ovako nepreglednu kameru koja dodatno otežava ispucavanje. S jednim igračem možeš držati komoletnu polovicu svog terena i on bez problema trči i kontrolira situaciju. Igra u obrani je tragična. 90% posla za tebe odrađuje AI. Više ne znaš kada ti igraš a kada igra igra. Udarci nikada nisu bili jadniji. Većinu udaraca igrači rade kontra logike i zakona fizike. To što su oni napravili to je smiješno. Sprdao sam se s pesom zbog takvih udaraca prije nekih osam godina a eto osam godina kasnije isto sranje i u fifi. Ping pong nogomet. Lik hoće dodati, ja presiječem ali lopta se od mog igrača tako odbije kao da je u zid udarila. No isto tako se odbije i od protivnika pa izmjenimo desetak krivih dodavanja bez da itko kontrolira loptu koja se od igrača odbija kao od gljive u fliperu. Smiješno je da igrač pacea 40 bez problema sustiže jednog salaha igrača pacea 92. Kažu, pace više ne igra takvu ulogu? OK, čemu onda? Neka svi imaju istu brzinu pa neka bar bude naizgled realno jer svi igrači trče isto pa svatko svakoga sustiže. Jebi ga, brži igrač je brži igrač. Ako ja odigram salaha u prostor kako ga može u naletu sustići bez problema duplo sporiji igrač? Nakon toliko godina zarotiraju nam na gamepadu uhodane kontrole. Sve što sam znao više ne vrijedi. Zašto? Teren je definitvno manji jer je gužva prevelika. Teško se nešto može iskombinirati kada u svakom trenutku na par metara ima nekoliko igrača. Kada nešto i odigraš uvijek te netko stigne bez obzira kakvu si dobru prigodu stvorio. Svi igraju presing na tvog igrača od prve do zadnje minute? Svaki peti faul se svira. Pušta se izrazito gruba igra. Teško se prebacuje s igrača na igrača. Niti ove godine to dobro ne funkcionira. Bug na penalima. Svaku tekmu pogodim po nekoliko stativa. Lakše mi je pogoditi stativu nego gol s peterca. Igra je van bilo kakvog balansa. Svake godine odu u jednu krajnost. prošle godine je padalo po desetak golova po tekmi a ove godine većina tekmi završava 1-0 ili 2-1. Ne zato što smo bolji igrači već zato što je igra tako posložena. Igra je prepuna problema, čak više nego prošle godine. Igračka zajednica vrišti, profi igrači se bune. Nitko nije zadovoljan ovim sranjem što su nam upakirali. Vrlo vjerojatno sam dosta toga izostavio. Ne mogu se svega sjetiti ovog trena a ima toga još…. jako loše.

    • AdvCool

      @movie, 05.10.2018 - 19:37

      Pes the best

    • marjanovicut

      @movie, 05.10.2018 - 20:23

      Kazi mi sta se od svega toga navedenog ne desava u fudbalu? Samo razmisli nesto s malim mozgom, jebo te UT raspali, nije ti sve UT i da li ces biti platinum ili sta vec. Ne desava se da Kante sam drzi ceo vezni red? Ne desavaju se odbici? Pa Atletiko 2014 umalo na odbicima LS osvojio, Karius odbrani stuner protiv onih farmera juce posle toga primi gol iz mrtvog ugla, tebe boli samo to sto si sve losiji i losiji i sto nista osim UT-a ne vidis niti igras, u doba kad na metacriticu po prvi put dobije toliko pozitive javi se wannabe fifa trader pro igrac da sere nekom, smorio si apsolutno sve i apsolutno VEZE sa fudbalom nemas. Evo vriste igraci samo ne znam koji jer izgleda istu scenu ne pratimo, Real je vise stativa pogodio u poslednje 3,4 utakmice nego u prosloj sezoni, ne vrti se svet oko tebe, tako i fifa, pozdrav.

    • cirezd

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 21:10

      Scorpion kick golovi, rabone iz slobodnjaka. Ronaldo dribla ko lud a u stvarnosti predriblao nekog u mladim pionirima. Dovoljno je vidjet svaki mjesec top 10 golova na fut fb stranici. Tuga. Veze nema s realnoscu.

