HCL.HR

AMD dijeli Alien: Isolation uz novije grafičke kartice

ToxarE 26.08.2014.   •   15 komentara


Kupci novih AMD grafičkih kartica R9 serije besplatno dobivaju horor Alien: Isolation, a igra je obogaćena i DX11 grafičkim efektima kakvi odgovaraju baš AMD-ovom hardveru.

Dok mi pripremamo video najavu Alien: Isolationa, iz AMD-a stiže vijest da će ta znanstveno fantastična horor igra dolaziti besplatno uz kupnju njihovih novih grafičkih kartica iz R9 serije. Ta akcija počinje 2. rujna u trgovinama koje sudjeluju u Never Settle: Space Edition programu pa ako planirate kupnju nove grafičke ovih dana, imajte na umu da biste uz novu R9 karticu morali dobiti i kod za download spomenute igre.

Suradnja developera igre Creative Assemblyja i AMD-a ne staje na tome. AMD se pohvalio kako je Alien: Isolation u svom PC izdanju razvijan u okviru AMD Gaming Evolved programa, što će omogućiti podršku za sve moderne tehnologije iz AMD-a, uključujući podršku za, citiramo: “AMD Eyefinity tehnologiju, 4K UltraHD, AMD CrossFire™ multi-GPU tehnologiju i širok niz DirectX® 11 efekata prilagođenih za Graphics Core Next arhitekturu novijih AMD Radeon™ GPU-ova i AMD Akceleriranih Procesorskih Jedinica.”

Clive Gratton, vodeći programer u Creative Assemblyju rekao je: “AMD nam je velikodušno pomogao u prilagođavanju enginea za PC radom na mnogim efektima, kao što su contact-hardening sjene, naprednije čestice, HDAO i DirectX 11 teselacija. Podrška za tehnologije kao što su AMD Eyefinity i CrossFire čine cjelokupno PC iskustvo još boljim!”

Komentari (15)

  • Mayhem

    26.08.2014 - 12:10

    Dobro da sam prije 2 tjedna kupio novu AMD grafičku i napravio pre-order za Alien Isolation. Baš super.

  • lGRACINA

    26.08.2014 - 13:22

    I opet ce bolje radit na N vidia karticama … klasicna prica.

    • manjamax

      @lGRACINA, 26.08.2014 - 13:30

      Nvidijne grafičke nemogu koristiti neke AMD-ove tehnologije, tako da tvoj komentar pada u vodu.

    • lGRACINA

      @lGRACINA, 26.08.2014 - 16:07

      Koje tehnologije, jedina izrazena amd-ova tehnologija u grafickom segmentu je mantle, a ova igra ga nepodrzava, ostale "tehnologije" su mazanje ociju jer nedaju ociglednu razliku, ovo pisem iz dodasasnjih iskustava, jer je bilo dosta slucajeva vec sa amd grafama i onda igra izadje i radi naravno bolje na nvidiji zbog drivera i cuda jezgri … najbolji primjer bf4 koji je Rađen na amd hardwareu kad je igra izasla naravno da je radila bolje a i sad radi na nvidiji ….

    • Moth

      @lGRACINA, 26.08.2014 - 18:07

      Ti kupuj envidiju. Meni je računica vrlo jednostavna: R9 280X se nova znala naći za cca 1700kn (sad vidim da su im digli malo cijene zbog mininga) a u tom rangu cijene nVidia može ponuditi samo GTX 760. U svim, ama baš svim koliko toliko objektivnim testovima je 280X (pa čak i vanilla R9 280) jača od GTX760 čak i uz svu tu famoznu nVidia tehnologiju (ne računajući igre optimizirane za nVidiu u suradnju sa – nVidiom 🙂 ). Ti slobodno uzmi GTX 760, ja ću potrošiti manje na jednu običnu 280-tku i dobiti 5-10 frejmova više u većini igara.

