HCL.HR

Apex Legends postavio vlastiti rekord po broju istovremenih igrača na Steamu

Lovro Maroševac 01.03.2021.   •   1 komentara


Besplatna battle royale pucačina Respawn Entertainmenta imala je odličan drugi mjesec na Valveovoj platformi.

Apex Legends izašao je 2019. godine, a do 11. mjeseca 2020. nalazio se na Originu. Tada je igra stigla i na Steam, što je oduševilo brojne obožavatelje, pogotovo one koji nisu baš voljeli platformu Electronic Artsa. Šlag na torti bio je taj što se sav napredak sačuvao ako su igrači prešli s Origina na Steam.

Tijekom početka drugog mjeseca, Apex je brojao 70 tisuća legendi koje su istovremeno uživale u igranju spomenutog battle royala. Na samom kraju mjeseca, točnije prije dva dana, SteamDB zabilježio je porast od nepunih 130 tisuća igrača. Predzadnjeg dana prošlog mjeseca, Apex Legends u jednom je trenutku zaigralo 198 235 korisnika Steama, dok se njih 142 135 u trenutku pisanja ove vijesti nalazi u igri.

Ovako veliki broj igrača smjestio je Apex Legends na peto mjesto najigranijih naslova na Steamu. Iza sebe je ostavio igre poput GTA V, Rainbow Six Siegea, Ark Survival Evolveda i Rocket Leaguea. Osma sezona očito je donijela dosta zanimljivog sadržaja koji se svidio igračima, a oni su to iskoristili na najbolji mogući način.

Osim uspjeha na Steamu, Apex Legends uživa i onaj na Twitchu. Tamo se nalazi unutar deset najgledanijih igara. Više ljudi prati Apexove streamere, nego one u Counter Strike: Global Offensiveu, Valheimu, FIFA-i 21 i Minecraftu.

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?