    • i_love_all_games

      @cirezd, 05.10.2018 - 21:33

      Kao prvo, u igri su svi igrači uvijek u formi i na svojem maksimumu. Kao drugo, to je igra. Kao treće, dešavaju se golovi kao sa fife i pesa ali znatno rjeđe jer ovo su igre, što sam naveo pod drugo 😀

    • marjanovicut

      @cirezd, 05.10.2018 - 21:48

      Scorpion kick golovi? Je l me sprdas druze? Pa u jednoj premijer ligi su u istoj nedelji dali iste Ziru i Mkhtarijan, rabona iz slobodnjaka nemoguca? Hoces reci da Ronaldo ne moze predriblati? More like ne zeli, driblao je on dovoljno, igraci u njegovim godinama su uglavnom u penziji. Da al ajd ti daj tih 10 golova, zasto ne das? Jer se dese jednom u 1000 utakmica, koliko volim vas pametnjakovice, pa gledaj i top 10 golova ili koseva u bilo kojoj simulaciji, niko ti u top 10 golova nece izbaciti tapin Imobilea na metar od gola, kako ste tako ograniceni nije mi jasno, ograniceni i zaostali.

    • movie

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 23:49

      Igrači xbonea su nešto blaži u ocjenama pa su igri dali cijelih 2.4/10

      https://gyazo.com/8ef8a5fbbdc23ef476bc423b1ca599c4

    • L3gi0naR

      @movie, 06.10.2018 - 08:49

      Kakve xkosti?

    • movie

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 23:29

      Je, događa se to u stvarnosti, tu i tamo. Kako kažeš real nije pogodio stativa cijelu sezonu koliko zadnjih par utakmica. problem je što u ovoj igri svaku tekmu pogodim po nekoliko stativa. Kante drži cijeli vezni red? Nisam primjetio da u jednoj akciji kao ovdje u fifi kante trči s lijeve na desnu stranu terena i terorizira igrača koji ima loptu niti da trči toliko brzo koliko lopta putuje. Pokriva dio terena na kojem stoji. U fifi igrač dolazi do tebe kada i lopta a ti dodaš drugom a taj isti igrač opet na tom drugom igraču? Pogledaj malo pucanja po golu? Nema veze s vezom. Sve kontra zakona fizike. Toga nije bilo prije nekoliko godina. Zašto takvo sranje mora biti u igri onda 2018? Nema golmana koji nije pogriješio i to je ok. No nije ok kao u ovoj igri da golman brani nekoliko zicera koje nitko ne brani da bi potom dobio gol s korner linije iz smiješnog udarca. Ova igra jednostavno nema balansa. Ide se iz krajnosti u krajnost. Vidim da kod tebe u nedostatku dokaza uvijek pali onaj argument vrijeđanja. Još jednom, reci što onaj lik u 16 minuta koliko objašnjava da je igra debilna kaže krivo? Svatko može otipkati nešto tipa nemaš pojma o nogometu. No argumentirano pobiti sve mane igre je malo zahtjevniji posao. Evo ti primjer perišićevog gola. pogledaj pod kojim kutem ide na loptu u odnosu na gol, kako se neprirodno zarotira tijelom i kojom nogom puca te kako se lopta diže i koji felš dobija. Ovo ne da je smiješno, ovo je čisti kretenizam. Potom pogledaj golmana što brani da bi već u sljedećoj sekundi sve usrao a igrač na crti glavom izbija loptu dva metra, ili golman sam izađe na jednostavnu loptu a onda je odbije par metara ispred sebe na nogu protivnika. Uvijek tako završi. Jedan od dražih primjera imbecilne igre je i zadnji primjer gdje igrač jednostavnu loptu opet glavom odbija samo koji metar i opet na nogu protivnika koji prije nego će obrambeni izbiti loptu povlači se točno na mjesto gdje će lopta pasti? Ovo je toliko debilno da ne može biti debilnije. Nije problem u pogreškama jer one se uvijek događaju. Problem je što su ove pogreške pravilo ove igre iz utakmice u utakmicu jer to su jedini načini na koji AI može zabiti gol. Ništa nije drukčije niti u online tekmama. Tamo je silovanje još žešće.

      https://www.youtube.com/watch?v=NPN5JTrhEKY

      https://www.youtube.com/watch?v=Idmnlxh8IAo

      https://www.youtube.com/watch?v=ForIJSZ9wgM

      https://www.youtube.com/watch?v=j-cfbkJnA-Y

    • movie

      @marjanovicut, 05.10.2018 - 23:43

      Već kada spominješ metacritic, impresivna ocjena igre je samih korisnika koji očito ne dijele tvoje mišljenje i divljenje igrom. Naime, igra je dobila sramotnih 2/10. Slobodno pročitaj neke od komentara oduševljenih kupaca igre.

