HCL.HR

Dreamfall Chapters podijeljen u epizode kako bi izbjegao odgodu

nebel 29.06.2014.   •   3 komentara


Dreamfall Chapters ćemo zaigrati krajem ove godine, kako je i bilo obećano, no umjesto potpune igre za početak ćemo dobiti tek prvu od pet epizodnih cjelina.

Ljubitelji avantura i The Longest Journey serijala postali su malo nervozni jer u zadnje vrijeme nismo čuli ništa konkretno o nadolazećoj igri Dreamfall Chapters koju je developer Red Thread Games najavio za zadnji kvartal ove godine. Ispostavilo se kako je zabrinutost bila opravdana jer je igra naletjela na poteškoće u razvoju – prvenstveno one financijske naravi, kako to često biva s Kickstarter projektima.

Naime, iako je prvotno planiran kao cjelovita igra, Dreamfall Chapters bit će ipak podijeljen na pet epizoda, odnosno „knjiga“. Prvu epizodu zvanu „Reborn“ dočekat ćemo krajem ove godine, no na ostale ćemo morati čekati dok budu spremne.

„Kreativni proces je nepredvidiv i priča koju nastojimo ispričati ispostavila se većom i ambicioznijom nego li smo to isprva zamislili. Nismo na tragu datuma izlaska koji smo procijenili godinu i pol ranije, i morali smo dobro pogledati na svoj raspored i budžet. Lansiranjem prve epizode ove jeseni nadamo se da ćemo početi ostvarivati prihode koji će ići natrag u svrhu unaprjeđivanja kvalitete i veličine sljedećih epizoda. A dijeljenjem svog rada na pet zasebnih izdanja dobili smo mogućnost dati svakoj epizodi pozornost koju zaslužuje.“ – pojasnio je osnivač studija Ragnar Tornquist.

Dakle, jasno je da je igra prešla na epizodni format kako bi izbjegla odgodu, što bi svakako razočaralo fanove. No isto tako je evidentno da uspješne Kickstarter kampanje nisu uvijek garancija da će razvojni timovi ispoštovati zacrtane okvire i dostaviti igru u cjelovitom obliku. Prvi primjer toga svakako je bio Broken Age razvojnog tima Double Fine, a sada, nažalost, eto i Dreamfall Chapters.

Komentari (3)

  • Andrash

    30.06.2014 - 21:09

    Haha sad je chapters u nazivu dobilo smisao. Inače mi i je djelovalo preambiciozno za takvu lovu (prethodnik je nekoliko puta skuplji bio ako se ne varam)

  • antrax83

    02.07.2014 - 06:42

    jedva cekam

  • MindCorruPTioN

    08.07.2014 - 17:36

    Jedva čekam, ali mi nije jasno što su svi navalili s tim chapterima… walking dead, the wolf amongst us, izigram jedan chapter u danu (a s obzirom da imam malu djecu to je poprilično brzo). rađe bi još malo pričekala, ali da izbace sve u jednom komadu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?