HCL.HR

Final Fantasy 16 će imati mod za one koji igraju isključivo zbog priče

Hrvoje Smoljić 23.02.2021.   •   3 komentara


Nove informacije o Final Fantasyu 16 dobivamo na kapaljku, a među njima je i ona kako će igra biti akcijski orijentirana, ali i poprilično pristupačna – ako to želite.

Gotovo pola godine nakon najave, informacije o nadolazećoj Final Fantasy 16 igri su oskudne. Tek nekoliko sitnih novih detalja nam je nedavno u intervjuu otkrio igrin producent Naoki Yoshida.

Očekivano, igra će imati pozamašnu priču, ali saznajemo i kako će biti poprilično akcijski orijentirana. No, Yoshida uzima u obzir da postoje oni koji nisu dobri u ili ne vole akcijske igre pa je u izradi mod za igrače koji se žele fokusirati isključivo na priču. Nije pojasnio hoće li se raditi tek o postavci težine ili nekom drugom sustavu koji bi automatizirao određene aspekte borbe.

Reakcije igrača na izjavu su blagorečeno šarolike. Tu su oni koji pozdravljaju pristupačnost jednog takvog moda te drugi koje brine nedostatak izazova, ali i određene paralele s sustavom borbe viđenim u Final Fantasyu 15. Mi smo u onom trećem kampu s pitanjem: “Kada ćemo dobiti nove konkretnije informacije o igri?”

Komentari (3)

  • Dick Johnson

    23.02.2021 - 13:20

    Igraju. Zbog priče. IGRAJU? Koja ima je razlika oce ju “odigrat” na svom hardwareu il Youtubeu?

    • Emperor Ghaleon

      @Dick Johnson, 23.02.2021 - 13:52

      Kada je preuzeo development na FFXV, Tabata je rekao da je sutav borbe – aka drži krug – dizajniran prvenstveno zato da bi i hendikepirani migli igrati.
      I sad prije nego me netko napadne kako omalovažavam ljude sa hendikepom, ne, ne radim to. To su njegove riječi. Ironično, isti lik kaže da je turn based borba za lijene i nesposobne igrače… ali zato za držanje kruga treba skill, očito.
      Realno, nisam ni očekivao ništa bolje u novom naslovu, već samo korak unazad. Što očekivati, pa i fanovi su cvilili kad su zaigrali onaj remake sedmice (igru sa, po mom mišljenju, vjerojatno najboljim sustavom borbe u FF serijalu, uz bok Lightning Returns-u) i jadali se da im je preteško.

  • PayneZ

    23.02.2021 - 15:16

    Ja igram FF XIV vec skoro godinu dana i vjeruj mi neces se razocarat i vrijedi svake kune. prica je jako opsirna i kvalitetna! a expanzije su da ti ne pricam…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?