      https://gyazo.com/e7196c6300d43dcc246e316d6427b6ea

    • RaspudicT1986

      @movie, 08.10.2018 - 11:45

      Moj prijatelju vec duze pratim te tvoje objave vezane za Fifu 18 i sad 19 i mogu ti rec da ti nemas zivot……..sve ti se svodi da svadu oko fife…….ako je neko popljuje tu si da je branis zivotom…….ako joj netko da dobru ocjenu tu si da ga napadnes drvljem i kamenjem.
      Uglavnom nađi si curu.

    • movie

      @RaspudicT1986, 08.10.2018 - 23:23

      Samo argumentima. Pogledaj reakcije igrača. Tko može braniti ovo sranje od igre. Ako si je igrao duže od par sati valjda si shvatio koliko je igra besmislena i pokvarena. Nema se tu što braniti. Fifa 18 je bila smeće ali fifa 19 je teško smeće

    • SanKa

      @movie, 09.10.2018 - 09:29

      dobro koji je tebi onda nogomet dobar ako su ti 18 i 19 smeće ? sereš govna momak, nisu savršene igre, ali daleko od toga da su smeće. Ako želiš realnost, odi u park pa napucavaj loptu.

    • movie

      @SanKa, 10.10.2018 - 16:55

      Bezobrazluk je uvijek dobar argument ako nemaš bolji. Zadnje dvije fife su jako loše i nema smisla po stoti put objašnjavati zašto. Slažem se, na tržištu nema boljeg pa i dalje igramo fifu ali mogu reći da je igra sranje kada je sranje. Da nije sranje ne bi se događale ovakve situacije. Nakon što liku pogodim 4 stative dobijem ovakav gol. Obrati pozornost na umtitia koji dobro stoji, u boljoj je poziciji od napadača a onda na kraju odbije skočiti i izbiti jednostavnu loptu? Tebi je to normalno? Drugu tekmu igra pomaže meni. Sada ja zabijem jedan jeftin gol a moj protivnik pogodi 5 stativa i izgubi. Ova igra je skriptirano sranje koje jebe ljude u mozak. Mogu ti na desetke sličnih situacija pokazati da vidiš koliko je igra loše balansirana.

      https://www.youtube.com/watch?v=tYBhGJRQXJE

    • RaspudicT1986

      @movie, 10.10.2018 - 18:14

      igra je do jaja i samo ju treba naucit igrat!!
      svaka bude drugacija i samo se treba naucit!!
      fut je malo drugaciji gameplay od kick offa i manje mi se svida ali naviknut cu se

    • movie

      @RaspudicT1986, 12.10.2018 - 09:23

      Daj mi reci što treba naučiti igrati u onoj situaciji kada umtiti koji je prvi na lopti neće skočiti? Mogu ti pokazati i situaciju gdje lik puca glavom po golu i pogodi mog igrača koji stoji na stativi u glavu od koje se lopta odbije u gol a da moj igrač uopće ne gleda prema lopti niti prati zbivanja na terenu? Što naučiti kada jednu tekmu pogodiš pet stativa i izgubiš a drugi te protivnik strga i on pogodi pet stativa i na kraju on izgubi? Što naučiti kada lik puca a tvoj golman obrani a lopta stane pored njega metar od gol crte. Golman se digne i gleda ju te se neće pomaknuti. Protivnik pritrči i spraši ju u prazan gol. Što napraviti u ovoj situaciji na 3 min 17 sek gdje lik nerealno trči od jednog do drugog tvog igrača istom brzinom kao i lopta i trećeg igrača ti pregazi bez prekršaja koji je evidentan? Igra nije balansirana. Ide izjedne krajnosti u drugu. Mogu ti postati situaciju pošto sam je snimio gdje protivnički igrač u okretu izbija loptu i padne pošto ga inercija vuče. Ja stojim pored njega bez ikakvog kontakta i dobijem crveni karton? Lijepo se vidi da ga nisam niti dirnuo. Mogu ti takvih situacija postati na desetke jer ih uredno spremam. Odi na fifa forum pa pogledaj kakve bizarne situacije postaju drugi igrači. Nema se tu što naučiti. Igra je prepuna bigova, ne balansirana i nadasve nepoštena.

