HCL.HR

Call of Duty: Black Ops 4 – imamo prvi trailer i sve bitne informacije

Zoran Žalac 17.05.2018.   •   31 komentara


Activision je konačno otkrio najvažnije detalje o sljedećoj Call of Duty igri. Pogledajte kako izgleda Black Ops 4!

Call of Duty: Black Ops 4 upravo je predstavljen, i to na ponešto drugačiji način nego prijašnjih godina. Naime, u fokus je odmah postavljena multiplayer komponenta igre te je ista prezentirana izravnim gameplayjem. Sudeći prema prvim snimkama, Black Ops 4 nije iznimno futuristički naslov, ali nije ni smješten u neki od povijesnih sukoba.

MULTIPLAYER JE PONOVNO PRIZEMLJEN

U ovom izdanju Call of Dutyja neće biti duplih skokova niti trčanja po zidu nego će igra slijediti prošlogodišnji “boots on the ground” pristup. Ipak, igra i dalje biti dosta brza i usmjerena na brzo kretanje. Na to će utjecati i posebne vještine klasa, poput kuke s kojim se igrači mogu brzo privlačiti neprijatelju. Ako vas to podsjeća na Overwatch i Roadhoga, nije to jedina sličnost jer će tu biti i postavljanja barikada i nošenja istih, ala Reinhardt.

Black Ops 4 posebnu će pozornost posvetiti oružju koje će biti raznovrsnije i brojnije nego ikad prije. Moći će se nadograđivati i modificirati s hrpom različitih dodataka, a efekti tih promjena trebali bi biti vidljivi i vizualno i na gameplayju.

Liječenje u multiplayeru također je promijenjeno te više nije automatsko. Odluka o tome kada će igrač ručno obnoviti energiju sada će biti dio taktiziranja. Taktiziranje će biti prisutno i na samom kretanju jer bi različite površine po kojima se igrači kreću trebale zvukom odavati poziciju igrača.

ZOMBIJI KREĆU OD POČETKA

Zombi kampanja u igri pričom neće biti povezana s prijašnjim dijelovima (iako zapravo nikada nije niti bila?). Inspiraciju će vući iz stvarne povijesti, ali i one imaginarne. Bit će smještena u više različitih razdoblja i tematskih cjelina, uključujući i jednu bez vatrenog oružja.

Likovi u Zombie kampanji zvat će se Scarlet, Bruno, Diego i Shaw. Activision je zamislio da ovaj Zombi mod bude aktivnost na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi pa će u tu svrhu mod učiniti pristupačnijim novim igračima uvođenjem Zombie Rusha (jednostavnije verzije Zombija), tutoriala te različitih postavki težine.

Po izlasku igre Zombi kampanja donijet će ukupno tri mape.

PC VERZIJA DOBIT ĆE POSEBAN TRETMAN

Zanimljivo, Activision je posebnu pozornost ove godine dao PC verziji igre. Velika je vijest da će igra koristiti Battle.net platformu, što znači da se neće prodavati na Steamu i Microsoft Storeu kao prijašnje igre. Igra će imati sve prikladne opcije za PC, uključujući podršku za 21:9 monitore, FOV slajder, 4K rezoluciju itd. Čak će i igrači koji su ljevaci dobiti svoj set prilagođenih kontrola.

Na sređivanju PC verzije surađivat će studio Beenox.

POTVRĐEN JE BATTLE ROYALE MOD – BLACKOUT

Kako se i nagađalo, Black Ops 4 imat će svoj battle royale mod. Taj dio nije iznenađenje, ali je iznenađenje što će se u tome modu moći voziti različita vozila i letjelice. Da, dobro ste pročitali, po prvi put u Call of Duty multiplayeru igrači će kontrolirati vozila.

Igrači u Blackoutu neke koristiti generične borce već će upravljati s poznatim likovima iz Black Ops igara, pa će se tako u istim mečevima sukobljavati Mason, Reznov i ekipa iz Zombi kampanja.

Po izlasku će se Blackout mod igrati isključivo na jednoj mapi, najvećoj u povijesti Call of Duty serijala (1500 puta većoj od kultnog Nuketowna). U Blackoutu će se igrati solo ili u timovima

NEĆE BITI SINGLEPLAYER KAMPANJE

Dakle, istina je – novi Call of Duty više ne sadrži tradicionalnu singleplayer kampanju. Njezin izostanak popunit će dvije dodatne mape u Zombies modu, kao i gore opisani Blackout, koji je u suštini battle royale mod.

Super tajni battle royale kodovi >inside<

Komentari (31)

  • babababla

    17.05.2018 - 19:16

    prvi. video sam pre 5 min na youtube stize obavestenje odma na hcl da vidim

  • karlod1997

    17.05.2018 - 19:24

    wow…izgleda odlično, volim bacit multiplayer, ali ipak singleplayer kampanje su mi bitnije 😉

  • siblyx

    17.05.2018 - 19:30

    Izgleda jako, jako generično. Znači classic cod.

