HCL.HR

Crayta više neće biti ekskluzivna za Stadiju, dolazi na PC i besplatna je

Josip Klanfar 11.02.2021.   •   0 komentara


Crayta je igra u kojoj pravimo igre; tematski nešto slično kao Dreams za PlayStation 4, a novost je da će se i PC igrači moći okušati u izradi igara.

Ako ste redoviti čitatelj našeg portala, onda znate da smo pisali o igri naziva Crayta. Ukratko, radi se tu o igri u kojoj pravimo druge igre i dijelimo ih s ostalim igračima. Na ovoj poveznici možete detaljnije saznati kako to točno funkcionira.

Crayta je skoro godinu dana bila ekskluzivna za Googleovu Stadia platformu, no ondje nije našla baš previše sreće. Samim time, sada stiže na PC. Rana će verzija igre doći na Epic Games Store 10. 3. 2021. godine. U ponudi će biti tri izdanja igre: besplatno Starter izdanje te Champion i Deluxe izdanja koja će se plaćati. Osnovno izdanje sadržavat će sve alate za izradu igara, a razlike između izdanja bit će u broju kozmetičkih detalja kojima se igre mogu modificirati. Dakle, tih će detalja biti više u izdanjima koje će se plaćati.

Crayta će i dalje biti vezana uz Stadiju gdje će postati besplatna svim pretplatnicima. Verzija igre za Stadiu također će imati neke ekskluzivne povlastice. Tako dolazi takozvani „Crowd Play“ mogućnost u kojoj će streameri moći pozvati svoju publiku u vlastitu igru s jednim pritiskom tipke. Više o ovoj mogućnosti možete provjeriti u videu ispod.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?