HCL.HR

FIFA 18 donijet će jako zgodan novitet pri zamjeni nogometaša

Zoran Žalac 30.07.2017.   •   18 komentara


EA Sports je gotovo potajno izbacio video koji potvrđuje jednu vrlo korisnu novinu Fife 18 uz koju bi se mečevi trebali pauzirati mnogo rjeđe.

fifa-18-new-gameplay-features-dynamic-quick-subs

EA Sports je za svoju Fifu 18 otkrio mali dodatak koji nije toliko važan da bi ga se predstavljalo na sva zvona, ali fanovima igre mogao bi biti vrlo koristan i potencijalno im uštedjeti malo vremena. Takozvani “Dynamic Quick Subs” novitet omogućit će igračima da prije utakmice (ili u poluvremenu) odrede koje zamjene nogometaša planiraju napraviti, a zatim tijekom utakmice u prekidima mogu aktivirati te zamjene držeći tipku R2/RT nakon čega će iskočiti podsjetnik koje se zamjene aktiviraju tipkom X/A. Naravno, ako te zamjene ne budu aktivirane, one ostaju neiskorištene.

Ovo je zgodna opcija iz razloga što će omogućiti igračima da obavljaju izmjene bez pauziranja igre. Na ovaj način također se daje dodatni strateški element igri jer sada nećete unaprijed znati kad će protivnik napraviti izmjenu, dok ste do sada već mogli pretpostaviti da zaustavljanje igre vjerojatno znači kako drugi igrač planira osvježavanje momčadi.

Označeno sa: ,

Komentari (18)

  • Fr3dY

    30.07.2017 - 16:30

    Napokon nesto dobro da dodaju nadam se da neće biti bugova

  • SemirTheChosen

    30.07.2017 - 16:50

    Interesantno,mada ne bas savrseno jer zamisli ako ti treba neki drugi igrac ovisno o tome recimo da li vodis ili gubis pa si na pocetku mislio ubaciti ofanzivca poput Rodrigeza a ono vodis mec pa ti vise odgovara defanzivniji igrac poput Lahma,pa ti opet moras na stari nacin izvrsiti izmjenu iz menija…nadam se da ce i na tome poraditi za ovo vrijeme do izlaska igre npr. da naprave sistem kao kod izvodenja kornera ono da biras iz palete dostupnih igraca nekog koji ti najvise odgovara drzeci R2/RT.

  • BeLLicus

    30.07.2017 - 16:57

    Samo PES ^^

  • movie

    30.07.2017 - 17:18

    Najveću debilanu neće mjenjati a to je stiskanje pauze usred tekme. Jebe mi se kada protivnik radi izmjenu i hoću li to znati ili ne ali me jako interesira da se onemogući da u gol šansi moj protivnik ima mogućnost stiskanja pauze. Znači, može on stisnut pauzu kada hoće a neka mu se ona aktivira pri prvom prekidu a ne u trenutku kada ja hoću uputiti loptu u praznu mrežu a to idioti često rade… tako da mi ovo u principu ništa ne znači.

    • Zoran Žalac

      @movie, 30.07.2017 - 17:27

      Ne kužim baš što pričaš. Zar nije pravilo da pauzirati može samo onaj tko je u posjedu lopte u tom trenutku? Ako netko to koristi da bi te izbacio iz takta dok napada, a ti se braniš, dobrim dijelom dekoncentrira i sebe. Plus, koliko to puta može napraviti – max 3 po utakmici?

    • movie

      @Zoran Žalac, 30.07.2017 - 17:48

      Pa ako je njegov golman odbio loptu a moj natrčava i prije nego je ja stignem puknuti on stisne pauzu jer je njegov igrač zadnji dirao loptu a moj je još nije dotaknuo. Izgleda glupo ali je tako i to bi se konačno trebalo onemogučiti. Imaš idiota koji recimo centiraju i u trenutku centaršuta stisnu pauzu i čekaju. Ako se ne varam tri puta po poluvremenu možeš stiskati pauzu.

