HCL.HR

Navodno je procurio opis zapleta za Assassin’s Creed Odyssey

Zoran Žalac 09.06.2018.   •   11 komentara


Ako je vjerovati kratkom opisu Assassin’s Creed Odysseya s PlayStation trgovine, idući Assassin bit će Spartanski ratnik.

Assassin’s Creed se već s Originsom odmaknuo od filozofije kakvu je Ubisoftov serijal imao u početku. Assassini u Altairovo vrijeme nisu bili legendarni borci koje je javnost slavila. Međutim, to je nešto što novije igre zanemaruju, odnosno nešto što bi se moglo nastaviti s Assassin’s Creed Odysseyjem.

Naime, na PlayStation Storeu procurio je opis te igre i sudeći prema njemu, glavni lik bit će primarno spartanski ratnik, a zatim assassin. Opis zapleta igre je sljedeći:

“Preuzmi kontrolu nad svojom sudbinom i ispiši vlastitu epsku odiseju na putovanju da postaneš legendarni spartanski heroj. Proživi nevjerojatne avanture u svijetu gdje svaki odabir ima značaj. Odbačen od svoje obitelji, moraš se zaputiti na avanturu od plaćenika do spartanskog heroja da bi otkrio istinu o svojoj prošlosti.”

Opis zvuči generično koliko može zvučati, no vjerojatno je istinit i pokazuje da će Odyssey ponuditi još drugačiji pristup za serijal od Originsa. Primijetite kako se ne spominje ime glavnog lika, vjerojatno zbog činjenice da ćemo po prvi put u AC serijalu moći birati hoćemo li igrati s muškim ili ženskim likom. I to ne kao u AC Syndicateu gdje je to bio duo likova – ovdje će biti ili muško ili žensko.

No, jesu li sve ovo samo neka templarska podmetanja ili je stvarno tako, doznat ćemo u ponedjeljak u 22 sata na Ubisoftovoj E3 konferenciji.

Komentari (11)

  • trulex

    09.06.2018 - 13:47

    Valjalo bi da objavite po našem vremenu kada će koja e3 prezentacija biti, barem one najznačajnije ako možete, nikako da konvertujem vrijeme.

  • Jason Voorhees

    09.06.2018 - 16:44

    Nadm se da neće biti isto kao u far cry 5 da glavni lik ne priča ništa tokom igre !

    • funky0308

      @Jason Voorhees, 10.06.2018 - 11:16

      Isto je i u Divisionu i po meni je to veliki nedostatak. Lijepo se daju customizirati likovi i onda lika ne cujes kroz cijelu igru. Teskonse povezati s likom tako. Syndicate mi je po tom pitanju bio jos i gori, igra te tjera da igras s drugim likom i to ne volimo svi.

    • Jason Voorhees

      @funky0308, 10.06.2018 - 11:47

      Nemoj da jedeš govna,AC u kome praviš svog lika je glupost jer
      glavni lik je zaštizno lice te igre!Nije ti AC neki jebna survival igra de previš svog lika!

    • funky0308

      @Jason Voorhees, 10.06.2018 - 13:41

      Sta lupetas ti? Daj procitaj komentar prije komentiranja i skuliraj se malo. Nemoj biti krkan s takvim nacinom govora, nov si ovdje ili ti je nov account radi bana. Niti si shvatio ono sto sam napisao, niti ti komentar ima smisla. Kakav AC? Kakvo pravljenje lika u ACu?!? Slazem se s tobom, stvarno ne kuzis to? Ajde procitaj ponovno komentar (i moj i tvoj). Kazem da je glupost sto ne cujes svog lika i da je to promasaj i u Divisionu. A AC Sindycate je spomenut u kontekstu igranja s dva lika koje ne mozes mjenjati niti cutomizirati. Odakle si ti izvukao ove gluparije o kojima trabunjas – ne znam. A sto se tice ACa, AC se mjenja vec duze vrijeme i potpuno se vec odvojio od prvobitne ideje, od Absterga i Annymusa i odavno to nije AC – sto se mene tice i neka je.

  • Jason Voorhees

    09.06.2018 - 23:25

    Nema šane da prvimo glnog lika jer svaki ac ima svog glavnog protgonistu koji je zaštino lice igre !

  • Rorik

    10.06.2018 - 10:19

    Zašto jednostavno ne naprave novi ip. Mislim da im ne znači mnogo to što se igra zove assassin’s creed a u svakom slučaju tokom marketinga za taj novi ip mogli reći da je kojekakav nasljednik assassin’s creed franšize i evo ga. Sloboda za kreiranjem nove igre sa posuđivanjem elemenata iz starog serijala koliko ih je volja plus mislim da marketing nebi patio. Ovako mi assassin’s creed izgleda isto premršava krava muzara.

    • Czar

      @Rorik, 10.06.2018 - 10:47

      Zato jer se ne mjenja ono što dobro funkcionira, pogotovo sad s Originsom kad su skroz pogodili i digli serijal na jednu višu razinu.

    • funky0308

      @Rorik, 10.06.2018 - 11:21

      Lagano to i rade. Origins nije nista donio za Abstergo i Annymus dio price, bas kao i Black Flagg ili Rogue..sve nove igre u AC fransizi polako se odmicu od tog napornog sjeckanja igre i vecini to smeta. Da se mene pita, ja bih napravio jos jedan AC u kojemu bih zatvorio pricu na nacin da je Abstergo izrastao u legalnu, normalnu firmu u kojoj mozes prozivjeti sjecanja i neka nastave s ovakvim igrama kaonsto je Origins, Odyssey i buduci naslovi. Ovako rastezu sve u nedogled, a svima nam je jasno da je Assassi’s Creed kao IP davnih dana prestao postojati i da se vec nekoliko puta mjenjao i to sve dalje i dalje od Absterga. Da ce se tek tako odreci imena, sumnjam…promidzba je pola posla i ovako im je sigurno lakse progurati igru ali s ACom kakav je u pocetku zamisljen, novi nastavci malo imaju povezanosti.

  • SonOfZeus

    10.06.2018 - 13:47

    Sumnjam da ce biti odabir zene jer u povijesti nije postojala niti jedna zena koja je bila spartanski ratnik. Iskljucivo su decki prolazili kamp od malena.

    • hyperion

      @SonOfZeus, 11.06.2018 - 10:12

      A ne znam ni više koliko njih briga za povijesnu točnost, khm, battlefield, khm. Ne bih volio da uopće možemo customizirat lika ali ako je točno, onda će garant uvalit opciju da igraš kao žena.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?