      https://m.youtube.com/watch?v=O8qwMRJcW_M

    • RaspudicT1986

      @movie, 24.10.2018 - 13:01

      to sto ti pricas se dogodi u 1 od 100 utakmica….i to se zove BUG….ne postoji igra na svijetu koja ih nema.
      Uglavnom get a lifeeeeeeee

    • Oblakoder

      @movie, 05.10.2018 - 21:45

      Pa kad Fifa fanboji ovako pljuju Fifu 19 sta mi Pesovci da kazemo? Prosto mi je neprijatno da bilo sta napisem 😁

    • movie

      @Oblakoder, 05.10.2018 - 23:36

      Ja nisam nikakav fifa funboy već samo realno želim sagledati sve probleme igre jer želim igrati bolji nogomet. Sve što sam nabrojao za mene su problemi. Vidim da na bug forumu gotovo svi misle isto. Igra ima potencijala ali je iz godine u godinu ubija sama njena veličina i utrka za novim rekordima. U igri je sve bitno osim onog najbitnijeg a to je gameplay koji iz godine u godinu pliva tražeći neki smjer koji bi se svidio svima a to je nemoguće Bojim se da će se na kraju utopiti u vlastitim govnima.

    • marjanovicut

      @movie, 06.10.2018 - 02:39

      Hahahah user ocene su ti relativne da mogu 1294091204019429042 pes fanboya doci dati 1, samo pajserima wannabe pro igracima kao ti ti se ne svidja fifa 😀

    • Oblakoder

      @marjanovicut, 06.10.2018 - 11:09

      Kao sto si ti otisao i dao Super Mario Acesu 40, iako igru u zivotu nisi ni na Youtubeu pogledao, samo zato sto sam ostavio malo negativniji komentar u vezi Fife 18 pa si valjda umislio kako je to pravi nacin za osvetu. Budi spokojan ja takve stvari ne radim 🙂

      Imam instaliranu Fifu 18 i tvrdim da je u svemu bolju ali gameplay je i dalje daleko ispod PES-ovog.

    • marjanovicut

      @Oblakoder, 06.10.2018 - 02:39

      Pljuje ovaj wannabe pro igrac, najbolje ocene ikad na metacricitu koje je IKAD fudbalska igra dobila, a uzivaj u mrtvom pesu 😀

    • movie

      @marjanovicut, 06.10.2018 - 22:09

      Pa linkao sam ti te najbolje ocjene. 2/10, sramota. To se nikada do sada nije dogodilo. Inače za ocjene raznoraznih portala koje je sabrao metacritic mogao bih ti isto tako reći da su to sve plaćeni članci koji imaju zadatak hvaliti fifu kao što su plaćeni i neki youtuberi da rade na promociji igre. Ništa se ne prepušta sličaju. J u pesu ne uživam desetak godina niti me interesira. No želim uživati u fifi a to mi je ovim sranjem onemogućeno. Koliko je igra dobra vidi se već po prvom velikom patchu kojeg su složili a budi bez brige uskoro će još jedan. I dam se kladiti da nakon toga ova igra više neće sličiti na sadašnju koju imamo. Toliko o tome koliko je to dobar nogomet. Mogu ti danas postati desetak novih klipova koji pokazuju svu raskoš ovog sranja od igre. Evo jedan. Pazi flipera. Prvo igrač pogodi prečku, pa se lopta u visokom luku odbije, pogađaš kome. No on se leđima okreće lopti i golu da bi se onda u skoku ponovno neprirodno okrenio i ponovno pucao u prečku i lopta se opet odbija pogađaš kome. O tome ti ja pričam o jebenom sranju od igre koju pogoni jebena skripta a u kojoj ti kao igrač sudjeluješ jako malo svojom vještinom i znanjem. Pogledaj komediju od gola koju ćeš vidjeti u gotovo svakoj utakmici ove godine. Ako je to tebi dobar nogomet onda svaka ti dala..

      https://www.youtube.com/watch?v=zGwjbuQqpI8

    • marjanovicut

      @movie, 07.10.2018 - 00:09

      Linkao si mi ocene pacijenata kao ti wannabe trader igrac 😀

    • movie

      @marjanovicut, 07.10.2018 - 22:01

      Što igrači misle o igri možeš pročitati na bug forumu, tema fifa 19. Evo ti jednog oduševljenog igrača koji je podijelio svoju sreću s nama i nije jedini. Slobodno baci pogled pa se uključi u raspravu i demantiraj svakoga tko ne misli kao ti, argumentirano naravno.

      https://gyazo.com/a1cfd44ad459117e3385f44df98997ef

    • movie

      @marjanovicut, 07.10.2018 - 22:03

      Sam si rekao da je zajednica oduševljena igrom pa sam ti linkao njihovo oduševljenje.

