HCL.HR

Codemasters zaposlio tvorce Drivecluba i Motorstorma

Zoran Žalac 11.04.2016.   •   7 komentara


Nakon što se Sony odrekao svog Evolution Studiosa, isti je razvojni tim našao svoje utočište u Codemastersu gdje će funkcionirati kao zaseban studio.

driveclub

Situacija oko razvojnog tima Evolution Studios ipak je dobila sretan rasplet. Naime, tvorci Motorstorma i Drivecluba prošlog su mjeseca proglašeni viškom u Sonyju te je studio po tome trebao staviti ključ u bravu nakon višegodišnjeg rada. Međutim, preokret se dogodio nakon što je Evolutionu pristupila tvrtka Codemasters, orijentirana na tip igara s kakvima je Evolution najvještiji.

Codemasters je u potpunosti preuzeo Evolution Studios pod svoje okrilje, ali ih je očuvao kao zaseban tim. To znači da će pedesetak ljudi u timu raditi ono što bude željelo raditi te da im Codemasters neće uvaliti novi Grid ili svoje druge serijale. Umjesto toga, Codemasters želi proširiti svoju ponudu u racing žanru kako bi postao vodeća tvrtka za igre tog žanra.

Prava na DriveClub i MotorStorm ostaju u vlasništvu Sonyja, tako da Evolution ubuduće neće raditi na tim serijalima. Izgledno je stoga da će im sljedeći korak biti sasvim novi IP. Pitanje je samo za kakvu će se vrstu utrkivanja odlučiti. Codemastersu u njihovom portfoliu nedostaje vožnja u otvorenom svijetu, a možda je upravo Evolution Studios taj koji će im to dostaviti.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • Silvio_7Tech

    11.04.2016 - 15:32

    Neka naprave utrke na motorima, ne MotoCross nego nešto kao MotoGP, ali više s uličnim stilom.
    Ili još bolje, neka naprave open world racer igru. Onako, da možemo kupovati vozila(aute i motore), tunirati ih i utrkivati se po ulicama(ilegalno) ili ići na drift race, drag race itd… koji će biti legalno organizirani. Nekako imam želju za takvom igrom.

    A za ovaj potez Evolution studija, svaka čast.

    • baDarmageddoN

      @Silvio_7Tech, 11.04.2016 - 15:44

      Misliš potez Codemastersa valjda?

    • Silvio_7Tech

      @baDarmageddoN, 11.04.2016 - 15:56

      Da, da, krivo ime sam napisao.

  • baDarmageddoN

    11.04.2016 - 15:47

    Mislim da je ovo najbolje što se moglo desiti za racing žanar… Ovaj studio zna pogoditi mehaniku vožnje, što je najbitnije, a ne staju samo na tome. Nadam se da su ih zaposlili za rad na nekom open-world naslovu sa mehanikom te idejama iz Motorstorma i Drivecluba. Sa ovim raspletom svi bi trebali biti sretni, znam da ja jesam 😀

  • RapthorPechina

    11.04.2016 - 17:43

    Ajde, ovo mi je prva dobra vijest šta sam danas čuo. U opče nema sumnje da će napraviti još jednu vrhunsku racing igru!

  • Chris_28

    11.04.2016 - 20:06

    Ovako je možda i bolje jer će napraviti igru za PC (nadam se).

  • Slim1992

    11.04.2016 - 20:41

    Super, Codemasters je uvjek imao odlicne igre, medjutim u zanje vreme im je hvalilo nesta ovako da se vrate u igru (nadam se da ce im ovaj talentovani studio pomoci u tome), i da se bore u samom vrhu voznji!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?