HCL.HR

Developeri CoD: Warzone prosvjeduju prije velikog prebacivanja na Warzone Pacific

Zoran Žalac 07.12.2021.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Izdavačka kuća Activision prošlog je tjedna najavila otpuštanje 12 radnika koji rade na testiranju kvalitete. Ostali radnici stali su u njihovu obranu.

Tvrtka Activision kao da ne može živjeti bez kontroverznih odluka i razočaravanja vlastitih zaposlenika. Najnovija afera nije vezana uz zlostavljanje i diskriminaciju, nego uz otpuštanje 12 zaposlenika Raven Softwarea, developera koji trenutno radi na igri Call of Duty: Warzone.

Iz Activisiona su zaposlenicima koji se bave testiranjem kvalitete poručili kako im neće produžiti postojeći ugovor o radu nakon 28. 1. 2022. Time će Activision srezati skoro trećinu QA tima za Warzone.

Sporno je to što radnici ničime nisu zaslužili da im se ugovor ne produži, tj. nisu učinili ništa krivo niti su imali loše rezultate rada. Dapače, Call of Duty: Warzone dnevno zarađuje 5,2 milijuna dolara – više nego ikad prije.

Iz Raven Softwarea su se nakon ove odluke pobunili te organiziraju prosvjed kojim traže da se zaposlenicima produže ugovori. Kako kažu organizatori, ovim se potezom riskira zdravlje cijelog studija u trenutku konzistentnog rada i profitabilnog perioda.

Premda se prosvjedovanjem neće baviti cijela ekipa Ravena, prosvjedi dolaze u najgorem mogućem trenutku za Warzone. Sutra se lansira Warzone Pacific, novo poglavlje igre s novom mapom. Za sada nema naznaka da će prosvjedi utjecati na samo lansiranje, ali je očito da trenutni developeri igre nisu zadovoljni načinom na koji matična kompanija tretira njihov studio.

Komentari (5)

  • SanKa

    07.12.2021 - 09:24

    kompletan raven bi trebao dati otkaz s obzirom kakvo su smeće od igre napravili (cold war) i kako su unišiti warzone. propali dabogda

    • SilverMelior

      @SanKa, 07.12.2021 - 14:42

      Upravu si kako su oni preuzeli od Infinity Warda, warzone je postao smeće i prestao sam ga igrati.

  • GTA222

    07.12.2021 - 09:56

    Ajde nadam se da će biti više ovakvih prosvjeda.

  • seizure91

    07.12.2021 - 13:22

    Gdje se pare vrte, tu se radnik najmanje cijeni i to je to, ništa novo.

  • Darac83

    07.12.2021 - 22:45

    Ma, što će modernim igrama kontrola kvalitete uopće?! 😁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?