HCL.HR

Civilization dobiva konkurenciju u strateškoj igri zvanoj Humankind

Zoran Žalac 20.08.2019.   •   3 komentara


SEGA i razvojni tim Amplitude pokušat će konkurirati suverenom vladaru 4X žanra kroz sličnu igru zvanu Humankind.

Ako ste mislili da samo Kinezi kopiraju tuđe ideje, evo dokaza da to nije ekskluzivan slučaj. Na Gamescomu je sinoć najavljena strateška igra 4X podžanra u kojoj ćemo imati priliku ispisati povijest ljudskog roda. U igri imamo mapu podijeljenu na šesterokute, sakupljamo resurse, osnivamo gradove, istražujemo tehnologije, borimo se sa susjedskim plemenima i gradimo čuda modernog svijeta.

Ne, nije Civilization 7 već igra zvana Humankind, koja nam stiže od studija Amplitude i izdavačke kuće SEGA.

No, ne treba odmah odmahnuti rukom i proglasiti Humankind besramnom kopijom Civilizationa. Konkurencija je u principu dobra stvar, a Humankind ipak donosi neke svoje specifičnosti. Naime, ovdje na početku igre nećemo birati već zacrtanu civilizaciju nego pripadnike kultura kroz šest era ljudske povijesti. Tj. biramo po jednu kulturu za svaku od šest era, a po eri imamo ponuđeno 10 različitih kultura.

Kultura će tako biti značajan aspekt igre te će provlačiti kroz napredak vašeg društva. Primjerice, moći će se kombinirati različite kulture pa ćemo tako imati gradove koji su mješavina egipatske kulture i motiva srednjovjekovne Europe. Isto će vrijediti i za vaše susjede, potencijalne neprijatelje – i oni će miješati različite kulture u jednu “civilizaciju”.

Borba će također biti malo drugačija nego u Civilizationu te će se odvijati kroz ograničenu količinu poteza. Konkretno, svatko ima devet poteza da porazi svog protivnika, a potezi će se izvoditi u stilu X-Com igara.

Humankind će očito zaživjeti na PC platformi, iako vjerojatno nije isključeno da jednoga dana zaživi na konzolama. Za sada još nema precizno određen datum izlaska, ali igru možemo očekivati nekada tijekom 2020. godine.

Komentari (3)

  • Apocalypse4987

    20.08.2019 - 09:38

    moga bi joj dat šansu, jer sumnjam da će civ 7 skoro izać, od firaxisa očekujem novi xcom.

  • niksa_91

    20.08.2019 - 20:39

    Treba konkurencija, civVI je meh

    • KPsrna

      @niksa_91, 21.08.2019 - 12:05

      civ VI je brutala

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?