HCL.HR

Budućnost serijala Soulcalibur visi u zraku

Pero Mlinar 28.08.2018.   •   2 komentara


Proizvođači Soulcalibur igara otkrili su kako bi šest dio serijala mogao biti i zadnji ako prodaja igre ne bude zadovoljila očekivanja izdavačke kuće Bandai Namco.

Prošlo je više od šest godina otkako smo u formi vidjeli serijal borilačkih igara Soulcalibur. No, šest godina iščekivanja još je i dobro jer kako otkriva producent šestog dijela, Motohiro Okubo, Soulcalibur je bio vrlo blizu tome da ga se u potpunosti ugasi. Zapravo, serijal je još uvijek na tankom ledu.

Izdavač Bandai Namco bio je iznimno razočaran prodajnim rezultatima pete igre. Ozbiljnost situacije Okubo je opisao za vrijeme Gamescoma u intervjuu za portal DualShockers: “Tvrtka je imala jako niska očekivanja od SoulCalibur franšize. Ona se nalazila u opasnosti da možda nestane. Trebalo mi je duže vrijeme da nagovorim tvrtku za još jedan nastavak.”

Okubo je potvrdio da će šesti nastavak franšize onda biti taj kojim će se prelomiti situacija i odrediti ima li budućnosti za serijal. Utješna je činjenica u tome što bi Soulcalibur 6 trebao predstavljati svojevrsni labuđi pjev serijala u kojemu neće biti nikakvih kompromisa: “Pošto se SoulCalibur nalazi u krizi, nemamo što izgubiti pa smo tako odlučili da ćemo s njim napraviti što god želimo“, rekao je Okubo.

SoulCalibur 6 dolazi na PS4, Xbox One i PC 19. 10. ove godine. Koliko god da se sintagma “glasanje novčanikom” često obično veže uz negativne trendove, jasno vam je koliki su ulozi za Okuba i  njegovu ekipu. Glupa je realnost da prodajni rezultati diktiraju budućnost kvalitetnih studija i igara. Ukoliko ste fan serijala ili se igra pokaže standardno dobrom, kupnja igre ovaj put bi se mogla pokazati presudnim oblikom podrške.

Standardna verzija SoulCalibura 6 koštat će 60 eura, dok će proširena inačica doći s cijenom od 90 eura.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Negan

    28.08.2018 - 16:45

    Rado bih uzeo igru, ali već sam se opekao na Tekkenu. Igrača na kompu skoro pa nema. A smiješan mi je i taj Namco. Ako je igra neko weeb sranje, a 90% ih je takvo, stavit će se u prodaju istog trena, a kolko-tolko uspješan serijal tko šiša valjda.

  • l)oolvl

    29.08.2018 - 02:52

    bilo bi zbilja šteta za ovaj serijal koji je po kvaliteti barem u istom rangu kao i Tekken

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?