HCL.HR

Ovi developeri baš nemaju sreće – rade solidne igre, a dobivaju otkaze

Zoran Žalac 23.07.2018.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Loši prodajni rezultati igre zvane Onrush još su jednom doveli su nekad cijenjeni i hvaljeni Evolution Studios pred raspad.

Britanski tim Evolution Studios u zadnjih 17 godina radio je na poznatim imenima u žanru trkaćih igara. Ta je ekipa između ostaloga zaslužna za WRC i MotorStorm serijale, a znate ih i po Driveclubu – igri koja je isprva bila dosta siromašna, a kasnije je postala jedna od boljih arkadnih utrka na PS4 konzoli.

Njihove igre u prosjeku su bile ocjenjivane vrlo dobrim ocjenama (8/10), no studio je krenuo nizbrdo 2015. godine kada je otpušteno 55 zaposlenika, odnosno polovica tima. Sony je godinu dana kasnije odlučio zatvoriti studio, a od razilaženja ih je spasila izdavačka kuća Codemasters.

Evolutions Studios je za Codemasters nastavio raditi ono što najbolje znaju raditi – arkadno utrkivanje. S igrom zvanom Onrush pokušali su fleksibilnim, šarenim i ludim stilom doći do igrača, ali im to nažalost nije upalilo. Mjesec i pol nakon izlaska te igre, prodajni rezultati Onrusha su toliko poražavajući da Codemasters ne želi izlaziti s njima u javnosti, a cijenu plaćaju zaposlenici. Navodno je u prvom tjednu na tržištu Velike Britanije prodano tek nešto više od tisuću fizičkih primjeraka igre.

Među ljudima koji su otpušteni nalaze se najstariji članovi tima, uključujući Paula Rustchynskog koji je bio direktor zadnje dvije igre Evolution Studiosa. Kako sada stvari stoje, čini se da će ostatak tima od sada pripomagati ekipi Codemastersa na budućim igrama, ili će raditi na manje riskantnim projektima. Iz Codemastersa su samo poručili kako će nastaviti s podrškom za Onrush te da dodatni sadržaji za tu igru neće patiti zbog smanjenja tima.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • CimTvRafo

    23.07.2018 - 16:52

    Daj boze da prezive nekako

  • 312AE

    23.07.2018 - 18:20

    OnRush sigurno nije podbacil radi kvalitete, da su ga napravili kak Motorstorm, bez always online i onda taj Multyplayer s klasama kao neki dodatak, te da su ga bolje reklamirali, onda se sigurno nebi tak loše prodal, radi tog always on, ga ja recimo nisam kupil, iako mi je prvi trailer bil zanjimljv. Neznam niti baš dali su tolko sretno birali datum izlaska, a niti se nije baš znalo da je igra sad van… žao mi je njih, ali i sami su malo zeznuli.

  • GAMEmaher

    23.07.2018 - 20:09

    Probao taj Onrush beta i brzo mi dojadio… grafika onako. nebi ju kupio nema šanse a kad sam vidio startno po 500 kn znao sam da rijetko ko će davat toliko… brzo to padne ispod 100 kn a i na Ps Plus kad dođe onda ju i proigram…

  • L3gi0naR

    24.07.2018 - 05:41

    Da su napravili igru kao što je bio Motorstorm puno bi bolje prošli.A ne oni naprave always online MP utrkivanje sa beskonačnom besmislenom pravocrtnom jurnjavinom ,gdje treba izgurat generirane aute i motore te MP protivnike za Super nitro ilitiga Onrush.
    Zato i jest već igra skoro na pola cijene nakon 2 mjeseca.

  • moordrak

    24.07.2018 - 14:43

    Probao sam demo verziju Onrusha. Ima tu zanimljivih mehanika uključujući dobru simulaciju vožnje, visok framerate, pristojne vizuale, dobru mjuzu. Igra generalno nije loša ali ako su mislili da ću im platiti punu cijenu AAA naslova za arkadnu PSN allways online igru, malo su se zeznuli. Ovo u startu nije smjelo koštati više od 30-35$. Ova cijena sada na PSN-u, odnosno do 26.07.2018. je uredu (250kn). Da bi igra funkcionirala, mora je igrati više igrača. Sve se vrti oko timskog rada. Ponekad ovo funkcionira, ponekad ne. SP je, biti ću vrlo umjeren, loš. Nažalost, za jedno popodne napraviš sve što se napraviti dade. Interes brzo nestane, natjeravanje dosadi i timovi se brzo raspadnu. Sve u svemu, ništa za što bi tek tako izdvojio 500kn.

    • GAMEmaher

      @moordrak, 24.07.2018 - 16:52

      Zato kad jednom na PC bude free kao i na Ps Plus ( da bi održali neku online zajednicu) onda ju isprobamo duže…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?