HCL.HR

Battleborn će živjeti još godinu dana, a onda je pokojni

Zoran Žalac 26.11.2019.   •   5 komentara


Stigla je obavijest kako je igra zvana Battleborn uklonjena iz prodaje, a uskoro će biti ugašeni i serveri za igranje iste.

Sjećate li se Battleborna, pucačine koja je posudila neke elemente MOBA žanra, ali je ostala potpuno zasjenjena od strane Overwatcha? Bez obzira na vaš odgovor, Battleborn će uskoro biti izbrisan iz postojanja, najavili su iz izdavačke kuće 2K Games.

Naime, igra je uklonjena iz prodaje sa svih digitalnih platformi, a od 24. 2. 2020. igrači neće moći kupovati dodatne sadržaje unutar nje. U konačnici, serveri će se za Battleborn ugasiti početkom 2021. godine. Kako je Battleborn multiplayer-only igra, to znači da ju više nikako neće biti moguće igrati, u bilo kakvom obliku.

Interesatno, za 2K Games je ovo već druga multiplayer igra ove generacije koju su eutanazirali. Prošle se godine ista stvar dogodila s pucačinom zvanom Evolve. Simptomi su bili jednaki: malo je igrača bilo zainteresirano za igre, pa su ih prebacili na free to play model, pa ni to nije pomoglo pa su u konačnici otišle u vječna lovišta.

Komentari (5)

  • GAMEmaher

    26.11.2019 - 16:21

    Teško je danas opstati među brdo free online igara. Ja sam taj battleborn prije dvije godine u švabiji uzeo za 5 eura i već tada je falilo ljudi online. Misije su bile i zabavne ali samo ako igraš s drugima, samome dosta teško. Šteta, na trenutke bila zanimljiva ali brzo potonula. Zato uvijek pri novim igrama ne treba odmah letiti kupiti za punu cijenu jer smo svjedoci kako neki naslovi brzo na sitno ili free potonu (Destiny 2, Anthem,… )

  • 312AE

    26.11.2019 - 18:44

    Ah zabavil se ja dosta s tom igrom u svoje vrijeme, no i ponekaj naučil. Ne kupujem više online only igre. Igram samo dok su free ili ako su free, kao recimo Apex Legends. Dobro da smo dočekali Borderlands 3. A kaj se Battleborna, on je već dugo na samrti.

  • darkness666

    26.11.2019 - 19:11

    Najveca greska ove igre je sto je izasla zajedno sa owervatchom.. Steta

    • Masterchief

      @darkness666, 26.11.2019 - 19:28

      Šteta, a i šteta je što je Battleborne i bio inovativniji u nekim dijelovima. A i sami Overwatch nije baš nešto.

    • JohnSence

      @darkness666, 26.11.2019 - 19:59

      U paralelnoj dimenziji nalazi se isti članak samo je Battleborn polularan a overwatch serveri se gase

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?