    • marjanovicut

      @movie, 08.10.2018 - 20:57

      Hahahha sta mi nalazis komentare s nekog mrtvog sajta, nisu odusevljeni pacijenti poput tebe koji tripuju wannabe pro igrace i tryhardere koji spucaju po 2000h na igru 😀 nije ti fifa jedino onlajn, mogu da garantujem da 5 kick off utakmica nisi odigrao u poslednjih 5 izadanja fife, zbog takvih kao sto si ti koji zelis biti wannabe pro za tebe je svejedno 😀 Relevantan si.

    • movie

      @marjanovicut, 08.10.2018 - 23:27

      Za tvoju informaciju to je s najveće fifa teme u hrvatskoj. Nikakva mrtva stranica. Kad nemaš argumenata praviš se mutav. Skoči na forum pa pročitaj što ljusi misle o igri. Nije atomska fizika. Svaki dan pojavi se novi lik koji je ogorčen igrom. Slobodno se upusti u raspravu pa svima objasni da su svi u krivu. Evo, lik lijepo secira ono što nam se prezentira unazad nekoliko godina..

      https://gyazo.com/adf454593f3674da57e2273ccc6c96e6

    • marjanovicut

      @movie, 09.10.2018 - 01:40

      DX, sirotinjo kupi PS i tamo igraj, to je fifa druga dimenzija a ne na pc-u puno citercina i laga, nisi ni osetio fifu, daj molim te prebaci se na pes, jadni su ti komentari kad ti je primerak fife na pc-u uzor 😀

    • movie

      @marjanovicut, 10.10.2018 - 17:02

      Ne znam kako si zaključio da igram na PC kada je poznato da igram na PS4 od izlaska PS4 i prve fife a to je bila fifa 14. Stvarno laprdaš da je to strašno. Imaš na bug forumu fifa 19 temu gdje su uglavnom igrači s jedne od konzola pa molim te daj im objasni da su svi u krivu. Naravno argumentirano. Uopće ne sumnjam da će rasprava biti dugotrajna i sadržajna od strane forumaša. Nisam siguran da si sposoban za takvu raspravu ali valjda si dovoljno sposoban da pročitaš mišljenje igrača koje je gle čuda, isto. Nemoj se sramiti, navrati…

    • Zagorhac

      @movie, 08.10.2018 - 22:20

      pa zar ti nisam govorio kako je cijeli serijal skriptiran? sad je očito najviše došlo do izražaja…
      kada zaigram PES nakon fife, imam osjećaj da je lopta “slobodnija”, samim time i da su njezine putanje manje skriptirane

    • movie

      @Zagorhac, 08.10.2018 - 23:30

      Ma nije. Vidiš da marjanovicut tvrdi da je ovo najbolja fifa do sada. Ne znam samo je li sam sebe zavarava ili stvarno tako misli?

    • marjanovicut

      @movie, 09.10.2018 - 01:39

      Verujem sebi nisam pacijent trejder fut wannabe pro retard koji place kao pickica kad ga neko nasamara kurcem u onlajn modovima 😀 Ima pajsera kao sto si ti pun kurac, sto bi me boleo kurac sta neki hrvat na forumu napise kad je ceo balkan pacenicki orijentisan pes-u i jedino se ovde igra, s druge strane ti si prvi pohvalio neke od najgorih fifa, tebi je 15 bila odlicna a 19 ti ne valja, zapravo boli te sto te prskaju svi redom, igras offline i zasto ne, hahaha.

    • movie

      @marjanovicut, 10.10.2018 - 17:04

      Pa evo majstore možemo odigrati koju da vidimo tko će koga prskati. Naravno vidljiv je i moj omjer pobjeda i poraza online pa i taj dio možemo usporediti. Fakat si ograničen. U nedostatku argumenta uvijek se pozivaš na vrijeđanje jer ti je jedino to preostalo i jedino si za to sposoban.

