HCL.HR

Cyberpunk igra The Last Night je u problemima – proizvođač traži nove ulagače

Hrvoje Smoljić 02.01.2019.   •   2 komentara


Još jedna iznimno zanimljiva igra je u problemima. Ovog puta se radi o 2D side-scrolleru cyberpunk tematike koji je obećavao jedinstvenu viziju budućnosti upakiranu u pikselirano filmsko iskustvo.

The Last Night, 2D igra cyberpunk tematike, prvotno je predstavljena na E3 sajmu 2017. godine. Iako je prikazan samo kratak trailer i dan opći sažetak radnje, igra je uspjela privući veliku pozornost. Izlazak igre bio je planiran tijekom 2018. godine na PC-u i Xboxu One, a čim se igra pojavila na Steamu nije trebalo dugo da ju čak 186 tisuća igrača doda na svoju listu želja. Nažalost, unatoč glatkom početku razvoja i popularnosti igre, njeni kreatori su ipak naišli na određene probleme.

Osnivač proizvođača, Tim Sorret, tako je na Twitteru pojasnio zašto je igra odgođena i s kakvim se problemima susreće. Iako je 2018. godinu njegov studio Odd Tales započeo s dvostruko više ljudi, novim prostorom i povećanjem budžeta za razvoj Last Nighta – to nije bilo dovoljno. Naveo je kako se studio susreo s određenim poslovnim, pravnim i novčanim problemima, ali nije htio ulaziti u detalje. Dodao je kako je navedeno čak dovelo do otkazivanja novog prikaza igre na The Game Awardsu. Konačno, objavu je iskoristio da pozove potencijalne investitore da potpomognu nastavak razvoja igre.

Nadajmo se da će njegov javni apel uroditi plodom te da će studio uspjeti ostvariti svoju jedinstvenu viziju cyberpunk budućnosti. Zašto smo osobno bili uzbuđeni zbog ove igre, pogledajte u njenom najavnom videu:

Komentari (2)

  • karlod1997

    02.01.2019 - 21:17

    isuse….koliko ima da san pročita recenziju odnosno Hype za ovu igru u jednom HR gaming magazinu (da ne reklamiran hhaha) i baš me zainteresirala

  • john_marston

    03.01.2019 - 00:44

    izgleda nevjerojatno atmosferično

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?