HCL.HR

Fallout 4 VR je navodno toliko impresivan da će promijeniti industriju

Juraj Bevandić 13.04.2017.   •   4 komentara


Potpredsjednika AMD-a je Fallout 4 VR toliko oduševio da vjeruje kako će biti revolucionaran, a veseli se i uklanjanju žica s VR uređaja za što kaže da njegova firma ima rješenje.

Fallout 4 VR

Mi još nismo vidjeli kako izgleda ili uopće funkcionira Fallout 4 u virtualnoj stvarnosti, iako smo nedavno čuli kako bi mogao funkcionirati i da je u završnim stadijima izrade. Potpredsjednik AMD-a Roy Taylor je izgleda vidio virtualnu stvarnost Fallouta 4 i malo je reći da je uzbuđen jer potencijalni utjecaj na gaming uspoređuje sa Super Mario ili Sonic serijalima.

Fallout 4 u VR je navodno toliko impresivan da će potpuno promijeniti način javno mišljenje o VR igrama i industriji. To nije toliko suludo reći, jer je VR tehnologija imala vrlo težak početak u industriji i sporo se širi jer je pomalo zahtjevna za prosječnog korisnika, ali tzv. “killer app” bi mogao potpuno promijeniti stvari što je već pomalo pokazao ovogodišnji Resident Evil 7.

Kako je to izjavio na svjetskom VR kongresu, Taylor naravno nije pričao samo o Falloutu 4. Objasnio je da AMD surađuje s firmom Nitero koja izrađuje čipove ciljano za bežićni VR te vjeruju da su našli rješenje za uklanjanje nespretnih žica s uređaja za virutalnu stvarnost što bi bio ogroman korak naprijed u njihovoj praktičnosti. Mi smo o praktičnosti nedavno pričali u videu u kojem smo usporedili HTC Vive i PSVR, pa ako ste razmišljate o kupnji bacite oko prije konačne odluke.

Označeno sa: , ,

Komentari (4)

  • Black op

    13.04.2017 - 15:24

    Šta se desilo intelovom bežičnom VR-u?

    • Juraj Bevandić

      @Black op, 13.04.2017 - 19:58

      To nije bio uređaj za prodaju, samo prototip tehnologije čije bi aplikacijsko sučelje trebali ove godine učiniti dostupnom ostalim proizvođačima. Pisali smo već o tome: https://www.hcl.hr/vijest/intel-project-alloy-vr-96392/

    • Black op

      @Juraj Bevandić, 13.04.2017 - 20:43

      Jesu li možda objasnili tako čudan potez?Valjda bi takva tehnologija donijela više novca nego neki API.

    • funky0308

      @Black op, 13.04.2017 - 22:42

      Nije to cudan potez to je potez koji si Intel moze priustiti i mlatiti pare na pravima bez realnog rizika od gubitka uloga. Prodaju patent ili prava i adio, a ekipa koja kupi prava nosi sav rizik uspjeha ili neuspjeha proizvoda. Nije Intel tu od jucer. Sigurno postoje i ostali razlozi ali vjerujem da je procjena rizika br 1. VR gaming industrija je je super rizicna sto se tice ulaganja u nju. Da nesto obecaje porn biznis bi davih dana jace zagazio u taj biznis.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?