HCL.HR

Darkest Dungeon započeo uspješnu Kickstarter kampanju

Stjepan Fikter 11.02.2014.   •   1 komentara


U prvom danu otkako je započela kampanja za tamničarski RPG Darkest Dungeon, igrači su već uspješno financirali projekt s traženih 75 tisuća dolara.

Prošle godine studio Red Hook najavio je roguelike RPG Darkest Dungeon u kojemu ćemo svjedočiti da i heroji imaju svoje mane i strahove dok ubijaju različita bića po vlažnim i mračnim tamnicama. Prilikom otkrivanja igre najavljeno je da će se financiranje razvoja vrlo vjerojatno odvijati putem Kickstartera, što je upravo i realizirano sa započetom kampanjom.

Darkest Dungeon tako će predstaviti istraživanje tamnica u ponešto drugačijem obliku, budući da je od opreme heroja važnija njihova psihička stabilnost. Ovdje se može zaboraviti na neustrašive heroje jer sama okolina kao i ubijanje različitih čudovišta utječu na junake koje ćemo kontrolirati. Tako nailazak na truplo može jednog heroja učiniti samo nervoznijim, dok će se kod drugoga pojaviti odlučnost za ubijanjem protivnika. Unutar igre vidjet ćemo različita psihološka stanja poput paranoje, panike, pohlepe pa i sadizma koji će uvelike utjecati na to koliko će avantura biti uspješna.

Otkriveni su i detalji oko borbe na poteze za koju developeri kažu da će biti strateška, taktička i duboka, te će kombinirati nostalgiju s modernim dizajnom. Kod taktiziranja će se morati paziti na raspored heroja zbog korištenja vještina, ali isto tako i zbog zaštite, bilo da se radi o psihičkoj ili zdravlju. Da samo planiranje poteza bude napetije, permadeath će također biti prisutan.

Igra je u roku jednog dana već osigurala traženi iznos od 75 tisuća dolara, no ako vas je privukao prezentirani koncept uz zanimljivi vizualni prikaz još uvijek imate 30 dana da pripomognete u ostvarivanju dodatnih ciljeva. Potrebno je izdvojiti minimalno 15 dolara da osigurate svoj primjerak koji bi trebao izaći za PC u siječnju iduće godine.

Komentari (1)

  • goldfinger

    11.02.2014 - 16:33

    Vizualno izgleda stvarno dobro,ali kako će to izgledati u akciji,to mi se čini ko sasvim druga pjesma…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?