HCL.HR

Firewatch postaje film

Zoran Žalac 27.09.2016.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Čini se kako je priča ovogodišnjeg Firewatcha privukla neke filmaše koji su zainteresirani za filmsku adaptaciju te igre.

firewatch-4-vijest

Kako izvještava Hollywood Reporter, ovogodišnji indie dragulj zvan Firewatch trebao bi dobiti svoju filmsku inačicu. Naime, produkcijska kuća Good Universe udružila se s razvojnim timom Campo Santo, a prvi zajednički projekt bit će im filmska adaptacija njihovog Firewatcha.

Firewatch film definitivno ne bi bio skup ni pretjerano težak projekt s obzirom da je i sama igra uglavnom lišena akcije, a scenarij je najvećim dijelom već posložen u samoj igri s obzirom da se dijalozi bez problema mogu iskoristiti za film.

Uostalom, Good Universe ima iskustva s filmovima koji se odvijaju u divljini – početkom ove godine izbacili su horor zvan The Forest, iz čijeg se naslova jasno može shvatiti gdje se radnja odvija.

Inače, projekt je tek u ranoj početnoj fazi pa vjerujemo da iz tog razloga Igor nije kontaktiran za ulogu naratora u filmu.

Ako ipak želite doživjeti Firewatch kroz Igorovu naraciju, podsjećamo vas da je po izlasku igre napravio video serijal tijekom kojeg je prešao cijeli Firewatch od početka do kraja. Prvi video iz tog serijala pogledajte odmah ispod, a sve ostale (ima ih sveukupno sedam) provjerite ovdje.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • GAMERWORLD

    27.09.2016 - 14:10

    To je odlična ideja svaka čast onaj ko je igrao firewatch sad može da gleda film i da opet uživa.

  • Cro007

    27.09.2016 - 15:32

    Inače filmske adaptacije video igara padnu u ponor. Ali Firewatch film bi čak mogao donijeti isto iskustvo na filmsko platno jer je igra i rađena kao film (i nažalost prekratno traje)

  • Memphis

    27.09.2016 - 16:33

    Ovo stvarno može bit dobro, treba pokušat i sa Life is strange 😀 Pa čak i sa Gone Home, ali uz pomalo drukčiji način snimanja 🙂

  • funky0308

    27.09.2016 - 16:49

    Mene se Firewatch nike nesto posebno dojmio ali OK, nekome se Division ne svidja, meni je odlican. @Igor Belan (ako tagiranje rsdi na ovaj nacin) , moze koja info u vezi Divisiona? Upravo je veliko testiranje 1.4 verzije, odnosno end game sadrzaja (vecinom) i igra je dobila hrpetinu genijalnih stvari, prakticki sve ono sto smo trazili na sluzbenim forumima. Ubisoft se krece u nekom novom pravcu i mislim da im se treba posvetiti malo prostora. Ovo sto oni rade, sa Divisionom, ne vidja se svaki dan (sl kao Rockstar sa GTA V) i siguran sam da nisam jedini koji jos uvijek igra Division.

  • Mixa

    28.09.2016 - 08:11

    Firewatch ima stvarno odlicnu atmosferu, valjda ce je uspeti preneti i na film.

  • Artyom

    28.09.2016 - 18:46

    Firewatch kao igra je prekrasno iskustvo s odličnim vizualima i atmosferom. Ali film je totalno nepotreban i ne vjerujem da može takvu atmosferu i iskustvo ponoviti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?