  • i_love_all_games

    05.10.2018 - 19:55

    A ja zaglavio miljama od proa zbog posla i ne mogu igrati ovu igru koju svi čije mišljenje cijenim. Al dobro, bitno da sam je kupio 😎

  • karlod1997

    05.10.2018 - 22:16

    nema mi do fife, ali ću ipak pričekat Fifu 20, činimi se da nema puno razlika od prošle, samo pokoji stadion, LP i EL

    • movie

      @karlod1997, 05.10.2018 - 23:37

      Nema razlike? Prije da nema nikakvih sličnosti. Gameplay je potpuno drukčiji i nema nikakve veze s prošlim. Opet su kemijali i opet su promašili.

    • karlod1997

      @movie, 06.10.2018 - 17:25

      Igra san Demo, činimi se da su malo “usporili” i dodaje poboljšali. Punu verziju nisan igra, tako da ne mogu sudit, ali sa financijskog stajališta pričekat ću 2020., jer će sigurno bit bar neka promjena, dodat će se par stadiona, možda mi Hajduk uđe u EL, pa bude uvršten….sve u svemu, ne može bit nikako gora od pesa (igra san i iako ima predsnoti ništa, max. 5 sati zanimacije)

  • Ilija-bigboss

    06.10.2018 - 00:18

    Pozdrav za sve.imam par pitanja za one sto imaju igru.interesuje me spisak reprezentacija I klubova iz bivse Jugoslavije ako moze neko da napise.

    • Zoran Žalac

      @Ilija-bigboss, 06.10.2018 - 16:09

      Zvezda, Dinamo, Slovenija.

    • Darcoolio

      @Zoran Žalac, 06.10.2018 - 19:09

      Si siguran za Zvezdu?

    • movie

      @Zoran Žalac, 06.10.2018 - 22:10

      Nema zvezde u igri.

    • SanKa

      @Zoran Žalac, 09.10.2018 - 09:31

      nema zvezde u igri. u skupini LP dodaju neki random klub umjesto njih

  • Fic97

    06.10.2018 - 03:08

    Može se igrati s Dinamom mod karijere, samo ga zamijenis sa nekim klubom iz licenciranih liga pri odabiru kluba za karijeru..

  • funky0308

    06.10.2018 - 09:46

    Dobra recenzija, mislim, svidja mi se kako je napisana. Neki dan htjedoh komentirati jedan video, mislim da je bio nove igre u 10 mjesecu ali nisam pa moze i ovdje,- strasno ste dobar tandem ti i Igor i ako se ikada ostavite ovoga, ja bi vam preporucio da se nastavite baviti necim slicnim. Zoki, ti pises tako dobre tekstove i bas sam happy kada vidim tvoj potpis iznad bilo kojeg teksta, bez obzira o temi, tekstovi su ti uvijek odlicni, britki, pametni i zanimljivi. (Dobri su i ostali, naravno..i Petra i Stjepan, Pero i svi ostali koji pisu ali ti imas jeben dar za pisanje). Jos kada tvoj tekst cita Igor koji ga procita kao da ga je on pisao (sto i nije lako, nije bas jednostavno prenijeti emociju koju je netko stavio na papir ali Igor to odradi odlicno). Nisam ja sada tu otkrio toplu vodu, broj subova na YouTubeu govori to isto ali mislim da je OK tu i tamo to i reci. Sto se FIFAe tice, necu puno pametovati, igrao sam za sada samo demo i dobra mi je nova FIFA, usporedno s FIFAom18, odlicna je. Ne znam koliko promjena je dozivjela puna verzija pa ne mogu puno o tome ali po ovome sto citam, tu je to negdje. Ja kontam mjesec, dva pretplate platiti i odigrati par meceva i dosta. Hrpu DVDa FIFAe imam, (vecinom sam kupovao fizicko izdanje) a jako je malo igram i bas mi je to neisplativo pa je odlicno da imamo i pretplate na mjesecnoj bazi. FUT me ne zanima, a sto se tice kampanje (tu mislim na sve ono sto igram solo) ,- po meni je to bas dobro. Primjetio sam da imam dosta problema sa DX12. U sred utakmice grafika se promjeni, lica igraca postanu neprepoznatljiva i ocajno losa, cut scene kao i stadion ostaju odlicne ali igraci postanu mutni i ocajni graficki. Isao sam istrazivati sto se to dogadja i koliko vidim, DX12 je problem (barem u verziji Windowsa prije ovog posljednjeg updatea, sada treba provjeriti da li su se stvari promjenile). Cim u postavkama FIFAe promjenim na DX11, nemam nikakvih problema, igra izgleda odlicno i sve radi poprilicno dobro.

