HCL.HR

Age of Empires 4 navodno je u testiranju za Xbox konzole

Zoran Žalac 10.01.2022.   •   3 komentara


Age of Empires 4 možda neće još dugo biti ekskluziva za PC platformu. U testiranju je navodno verzija igre za Xbox konzole.

Kultni serijal Age of Empires sinonim je ekskluzive za PC platformu. No, povijest nas uči da Age of Empires nije uvijek bio vezan isključivo za PC nego se jednom prilikom pojavio na PlayStation 2 konzoli, pa čak i na Nokia N-Gageu. Sada pak postoji mogućnost da će se po prvi put pojaviti na Xbox konzolama.

Age of Empires 4 pod kodnim se imenom navodno pojavio u bazi podataka Insider Huba za Xbox korisnike. Ne znači to automatski da je verzija za Xbox gotova i pečena, ali ne bi bilo nezamislivo da Microsoft priprema Xbox port Age of Empiresa 4 u nekoj bližoj budućnosti.

Nije lako prilagoditi stratešku igru za kontroler, no ako im je to pošlo za rukom s Microsoft Flight Simulatorom, ne bi trebalo biti prepreke za AOE4. U bilo kojem slučaju, potvrdu ili demantij ovih navoda još uvijek čekamo.

Komentari (3)

  • StargateFan

    10.01.2022 - 16:20

    Drmne se miš i tipkovnica i to je to

  • KhorneFlake

    10.01.2022 - 17:59

    Direktor CoH2 iz Relica je prije koju godinu komentarisao da misle kako su uboli dobitnu formulu za kontrolu RTS igara na konzolama, možda konačno pokažu na šta je mislio…

  • perisimus

    11.01.2022 - 12:34

    Sramota od igre, dao sam 400 kuna za to sranje. Bio sa siguran da ne mogu zajebat stvar ali sam se prevario. Igra liči na nešto što je stajalo u ladici godinama a onda se netko sjetio da bi i na poluporoizvodu mogao zaraditi pa je izdali ovakvu kakva je. Čude me dobre ocjene na Metacriticu, po meni je ovo par klasa lošije od dvojke (kojoj po dobima i tematici sliči), ne mogu izdvojiti niti jednu dobru stvar koju bih rekao o igri. Borba, zvuci, napredovanje, dizajn ikona, grafika…jedna od igara od koje sam nakon toliko godina koje su prošle od izdavanja trojke (i 21 godinu od dvojke tj. ekspanzije AoK) toliko očekivao a tako malo dobio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?