HCL.HR

Draugen – nova avantura kreatora Dreamfall Chaptersa ubrzo će ugledati svjetlo dana

Stjepan Fikter 24.05.2019.   •   3 komentara


Nakon šest godina razvoja, nova avantura od studija zaslužnog za Dreamfall Chapters vodi nas u Norvešku u 1923. godinu na jedno misteriozno psihološko putovanje.

Draugen

Prošlog mjeseca saznali smo kako bi Draugen trebali igrati tijekom svibnja, a sada je otkriven i točan datum. 29. 5. krećemo u istraživanje Norveške tijekom 1923. godine, a igra će nas staviti u ulogu Edwarda Charlesa Hardena. On će u pratnji svoje štićenice Lissie tražiti nestalu sestru kroz istraživanje obalne zajednice smještenu među fjordovima i planinama ruralne Norveške.

Razvojni studio najavljuje kako će interakcija sa suputnicom biti realistična uz pomoć dinamičnog sustava dijaloga s time kako bi trebali i doživjeti uzbudljivu priču kroz oči sve nepouzdanijeg pripovjedača. U prijevodu, kako se bude mijenjalo psihološko stanje našeg lika, tako će se mijenjati vrijeme te okruženje kojeg istražujemo.

Draugen je inače prvi puta otkriven još davne 2013. godine i prvobitno je trebao biti survival horror, no sada je fokus više stavljen na psihološki triler s time kako će igra imati svoje mračnije i strašnije trenutke uz misteriju i neizvjesnost. To će moći prvo doživjeti PC igrači, a kasnije tijekom godine igra će stići i na PlayStation 4 te Xbox One.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Stitrek

    25.05.2019 - 00:41

    Red Thread direktor je autor Longest Journey serijala i igre uvijek imaju odličnu priču.
    Naspram Longest Journey i Dreamfall koji su imali zajedno starinske i futurističke svijetove, ova igra ima dosta horror elemenata i priča se odvija skoro sto godina u prošlosti što će nažalost jednim dijelom negativno utjecat na popularnost ove igre. Norveška je hladnija zemlja tako da od tu dolazi inspiracija za Draugen i slijedeću post-apocalyptic polar punk survival RPG igru naziva Svalbard.

  • SonOfZeus

    25.05.2019 - 11:41

    Na kraju ce ispasti da Lissie nikada nije ni postojala te ja produkt njegovog uma. #hearditherefirst

  • funky0308

    25.05.2019 - 14:16

    Jucer smo pricali o VRu i igrama u VRu, meni su ovakve igre upravo ono o cemu smo i pricali – stvorene za VR 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?