  • Dragan[MKD]

    17.05.2018 - 19:38

    Super, ne volim previse starovinsko ratovanje. Samo mali savjet ne kupujte ovo za PC, kupite za plejku ili xbox, CoD je odavno prestao biti PC naslov, a Activision suradjuje sa Sony pa mozda biti i neka povoljnost.

    • funky0308

      @Dragan[MKD], 17.05.2018 - 19:43

      Ma sad si sve rekao jbte.. FPS koji je rastao na PCu nije za PC nego za konzole. Ma koji je to FPS bolji kada ga igras gamepadom? Ja hrpu igara igram gamepadom ali za FPS su mis i tipkovnica, brz monitor i dobra veza sa online. Da je zabavno i na konzolama – sigurno je, da mozda cak ima i vise igraca – moguce je i to ali prava i brza zabava u FPSovima je na PCima.

    • bojanum

      @funky0308, 17.05.2018 - 20:34

      Amen lega. Hvala ti boze sto nema vise j…nog Reaven studia i njhovih uzasnih portova. Hvala ti boze da nema vise Steam-a i njegove VAC prevare koja u WW2 nije radila aposlutno nista. Hvala ti boze da je Treyarch ove godine pa sto god bilo od COD4 i kako god bud zamisljen biti ce bolje nego sto SHG ili Infiniti Ward moze ikada napraviti. PC je kraljevska platforma za FPS, uvijek bila i uvijek ce biti. Kapa dolje Sonyu i njihovom trudu svih ovih godina. Konzolasi mogu biti zahvalni do neba sto im je Sony svojim trudom i ogromnon lovom uspio priustiti ovo sto sada imaju. Ali, nikada FPS nece na konzoli biti niti priblizno igriv i zabavan kao na PC-u. Samo odi na Youtube i pogledaj sve “bitnije” COD gamere na konzoli i slusaj sto imaju za reci u vezi COD-a na PC-u i koliko je superiorniji (najnoviji video od korisnika Dysmo). Jednostavno, COD je napravljen za PC, odrastao na PC-u i to sto su putem skrenuli prema konzoli jer je Sony odrijesio kesu, to je druga prica. Treyarch je uvijek bio vise naklonjen PC-u jer je to studio koji zna da PC platforma daje toliko vise mjesta za developere, toliko vise ideja mogu sprovesti da je zalosno sto druga dva studia tapkaju u mraku i cekaju Activision da im udjeli koji dolar vise na kojem pise Sony.

    • GTA222

      @bojanum, 18.05.2018 - 07:06

      Cuj hvala Bogu što nema Steama? Pa nije Valve kriv što netko ne ipmlementira VAC dobro, a za anti cheat se developer mora brinuti. Mogu oni imat isti anti cheat i na battlenetu i na Steamu. Activision je posto toliko pohlepan da eto sad samo prodaju CoD na battlenetu.

    • bojanum

      @GTA222, 18.05.2018 - 11:48

      Da su postali pohlepni, jesu. Ali samo zato jer zele izvuci zadnji cent preko loot boxeva. Da su pohlepni do kraja onda bi prodavali svoju igru i na Steam-u i na Battle.net-u, zar’ne? Ako je Valve ostavio mogucnost da se njihov VAC sistem moze implementirati ali sa doradama koje ne valjaju, onda to nije dobro. Za razliku od VAC sistema, Battle.net ti ne daje tu mogucnost. Imas njihov sustav i amen. Sustav koji radi kako treba, sustav kojeg developer nemoze zeznuti svojim postavkama. Nisam ja otkrio toplu vodu sa Battle.net-om, nego skoro svi korisnici skacu od srece sto se vise necemo “zezati” sa Steam-om i njihovim bijednim VAC sustavom.

    • GTA222

      @bojanum, 18.05.2018 - 20:37

      Pa maknuli su se sa Steama ne zbog tog svega nego da zarade više love od svake prodane igre jer na Steamu mislim da su 30% morali davati Valveu. VAC kao VAC je za developere opcionalan te developer može koristiti kakav god anti cheat hoće, na njima je da implementiraju. Ja mislim da ni battlenet nema integrirani anti cheat nego im vjerovatno svaka igra ima taj njihov Anti Cheat koji istina je bolji nego VAC.

    • bojanum

      @GTA222, 18.05.2018 - 20:49

      Znam ja zasto je maknut sa Steam-a ali to sto je maknut je potez stoljeca jer ako si igrao ili igras WW2 onda ti je jasno zbog cega ja i svaki drugi igrac prezire VAC sistem. Battle.net koristi sistem koji se zove Warden i ako nista drugo barem imaju “1 strike out” pravilo. Jednom te uhvate i dovidjenja. Na Steam-u u zadnjih par mjeseci ja osobno sam morao snimiti gameplay, objaviti ga na SHG twiteru, da bi hacker bio blokiran citavih 1 dan, ako bi ga uopce blokirali. Mislim da je to i vise nego dovoljan razlog da budem/o sretan/ni sto vise nema VAC sustava. VAC sustav je nista drugo nego sustav koji skenira da li je koji .exe program zakacen za igru i to je to. Kod Warden-a je slicna stvar sa jednom ogromnom razlikom. Warden skenira poteze misom, pravocrtne poteze koje covjek ne moze replicirati. U praksi to znaci da svaki wallhack program ako prodje .exe provjeru, nece proci ovu drugu. Uglavom, Warden se konstantno unaprjedjuje, dok VAC stoji na mjestu. Niti jedan niti drugi nisu savrseni ali Warden je miljama ispred VAC ssitema. Jos kada bi uveli Battleye kao Ubisfot, najsretniji bi bili mi igraci.

