HCL.HR

Final Fantasy 16 ima prstenove umjesto postavki težine

Zoran Žalac 28.02.2023.   •   11 komentara


Strani mediji i influenceri dobili su priliku zaigrati Final Fantasy 16 te je otkriveno nekoliko sočnih informacija, između ostaloga o sustavu borbe i veličini svijeta.

Od izlaska Final Fantasyja 16 dijele nas tri mjeseca i developeri su spremni podijeliti sve više informacija o toj igri. Oni koji su imali prilike isprobati igru vratili su se uglavnom s hvalospjevima, a između redaka doznali smo i nekoliko novih informacija o novostima i segmentima FFXVI.

Primjerice, IGN otkriva kako Final Fantasy 16 kao akcijska igra neće imati postavke težine. Umjesto toga imat će ukupno pet prstenova koje možete koristiti kako bi igra postala lakša ili kako biste si ubrzali igranje. Prstenovi su sljedeći:

  • The Ring of Timely Focus – privremeno usporava vrijeme prije nego vas neprijatelj udari kako biste imali više vremena za reagiranje
  • The Ring of Timely Assistance – automatizira izdavanje naredbi vašem pomoćniku, psu Torgalu
  • The Ring of Timely Strikes – povezuje napade u combo pritiskom jedne tipke za napad
  • The Ring of Timely Evasion – automatizira izmicanje većini protivničkih napada
  • The Ring of Timely Healing – automatizira korištenje napitaka za vraćanje energije

Korištenje ovih prstenova je opcionalno, tj. ne morate ih koristiti ako ne želite. Ako vam se ta ideja sviđa, tu ipak postoji ograničenje jer ih ne možete koristiti sve odjednom – istovremeno možete imati aktivirana bilo koja dva prstena iz ponude.

Otkriveno je i nekoliko detalja o strukturi i veličini samog svijeta Valistheje. Final Fantasy 16 bit će tako podijeljen na regije koje su teritorijem i velike i male. Što se većih tiče, iz Square Enixa napominju da imaju četiri zone koje su velike po dva kvadratna kilometra. Prijelaza između različitih regija neće biti, tj. igra neće biti potpuno otvorenog svijeta nego će igrači u svaku putovati iz centralnog dijela zvanog Hideaway.

Upravo će Hideaway biti mjesto za trgovinu, crafting, pokretanje glavnih i sporednih misija, itd. Na žalost nekih fanova Final Fantasyja, potvrđeno je kako 16-ica neće imati tajne zone. “Nismo htjeli kreirati nešto što većina igrača možda neće ni pronaći.” – objasnili su iz Square Enixa.

Komentari (11)

  • sparrowpunk

    28.02.2023 - 17:47

    FF igra sa hub svijetom? To je valjda prva u serijalu… Meni bi čak bilo bolje da su napravili otvoreni svijet kao u FF15….

    • Darcoolio

      @sparrowpunk, 28.02.2023 - 19:11

      Meni otvoreni svet u FF nije nikako legao.

    • sparrowpunk

      @Darcoolio, 28.02.2023 - 20:42

      Meni je bio dobar, open world RPG u kojem sam baš uživao.

    • Triksterica

      @sparrowpunk, 28.02.2023 - 20:21

      Vjerujem da je bolje ovako jer da smatraju da bi igra boljs funkcionirala u open worldu, to bi i napravili. Vidi FFXV, probali su s open worldom, da bi ju zavrsili s drugom krajnosti, cistom linearnosti. Da se razumijemo voljela bi da je open world kao prvi dio FFXV ali ne sumnjam u to da ce i ovo bit sasvim dobro.

    • sparrowpunk

      @Triksterica, 28.02.2023 - 20:51

      Istina, i meni je ta linearnost kada dođeš u onu utvrdu ili što već je, bila užasna. Nije bilo nikoga da ti da side quest niti je istraživanja bilo a ja sam FF 15 igrao tako da bih najprije završio sve dostupne side questove pa bih onda nastavio sa pričom. U trećem poglavlju, kada se otvori ostatak mape sam ostavio bar pedesetak sati ako ne i više. Ali vidiš, i ove regije bi mogle ispasti ok samo da ne budu neke pustopoljine. Možda će mapa biti i veća od one u petnaestici, kada se sve regije zbroje…

    • Triksterica

      @sparrowpunk, 01.03.2023 - 00:09

      Takoder, cim se otvorila mapa samo sam questove rjesavala, a glavnu pricu stavila sa strane. Bio mi je totalni gust vozat se autom po otvorenom svijetu. Kasnije se samo forisirala glavna prica sto mi je bilo malo meh al ajde… Vjerujem da ce FFXVI bit jako dobar i koliko sam vidjela od recenzenata regije su bogate sadrzajem tako da nam ne bi smjelo bit dosadno. 🙂

  • Monster Tamer

    28.02.2023 - 17:58

    Bezveze su ovi prsteni, samo ti olakša igranje igre. Kupio sam si Final Fantasy X/X-2 HD Remaster i baš ga sada prelazim. Fenomenalna igra.

    • Darcoolio

      @Monster Tamer, 28.02.2023 - 19:10

      Praktično ti daje opciju koliko lako hoćeš da bude, što je ok.
      Ne mora da se odabere ništa.

    • MeDoNjA

      @Darcoolio, 28.02.2023 - 22:55

      Kada pogledam malo opis prstenova , izgledaju mi kao oni traineri za igrice sto si imao da skines.

  • Triksterica

    28.02.2023 - 20:16

    “Rings of power”, moze, svida mi se. 🙂 Napokon nesto malo drugacije.

  • dragansimic22

    01.03.2023 - 12:47

    Nešto je off u gamplayu, ne znam što ali mislim da neće biti zanimljiv combat.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?