HCL.HR

Kolonizirajte crveni planet prostodušnim čovječanstvom u Destination Aresu

Petra Rukav 17.11.2016.   •   1 komentara


U Destination Aresu glumimo umjetnu inteligenciju broda s kroničnim manjkom resursa i glupom ljudskom posadom koju moramo nekako dofurati na Mars

Destination Ares Early Access

Ovoga je tjedna još jedna igra dobila zeleno svjetlo na Steamu te se pridružila neskromnom društvu Early Access naslova. Radi se o Destination Aresu, strategiji u kojoj igrač preuzima ulogu hladnog i proračunatog AI čiji je jedini interes uspješno odrađena misija odnosno kolonizacija dalekog planeta.

Međutim, za ostvarenje ovog cilja trebat će nešto više od jednostavnog putovanja od točke A do točke B. Želite li uspješno kolonizirati crveni planet morat ćete se pobrinuti za zdravlje i dobrobit svoje posade. Kvaka je u tome što su članovi posade neovisna bića što znači da ih nećete moći direktno kontrolirati. Nadalje, oni su hiroviti, imaju svoje potrebe te se ne srame svoje nekompetencije.

Osim što ćete ovisiti o nesposobnoj šaci ljudskog roda – jer ipak su oni ti koji se mogu prihvatiti pravog posla na brodu – borit ćete se i s oskudicom resursa. Na koncu, ništa nije vječno.

Osim kratkog trailera, usamljeni developer Patrick Scott poručio nam je da je Destination Ares „igra o gubitku moći više nego o stjecanju iste. Radi se o unutrašnjoj, a ne o vanjskoj borbi. Nema vanzemaljaca ili oružja; samo nonšalantne kapljice vode nazvane Charlie“.

Ovaj indie naslov možete kupiti na Steamu pod etiketom Early Accessa za 12€ ili isprobati besplatnu demo verziju na itch.io.

Komentari (1)

  • l)oolvl

    17.11.2016 - 18:22

    Kad stiže na Gameboy Color ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?