HCL.HR

Codemasters je osigurao licencu za WRC natjecanja

Zoran Žalac 01.06.2020.   •   4 komentara


Osim što imaju prava na izradu službenih igara Formule 1, razvojni timovi britanske tvrtke Codemasters ubuduće će raditi i igre svjetskog prvenstva u rallyju.

Izdavačka kuća Codemasters postigla je dogovor s Međunarodnom automobilističkom federacijom oko licence za WRC natjecanja iliti svjetsko prvenstvo u rallyju. Ovo je važna vijest jer Codemastersove rally igre nisu imale tu licencu zadnjih 18 godina. Sada britanska tvrtka polaže prava i na službene igre Formula 1 natjecanja, kao i na WRC.

Doduše, ne sada kao “sada” jer po dogovoru prava imaju tek od 2023. godine. Dakle, možda će imati licencirani WRC kad izađe Dirt Rally 4 ili tako nešto. No, nisu platili prava na neko kraće razdoblje nego će WRC imati licenciran najkraće do 2027. godine. Pri tome imaju prava lansirati WRC igre na PC, konzole i mobilne platforme.

Do 2023. godine službene WRC igre na tržište će lansirati tvrtka Bigben Interactive, a to znači barem još dvije igre. WRC 9 je već najavljen, a moguće je da će se ekipa oprostiti od licence upravo uz “okrugli” WRC 10.

Komentari (4)

  • Sinek

    01.06.2020 - 20:23

    bas kad je izasla najbolja wrc igra dosad…

  • Klaudio89

    02.06.2020 - 03:52

    kako su i F1 uništili načinom i kontrolom oko same vožnje,tako će i WRC,doduše,oni imaju već iskudstva s takvim igricama,najviše sa Colin McRae Rally franšizom,pa bi možda i traction control mogao biti nešto laganiji

    • hyperion

      @Klaudio89, 02.06.2020 - 13:03

      Ako si igrao dirt rally onda znaš da ovo ne mogu ukenjat, bit će fino imati licence za promjenu. Ja sam optimističan.

  • Klaudio89

    02.06.2020 - 22:29

    Dirt je bio iznimno uspješan na svim poljima jer su i nastavili ono što je Colin McRae pokojni započeo,i tako su na taj način znatno bolje održali kvalitetu u samoj vožnji

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?