HCL.HR

Redatelj Final Fantasyja 15 želi PC verziju igre sa ekskluzivim stvarima

Zoran Žalac 02.02.2017.   •   3 komentara


Final Fantasy XV još uvijek nije službeno potvrđen za PC, ali njegov redatelj sve intenzivnije razmatra o specifičnostima koje bi igra mogla donijeti u izdanju za osobna računala.

Prompto iz Final Fantasy XV

U razgovoru za zadnji broj japanskog magazina Famitsu redatelj Final Fantasyja 15 još je jednom izrazio želju prebacivanja igre na PC platformu. Premda je to sada već preraslo u mantru bez ikakve službene potvrde da će se PC port te igre ikada dogoditi, Hajime Tabata ovoga je puta bio nešto konkretniji po pitanju vizije za PC inačicu spomenute igre.

Naime, Tabata je izrazio želju da Final Fantasy 15 ne bude ograničen hardverom kakav se nalazi u trenutnoj generaciji konzola, kao i interes za ekskluzivnim opcijama PC verzije. Među tim ekskluzivnim stvarima su korisničke modifikacije, što znači da bi igra eventualno bila otvorena za moddanje. Tabata se između ostaloga jednog dana tako nada vidjeti kakve bi questove igrači sami postavili u svijet FFXV-a.

Naravno, to još uvijek ne znači da je PC verzija dotične igre u izradi. Ipak, utješna je vijest što se FFXV naknadno optimizira kako bi se izvodio u relativno stabilnih 60 sličica po sekundi (na PS4 Pro konzoli). Zakrpa koja će poboljšati to izvođenje stiže 21. ovog mjeseca, zajedno s povećanjem level capa na 120 te uvođenjem questova s ograničenim trajanjem.

Komentari (3)

  • SemirTheChosen

    02.02.2017 - 16:24

    Bas bih volio da se pojavi modabilna FF15 PC verzija.

  • Apocalypse4987

    02.02.2017 - 16:45

    NIsam neki zagriženi fan FF, al kad sam pogleda King’s glaive il kako već, uživija sam se i baš bi volija odigrat na PC-u, sad me zanima kako priča završava

  • afaron

    02.02.2017 - 18:18

    i ja ovo čekam za PC, ali modovi mi nisu bitni toliko..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?