HCL.HR

Cthulhu je najavio kad možemo očekivati njegov poziv

Pero Mlinar 19.07.2018.   •   2 komentara


Studio Cyanide odredio je dan prije Noći vještica kao pogodan termin za dolazak RPG naslova Call of Cthulhu među smrtnike.

Nakon što je prije nekoliko dana na stranicama igre na Steamu procurila informacija da bi se nadolazeći Call of Cthulhu na policama trgovina mogao naći 30.10., svega nekoliko dana kasnije iz razvojnog studija Cyanide stigla je i službena potvrda. Igra doista izlazi taj dan – ilitiga, sasvim prigodno, pred samu Noć vještica.

Novi Call of Cthulhu bit će akcijski RPG naslov inspiriran istoimenom igrom pen & paper formata iz 1981. godine. Pričat će priču o privatnom detektivu Edwardu Pierceu koji dolazi na otok Darkwater kako bi istražio misteriozne smrti članova obitelji Hawkins. Ono što će tamo otkriti, međutim, bit će… ma znate već.

Suočen s nezamislivim kozmičkim strahotama, Pierce će na svojoj ekspediciji neprestano morati paziti da ne šene pameću. U igri će, na način vjerojatno vrlo sličan onom u Amnesiji, biti prisutan sanity metar s kojim neće biti šale. No, za razliku od Amnesije igra će sadržavati i razna oružja jer će se Pierceu na putu ispriječiti i ljudski protivnici. Kad već to ne ide s Cthulhom, bar će postojati netko koga se može pošteno izmlatiti.

U mediju videoigara kronično nedostaje dobrih igara koje bi obrađivale Lovecraftove teme. Prikazati nezamislivo strašna bića iz svemira zeznuta je stvar. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se s time nositi mladi Call of Cthulhu.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • besantesteras

    23.07.2018 - 23:05

    Ovo mi je delovalo, još od prvog trailera koga sam video, onako po mom ukusu. Neka mešavina gothic horrora i psihološkog trilera… Samo da ne preteraju u izlasku sa cenom jer ovo, čini mi se, nije punokrvni ABB naslov… ?

  • besantesteras

    23.07.2018 - 23:07

    Ovo igra mi još od prvog trailera koga sam video deluje obećavajuće… Samo da još cena bude ok… Ima taj gothic horror duh Lovecraft-a izmešan sa psihološkim trilerom… Samo da pored jumpscare-ova bude I puno puzzle delova u igri…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?