HCL.HR

Fortnite je dobio podršku za DirectX 12, na putu je i bolja grafika

Zoran Žalac 20.11.2019.   •   1 komentara


Fortnite je u verziji za PC dobio podršku za DirectX 12 koji bi nekima mogao poboljšati izvođenje igre. No, prava korist stiže tek u budućnosti.

Fortnite nije grafički impresivna igra, ali Epic Games zasigurno planira uljepšavanje popularnog battle royale hita jednom kad igru prebace i na PlayStation 5 i sljedeći Xbox. U tu svrhu prvo postavljaju temelje u PC verziji, a temelj se zove DirectX 12.

Naime, Fortnite se na PC-u od danas može igrati u DirectX 12 modu, što u prijevodu znači malo bolju izvedbu ovisno o hardveru, odnosno grafičkoj kartici koju imate. Nekima bi DX12 mogao donijeti više sličica po sekundi, a neki uopće neće vidjeti razliku. Međutim, iz Epic Gamesa naglašavaju kako su DX12 implementirali za budućnost te će igri kasnije dodati stvari koje nisu moguće bez DirectX 12 API-ja.

Jedna takva stvar odmah nam pada na um – raytracing efekti. Naime, raytracing radi isključivo u kombinaciji s DX12, a ne čudi da ga Epic Games namjerava implementirati jer je isto u planu za druge popularne igre kao što su Minecraft, World of Warcraft i druge. Sljedeća generacija konzola imat će podršku za raytracing tako da prelazak Fortnitea na DX12 nipošto nije slučajnost.

Komentari (1)

  • Kiner Pingvin

    20.11.2019 - 20:12

    Nasreću,trenutno nema komentara. Da vam nije palo na pamet započeti,ne daj Bože diskusiju,u tom slučaju osjetit ćete gnjev zlatnog dabra Đuke. On ne voli Fortnite,briga ga što nije Battle Royale,ali draži mu je SCUM. On jede samo domaće. Ni u ludilu ne ostavljajte komentar. 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?