HCL.HR

Artifact je pao na rekordno niske grane

Pero Mlinar 15.01.2019.   •   1 komentara


Nastavlja se trend postojanog pada aktivnih igrača Valveove kartaške igre Artifact, koja usprkos određenim promjenama i dalje ne oduševljava igrače.

Valveov kartaški naslov Artifact izašao je uz zvuk fanfara 28. 11., da bi već kroz dva tjedna broj njegovih igrača pao za punih 80%. U nastojanju da nekako sačuva igru na životu, tvrtka je uoči Božića izdala zakrpu koja je uvelike izmijenila sustav progresije pa se igračima omogućilo da budu donekle kompetitivni bez dodatnih novčanih ulaganja.

Broj igrača jedno je kratko vrijeme porastao, a zatim se ponovno krenulo sa silaznom putanjom. Najnoviji rezultati pokazuju da se kartaška igra trenutno nalazi na samom dnu popularnosti. Broj aktivnih igrača pao je za 97%, a u jednome trenutku Artifact je danas igralo svega 1 639 igrača.

Život, naravno, ide dalje i Valve sigurno neće tako skoro odustati od svoje nove igre, usprkos njezinim katastrofalnim rezultatima. Iako je ispočetka znatan broj igrača tvrdio da će igra zaživjeti jednom kad se ublaži njezin nametljivi pay 2 win model, inicijalni pokušaji u tom smjeru nisu dali ploda. Baš suprotno – kao što se vidi i iz rezultata.

Još uvijek je potrebno platiti dosta visokih 15 dolara da bi se igru zaigralo, a iako je sad kroz napredovanje moguće doći do besplatnih karata, mečevi su i dalje predugi i nebalansirani, strategije nezanimljive itd. Uglavnom, da bi se privuklo igrače vjerojatno će biti potrebno temeljito izmijeniti igru .

Koliko god to banalno zvučalo, ako neka tvrtka radiklano može okrenuti popularnost naslova – to je vjerojatno Valve. Na primjerima igara kao što su Team Fortress 2 ili Counter Strike: Global Offensive jasno se vidi ta njihova  sposobnost metamorfoze. Naprimjer, Counter Strikeu: Global Offensive 2016. godine broj igrača porastao je s prosječnih 30 000 na rekordnih 850 000. E, sad, ostaje vidjeti mogu li istu stvar ponoviti s Artifactom. Za očekivati je, međutim, da će naslov ubrzo dobiti neke značajnije promjene. Šeširići i kapice ovaj put ih ipak neće spasiti.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • GTA222

    15.01.2019 - 16:51

    Sami su krivi za to.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?