    • Mind_killer

      @lGRACINA, 26.08.2014 - 18:49

      Zar moze neko ko sebe naziva IGRACINOM da napise nesto tako glupo

    • lGRACINA

      @lGRACINA, 27.08.2014 - 10:36

      glupim osobama su i glupe i neglupe izjave glupe 😉

    • Stribor88

      @lGRACINA, 27.08.2014 - 14:13

      ovdje samo hejteri i fanbojevi, nvidia je skuplja zbog CUDA gpu-a što nvidiji omućuje bolje tehnologije, ali i cijena je veca takvih procesora, pa za manje para kod AMD-a dobiš više muzike tj. vise fps… ali ti fps-ovi su opremljni primitivnijom tehnologijom što većini gejmera nije bitno… recimo ekipa koja se bavi gpu programiranjem ili 3d renderiranjem smijat ce se na AMD-ove kartice… nvidijini su i driveri puno bolji tj, stvarno daju kontinuirani pomak u snazi opet zbog skupih programibilnih CUDA gpu-a dok AMD je sirova snaga bez puno mozga što kupiš to imas ali puno jeftnije i manje trose struje…

    • Stribor88

      @lGRACINA, 27.08.2014 - 14:19

      pitajete AMD zasto posljednjih 3 godine Nvidia ima monopol nad 3D tehnologijom u igrama, power of CUDA …

    • KhorneFlake

      @lGRACINA, 27.08.2014 - 14:57

      Malo smiješno pričati o fanbojevima i hejterima upirući prstom suprotno od onih koji to i jesu. Vijest vezana za AMD koja govori o nadolazećim igrama u bundlovima sa njihovim karticama i odmah maltene 15 ljudi počne sa NVidia>>>>>>AMD cviležom. Ja ne znam šta ti misliš da je većini gejmera bitno, ali mislim da svako hoće što bolje performanse za manje para, a ne da daje više za neke CUDA procesore koje ni ne osjetiš (daleko da se svaki ili većina gejmera bavi programiranjem), plus veća potrošnja struje. Više cijene, upravo zbog monopola koji spominješ, nV je malo digla nos, zato ni nemaju hardwer ni u jednoj od konzola, zato su top enginei poput Frostbitea 3 već na Mantleu, a UE3 i Cryengine na putu, ako Crytek ne bankrotira prije toga, tj. Čak i GTA V izlazi pod AMD-ovom zastavom. A vidjeli smo "power of CUDA" na Watch Dogsu, koji ni na nV karticama ne ide kako treba, pa je moder morao da poravlja igru da radi propisno i izgleda još bolje…

    • Stribor88

      @lGRACINA, 27.08.2014 - 15:51

      teško je uspoređivat Nvidiju i AMD, tako da mislim da je to samo prepucavanje fanboyeva… mislim da nitko ne može reći AMD je smeće ili Nvidija je smeće, AMD svakako ima prednosti zbog cijene i performansi, ali to je to… Nvidijeva CUDA jezgre omogućuje bolje drivere i poboljšanja performanci kartice kroz vrijeme za dotične igre. što se tiče API-ja mantle je divan krasan, ali nece samo tako izgurat directx s tržišta budući će mantle biti vjerojatno otvoren i za Nvidiju (ako to bude nvidija htjela koristit) budući nvdija ima svoj next gen API NVAPI , ali isto nudi tu "slobodu pristupa" GPU-ima tako da tu bude svašta… neupitno je da Nvidijine tehnologije kao što su PsyX, Optimus (za laptope) HBAO+, 3D i mnogi drugi koje AMD nema, Frostbite 3 je DICE-ov a DICE je s AMD-om radio Mantle tako da o tome nemamo što pričat, a neoptimiziranost Watch Dogsa je problem developera igre a ne GPU-a, štekao je i WD na AMD-ovima samo tako. CUDA zbog paralelizacije budućnost kako god okreneš, samo što developeri to ne znaju iskoristi

  • KhorneFlake

    26.08.2014 - 13:46

    Ekstra. Baš sam planirao da uzmem R9 280X ovih dana, mada sam imao u planu da zadržim kupon, možda GTA V dođe na redu za ovaj program pošto je takođe AMD Gaming Evolved naslov (djelili su i Battlefield 4, pa pomislih što ne bi i ovo….).

    • Megakmica

      @KhorneFlake, 26.08.2014 - 23:01

      Nvidia je več sa Rockstarom zakaparila GTA V kao što je bio slučaj i sa Max Payne 3.

  • Madridista1902

    26.08.2014 - 21:56

    ova igra je obećavajuća

  • Lopov

    27.08.2014 - 14:34

    Nvidia > AMD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?