HCL.HR

FIFA 19 neće imati cross-platform multiplayer, ali jednoga dana…

Zoran Žalac 18.06.2018.   •   4 komentara


Kreativni direktor FIFA serijala tvrdi kako trenutno imamo previše prepreka za cross-platform igre, ali da jednoga dana definitivno možemo očekivati zajednički multiplayer i u FIFA igrama.

Uspješne igre poput Fortnitea, Minecrafta i Rocket Leaguea svoj uspjeh djelomično mogu pripisati tome što su cross-platform naslovu, odnosno što dopuštaju svojim igračima da se druže i vrijeđaju u multiplayeru neovisno o tome na kojoj platformi igraju. Naravno, ima tu određenih ograničenja, primarno u vidu PlayStationa 4, no može se reći kako je ta stvar izvediva i da je definitivno budućnost prema kojoj bi što više igara trebalo gledati.

Jedna od tih igara je i FIFA, a fanovi tog serijala već neko vrijeme priželjkuju spajanje zajednica s PS4, Xbox te PC platformi. Ne samo da bi to povećalo bazu igrača s kojima se može igrati u multiplayeru, nego bi to omogućilo i da se s jednim računom igra na više platformi, pa npr. započnete sezonu na konzoli, a dovršite ju na računalu.

Nažalost, FIFA 19 neće imati takve mogućnosti, ali dobro je znati da u EA Sportsu razmišljaju o tim stvarima. Kreativni direktor FIFA serijala Matt Prior u razgovoru za Eurogamer izjavio je sljedeće:

“Cross-platform je nešto što smo razmatrali i nešto o čemu često razgovaramo. Postoji mnogo prepreka koje moramo zaobići. I pri tome pokušavam biti diplomat. Postoje brojne prepreke koje moramo riješiti u dogovoru s vlasnicima platformi. Iz perspektive kupca cross-platform ima savršenog smisla jer je zajednica šira.” – poručio je diplomat Prior.

No, iako FIFA trenutno nije u stanju ponuditi cross-platform opcije, kreativni direktor oprezno poručuje da bismo jednoga dana trebali dočekati takvo što.

“Ništa ne obećavam, ali vidjeli ste da se cross-platform igranje počelo događati tek nedavno. Da ste me pitali prije nekoliko godina rekao bih da se to nikada neće dogoditi. Sada ćemo to pratiti i vidjeti. Mislim da bi to koristilo našim igračima. Jednoga dana!” – zaključio je Prior.

Komentari (4)

  • funky0308

    18.06.2018 - 11:22

    Samo neka rade, bas bi bilo dobro. Malcu kontam kupovati komp ali ako ovo zazivi kako treba kupim mu radije PS5 (da imamo za ekskluzive). Nisam znao da se Fortnite moze igrati cross platform, idemo nas dvojica odmah to i probati. Moze netko potvrditi da to radi kako treba? Netko probao Fortnite.

    • GTA222

      @funky0308, 18.06.2018 - 11:28

      Igraju svi iz mog razreda tako, nekoliko ih igra na PC, a večina na PS4.

    • Jurex

      @funky0308, 18.06.2018 - 12:05

      radi ti to bez problema.

      igrao ja par puta sa burazom a on na PS4 kod sebe doma.

  • Vexido

    18.06.2018 - 18:53

    to bi bilo super , pa da i ps4 igraci osjete kako je to igrati protiv cheatera , lagera i likova koji insta quitaju cim pocnu gubiti , i ostalih gluposti zbog cega igram iskljucivo career mode…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?