    • SemirTheChosen

      @movie, 30.07.2017 - 17:54

      kužim baš što pričaš. Nista mi mrže nego to šugavo cheatanje u igrama…kada protivnik stisne pauzu u trenutku kada sam ja u prilici da postignem pogodak ali obicno mu ne prode jer ja ostanem prstom napecurci bas u tom smjeru gdje sam bio i tako samo nastavim akcijju a njemu propadne pauza…znam da i sam to mogu koristiti ali ne zelim jer nisam smrad.

    • movie

      @SemirTheChosen, 30.07.2017 - 18:16

      I ja se tako pripremim i čekam. Ništa ti drugo ne preostaje. Nije mi jasno da to ne mogu riješiti. Čak sam na ea forumu pokrenio i temu s tim problemom i puno se ljudi javilo i komentiralo. Svi su nezadovoljni. Rezime je, stisni pauzu kada hoćeš a koristi je u prvom prekidu. Čemu služi forum ako ne osluškuješ o čemu pričaju i čime su nezadovoljni igrači?

    • baDarmageddoN

      @Zoran Žalac, 30.07.2017 - 18:38

      Trebali bi ograničiti pauzu na onu polovinu terena koja je tvoja. Jer mnogi u napadu pauziraju puno puta. To je što se pauze tiče.

    • movie

      @baDarmageddoN, 30.07.2017 - 19:22

      Najjednostavnije i najpoštenije je da pauzu možeš stisnuti kada hoćeš a koristiš je tek u prvom prekidu igre, bio to prekršaj, aut, korner ili zaleđe… Nema smisla da se pauza koristi za vrijeme trajanja igre jer vidimo da se to zloupotrebljava.

    • baDarmageddoN

      @movie, 30.07.2017 - 19:32

      Prekratko traje utakmica da čekaš aut a bacati loptu van je baš…bacanje i postoji šansa da ako ti se protivnik dodaje dok ti trebaš pauzu kako bi to riješio? Nemaš šanse.

    • movie

      @baDarmageddoN, 30.07.2017 - 20:32

      Kao i u pravom nogometu. Nema izmjene dok lopta nije van igre. Tekma sasvim dovoljno dugo traje da to nije problem. Uostalom nitko nije u posjedu lopte u komadu jednu minutu. U preko 1000 tekmi nisam imao potrebe za zamjenom a kada mi se igrač teže ozlijedi igra ionako prekida igru i daje ti da zamjeniš ozlijeđenog igrača. Znači zamjena ti treba iz taktičkog razloga. Čekaj prekid, oduzmi loptu i baci je u aut ako ne možeš dočekati prekid. Stvarno ne vidim problem, pogotovo jer zamjene koristim jako rijetko. Takva opcija mi je prihvatljivija od sadašnje kada hoću puknuti loptu u gol a lik stišće pauzu.

    • pesek32

      @movie, 30.07.2017 - 18:45

      Da. Meni se par puta dogodilo da vodim, a ovaj drugi neprestano pauzira da me valjda naljuti pa da otiđem.

    • baDarmageddoN

      @pesek32, 30.07.2017 - 18:51

      Još je gore kada gubiš na nekom turniru pa se lik dodaje u obrani pa još i pauzira. Takvu gamad obožavam.

    • Freak342

      @movie, 30.07.2017 - 20:39

      Haha pazite da se ko ja nepocnete derat od huje “Jebite me !!” Naravno neizbjezno bacanje dzojstika ah te cari multiplayera platis ps plus i evo sta bude.

  • pesek32

    30.07.2017 - 18:42

    Dobra ideja. Ja inače ne planiram svoje zamjene. Zamjenim nekog ako ima nisku staminu, ozljedu ili ako ne igra kako bih ja htio.

  • 1oR

    31.07.2017 - 10:09

    Cuo sam da i konami najavljuje lovorike,istu grafiku,iste licence i istog komentatora lol

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?