    • info.hr

      @Dragan[MKD], 18.05.2018 - 00:14

      A što to danas ne možeš igrat na mišu i tipkovnici…radilo se o PC il konzoli? FPS je odrastao na PC-u al danas je to stvar prošlosti…

  • KOMKO190

    17.05.2018 - 19:39

    Izgleda previse dobro!
    Planiram je kupiti 🙂

  • KhorneFlake

    17.05.2018 - 19:54

    Ako se ičemu radujem kad se najavljuje novi CoD jeste trailer, al ovaj me je ostavio sa velikim “meh”… Što kažu neki, izgleda kao BO3 DLC minus kampanja. Vidim ima i nekih fora iz TF2, sonar, grapling hook, i sl.

  • Tommygun

    17.05.2018 - 20:20

    Neznam… Nit smrdi nit mirise, kako se kaze…

  • vragec25cro

    17.05.2018 - 20:21

    Znači ništa od coda niti ove godine..Kad vidim u šta se pretvorio moj najdraži fps nakojem sam odrastao u gejmera dođemi da uzmem pc i bacim kroz prozor.Ovo mi više liči na neki moba naslov nego na cod

  • Agent

    17.05.2018 - 20:28

    Nadam se da će biti free beta verzija kao i kod prošlog dijela da se isproba,jer ovo sad kako pokazuju ne izgleda baš nešto

  • nikolapro55

    17.05.2018 - 20:32

    Ne valja ovo nista 😀

  • KobaMaster

    17.05.2018 - 20:49

    Meni samo zombiji najstvar al moram vidit jos samo kakav ce bit Battlefield V da znam sta da uzimama 😀

    • bojanum

      @KobaMaster, 17.05.2018 - 20:56

      Zombiji i BFV nemaju nista zajednicko. Uzmi Zombije jer ako ne uzmes onda vise nismo prijatelji i moj tata je jaci od tvog tate. BFV uzmi ako bas volis BF ali Zombiji se uzimaju pod moram.

  • Goran1234

    17.05.2018 - 21:01

    Jedan od lošijih trailera koje sam vidio u zadnje vrijeme.

  • Strahinja Radonjic

    17.05.2018 - 21:05

    Pa ok je valjda. Ja više i ne razlikujem ove COD igre. Meni je ovo isto kao BO3 i Infinite Warfare. Ovaj Black Out mi se čini ok, ne zato što je Battle Royale, smučio mi se kao i svima vama nego će to biti prva mapa te veličine.

  • Darcoolio

    17.05.2018 - 21:21

    Meni je ovo probušen kurton.

  • BeLLicus

    17.05.2018 - 21:30

    Jedna riječ FUJ!!!

  • cropheus

    17.05.2018 - 21:48

    Ak mehanika i gameplay vozila bude dobar, ove bi mogel biti hit

  • cropheus

    17.05.2018 - 21:50

    Btw expanzija prvog dijela “united offensive” je imala vozila u multiplayeru. Lan party i piči mapu foy 😀

  • matrix_4_life

    17.05.2018 - 22:05

    REALNO, industrija video igara je u tolikoj dubiozi, dobrih igara izlazi sve manje, sada je jedino bitno od ljudi uzeti novac i ništa više. Sve ideje du istrošene, izlizane, mehanike u igrama se svode na sranje, nitko više nema ideje, kako bi nešto promijenio. Bitno je samo da se grafički napucavaju, bez ikakvog smisla, što nekog boli ona stvar je li igra u 4K, većina običnog puka jedva imaju kante pokrenuti je i u 1080P, da je na solidnom fps, i da to koliko toliko ne steka i trza. Sve u svemu, kako se pojavio PUBG i slična online sranja sa battle royal modom, sve je otišlo u krivu stranu, bitno je samo napucati cijene igara do nekih 60 eur, što je realno za naš region preskupo. I da, za kraj COD franšiza je već odavno mrtva, sa ovim je samo stavljena točka na kraj.

  • PsiHoGujaR

    17.05.2018 - 22:41

    Zali boze sto pogleda ovo a ne da kupujem ???

  • moordrak

    17.05.2018 - 23:11

    Malo sam zbunjen viđenim. Dakle klasičan COD, Zombi i Battle royale i sve to pod jednom kapom? Kol’ko ovo košta? 60€ ? Hm… pa možda i kupim…

  • Vojne

    18.05.2018 - 09:00

    Tuzan sam jer nema Singleplayer kampanje :(.
    Ali opet mi izgleda ok igra.
    Kupicu igru kada padne cena na bar 20e-30e

    • Agent

      @Vojne, 18.05.2018 - 15:40

      do tada će ti izbacit novi dio cod-a i nitko neće ovaj igrat

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?