HCL.HR

Arctic Awakening bit će epizodna avantura na Sjevernom polu

Zoran Žalac 26.03.2021.   •   4 komentara


Padom aviona počet će epizodna priča o pilotu Kaiju koji mora preživjeti niske temperature Sjevernog pola kako bi doznao što mu je presjeklo avion na pola.

Proteklih smo godina preživljavali veliku hladnoću u čitavom nizu igara, od The Long Darka do Fade to Silencea. No, to nije obeshrabrilo ekipu GoldFire Studiosa da najave Arctic Awakening, narativnu avanturu epizodnog formata koja nas šalje na Sjeverni pol.

Ondje pilot zvan Kai doživi sumnjivu nesreću – avion mu se prepolovi i sruši u hladnu pustoš. Jedino društvo pravi mu terapijski robot Alfie za kojega se ne treba posebno brinuti – on se neće smrznuti od niskih temperatura. Kai s druge strane mora što prije pronaći put do kuće, a u tome će mu odmagati sustav dinamične izmjene vremena.

Igra će se igrati iz prvoga lica, stilski će biti bliska cel-shading tehnici pa su usporedbe s Firewatchem neizbježne. Međutim, za razliku od Firewatcha,  Arctic Awakening bi moglo imati i borbu ili barem bježanje od protivnika s obzirom da se po smračivanju sve intenzivnije čuju neki čudni zvukovi i jeziva glasanja.

Arctic Awakening dolazi na PC i konzole nekad tijekom 2022. godine.

Komentari (4)

  • Apocalypse4987

    26.03.2021 - 14:26

    Usporedbe s Firewatchem? Igra je sličnija The Long Dark-u nego firewatchu

    • kenrox

      @Apocalypse4987, 26.03.2021 - 14:33

      Cisti klon the long darka

    • bigAl

      @Apocalypse4987, 26.03.2021 - 16:38

      Autor članka kao i općenito velik dio gamerske populacije slabo poznaje Long Dark što se i vidjelo u zadnjem glasanju za najbolju survival igru prošle generacije a riječ je po meni ne samo o najboljoj survival igri već i o jednoj od najboljih single player igara uopće…usput krenuo sam sa Zx Spectrumom jednom 😁

    • Apocalypse4987

      @bigAl, 26.03.2021 - 16:44

      Slazem se oko toga da je ovo najbolja survival igra, i to igra sa pričom i atmosferom, a ne ka ostale proceduralno generirane early access igre koje se prodaju pod survival

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?