    • movie

      @funky0308, 06.10.2018 - 22:13

      Meni igra u DX12 radi najnormalnije bez ikakvih greški i što se grafičkog dijela tiče izgleda jako lijepo. Za igranje bez problema godinama koristim oprobanu formulu koja se zove nVidia.

    • funky0308

      @movie, 07.10.2018 - 14:13

      Nvidia je i kod mene, uvijek. Nemaju svi probleme s DX12, time mi je jos zanimljiviji problem. Nitko zapravo ne kuzi sto se dogadja i zasto se na dvije iste konfe kod jedne javi problem, kod druge ne. Doslovno se info sa greskom da vidjeti iz logova i striktno kaze DX12.. Koliko se da usporediti, ne vidim nikakvu razliku (graficku) izmedju DX11 i DX12, samo se na nesto slabijim konfama bolje iskoristava hardware na DX12. Ponavljam,- koliko ja uspjevam vidjeti.

    • Jasterrr

      @funky0308, 08.10.2018 - 12:14

      Moja preporuka je da kompletno ukloniš driver za grafičku i sve moguće datoteke vezane uz driver. Svakako koristi neki specijalni program za brisanje drivera.

    • funky0308

      @Jasterrr, 08.10.2018 - 14:16

      Nije driver problem, uvukla mi se neka gluparija “u Origin” (EA launcher), neki spyware ili nesto slicno i ne mogu ga se nikako rijesiti. Pokusao sam sve i svasta ali ne ide. Biti ce formatiranje svih diskova, nisam to jako dugo radio, formatirao sam disk i to samo sistemski prije cca godinu i pol, mozda i dvije ali sada cu sve diskove. Brdo ih je ali neka, moram to odraditi. Origin mi vriti reklame koje ne mogu ugasiti, vodi me na kojekakve web stranice, ponekada cak i blokira pristup internetu. On mi i stvara probleme s DX12 i napravio mi je dar-mar. Nema veze, vrijeme je za osvjezenje. Igre brzo skinem nazad, Steam i ostali klijenti svi redom imaji cloud save i nije to danas problem odraditi. Malo sam gledao po netu, dosta ljidi sam pronasao s istim problemom, cak se i EA oglasio povodom toga (baravno, samo kako bi rekao da oni nemaju veze s time i da nisu krivi..haha). Tnx svakako ali dosta sam eksperimentirao, ide danas navecer format i clean install 😉

  • luyindula8

    06.10.2018 - 13:42

    Ne znam je li autor članka i igrao i recenzirao FIFA-u ali dvije stvari su potpuno promašene što se tiče karijere.
    Prvo, ima kvalifikacijskih rundi u Ligi Prvaka, al od druge sezone tek (jer za prvu namjestas skupine prilikom pokretanja karijere). Istina, nisu potpune kvalifikacije kao u stvarnosti, ali ima qual.

    • luyindula8

      @luyindula8, 06.10.2018 - 13:46

      I druga stvar, možeš igrat s Dinamom i s bilo kojim klubom karijeru, samo ga moraš ubacit u neku postojeću ligu umjesto nekog kluba koji je tamo.

      Obje stvari u karijeri postoje u FIFA-i već godinama i nisu nikakva novost tako da mi je čudno da je recenzent to propustio.

    • Zoran Žalac

      @luyindula8, 06.10.2018 - 16:11

      Mislio sam na igranje kvalifikacija izvan moda karijere, kad igraš samo ligu prvaka i ništa drugo.

    • SanKa

      @luyindula8, 09.10.2018 - 09:32

      e da, kako igram Europa ligu ? vidim da se samo LP moze izabrati. Moram biti 3. u skupini ciljano ili ? 😀

  • soul_eclipse

    07.10.2018 - 13:08

    FIFA 18 nije imala FIFA World Club Cup ali je kasnije to takmičenje ubaceno pomoću modova na PC.FIFA 19 se takodjer moze modovati,ubaciti nove klubove,repke i takmičenja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?