HCL.HR

Budućnost serijala ARMA uskoro će biti otkrivena

Zoran Žalac 13.05.2022.   •   2 komentara


Sljedećeg tjedna čut ćemo i vidjeti što nam studio Bohemia Interactive priprema za budućnost svog vojnog serijala ARMA. Vjerojatno novu igru ili – platformu?

Militaristički simulator Arma 3 star je već skoro devet godina. Sadržaja mu ne fali jer su kroz godine objavljene brojne ekspanzije, uključujući i jednu koja je donijela SF zaplet s vanzemaljcima. Međutim, već neko vrijeme znamo da se razvojni tim Bohemia Interactive priprema za sljedeći projekt. Trenutno razvijaju novi engine zvan Enfusion, koji će biti korišten za stvaranje realističnih i uvjerljivih svjetova. U prijevodu – onakvih kakvi se mogu pronaći u Arma serijalu.

Što točno čeka Arma serijal u bližoj budućnosti doznat ćemo sljedećeg tjedna. Za 17. 5. 2022. najavljena je prezentacija “budućnosti ARMA-e” koju će se moći pratiti preko Twitcha od 19 sati po našem vremenu.

Na službenom Twitter kanalu naziv Arma promijenjen je u Arma Platform, što blago sugerira budućnost koja slijedi ovog vojnom serijalu. Za pretpostaviti je da će Arma serijal ubuduće razvijati više različitih developera, a ne samo Bohemia Interactive. Temeljna ideja iza njihovog novog Enfusion Enginea je da bude pristupačan i jednostavan za rad, što bi trebalo olakšati proces stvaranja sadržaja za Arma igre izvan glavnog studija. To otvara mogućnost da sami igrači budu kreatori sadržaja za igru koju igraju, te da taj sadržaj prodaju unutar iste igre.

Ovakav pristup već prisutan u nekoliko igara. Primjerice, može se pronaći u Microsoft Flight Simulatoru, gdje se može kupovati sadržaje koje nije kreirao razvojni studio nego zajednica igrača.

Komentari (2)

  • King2003

    13.05.2022 - 15:20

    Hoćeš li nam snimati ovu igricu?

  • Rastmahatta

    13.05.2022 - 15:28

    TO JE TO.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?