HCL.HR

Apple: svu štetu koju Epic Games trpi izazvao je sam Epic Games

Zoran Žalac 22.08.2020.   •   11 komentara   •   Industrija videoigara


Iz tvrtke Apple poručuju da si Epic Games sam može pomoći u problemima koji su zahvatili Fornite na iOS-u. Jer su ih oni sami izazvali.

Prošlo je tek tjedan dana otkako je Epic Games odlučio tužiti tvrtku Apple, a meni je već i previše izvještavanja o tome. No eto – spora je subota pa jednostavno moramo prenijeti što kažu optuženici, netom prije Fortnite na iOS platformi ostane bez nove sezone i opcije cross-playa.

“Sva šteta za koju Epic tvrdi da je nanesena njima, igračima i drugim developereima mogla se izbjeći da su iz Epica podnijeli tužbu bez probijanja ugovora korištenja App Storea. Svi problemi za koje Epic nepravilno traži rješenje preko suda mogu sutra nestati ako oni isprave svoju grešku u ugovoru.” – stoji u priopćenju tvrtke Apple.

Čini se da u Appleu nisu zabrinuti Epicovom tužbom ni angažiranjem milijuna gamera. Njihov sudski spor rješavat će sutkinja Yvonne Gonzales Rogers, a upravo je ona 2013. godine u vrlo sličnom slučaju presudila u korist Applea, elaborirajući da developeri sami prenose troškove na korisnike, tj. da im Apple ne brani da korisnicima prodaju stvari jeftinije.

Komentari (11)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?