HCL.HR

Atreus će biti mala beba naspram NPC-a u The Last of Us Part 2

Pero Mlinar 17.07.2018.   •   5 komentara


Direktor igre The Last of Us Part 2 u intervjuu za Buzzfeed izjavio je da bi NPC suputnik u toj igri kvalitetom mogao nadmašiti onoga u God of Waru.

U intervjuu za Buzzfeed, direktor na novom Naughty Dogovom projektu, Neila Druckmanna, upitali su kako će se ponašati NPC suputnik u nadolazećoj The Last of Us igri. “Moj mali bit će jači od tvog malog”, odgovorio je Neil Druckmann prije nego što se je u stolici okrenuo u smjeru lokacije studija Santa Monica, te njezinom kreativnom direktoru, Coryju Barlogu pokazao srednji prst.

Nemojte se uzbuđivati, to se naravno nije dogodilo. Neil Druckmann (nažalost?) nije takva ličnost. U stvarnoj verziji događaja na prije spomenuti upit o ponašanju Druckmann je za Buzzfeed diplomatski izjavio kako shvaća da je God of War kvalitetom NPC suputnika postavio visoke standarde, te da je cilj ekipe u Naughty Dogu da te standarde – nadmaši.

“Prihvaćamo prijateljsku konkurenciju i želimo ih nadmašiti. Slobodno to recite i direktoru God of Wara, Coryju Barlogu”, odgovorio je.

Karakterizacijom i integracijom u narativ izrazito snažan lik, Atreus ipak nije bio toliko napredan po pitanju samoga AI-a. Najveći problem predstavljala je njegova nefleksibilnost, te je velik broj kritika bio usmjeren njegovom “drvenom” ponašanju – poglavito u borbi.

Što se tiče narativnog aspekta, Neil Druckmann nije bio u nedoumici: “Na igri radimo već nekoliko godina… i veoma smo sigurni u kvalitetu ispričane priče i poruku iza nje.” Naughty Dog je već pokazao svoje vještine u kreiranju uvjerljivih virtualnih svjetova, što znači da bi tehnički aspekt mogao biti bojište na kojem će se prelomiti Druckmannova ambicija za kreiranjem ultimativnog NPC-a.

Komentari (5)

  • Beromen

    17.07.2018 - 15:36

    Ajd čemu onaj uvodni dio o tvojim maštanjima da bih tek par redova kasnije došao do stvarnog događaja.

    • Vaas FU SEHCTIB

      @Beromen, 17.07.2018 - 21:33

      Što fali maloj promjeni? Neka malo drukčijeg smisla za humor, što mu fali? Mora da si zagrizao i ostao iznenađen ishodom, jer i ja sam bio. Al sam se nasmijao hahaha

  • Ducktective

    17.07.2018 - 16:01

    Atreus mi je zaista bio sve dok nije saznao da je božanskog porijekla,poslije postao major asshole. Valjda je i Kratos to znao te mu nije ni pominjao to.

  • Jason Voorhees

    17.07.2018 - 17:42

    “Moj mali bit će jači od tvog malog”hahahahahaha

    Ali ozbiljno čemu takv uvod.

  • PsiHoGujaR

    17.07.2018 - 17:42

    Nikad….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?