HCL.HR

Fortnite dobio žiroskopske kontrole na PlayStationu i PC-ju

Zoran Žalac 15.02.2022.   •   2 komentara


Fortnite na PlayStation konzolama i PC-ju od danas podržava kontroliranje naginjanjem DualShock 4 i/ili DualSense kontrolera.

Ako popularni Fortnite igrate pomoću kontrolera, bilo na PlayStationu ili PC-ju, od danas imate mogućnost igranja s drugačijom kontrolnom shemom. Epic Games se udružio s kreatorom flick stick kontrolne sheme, Julianom Smartom, te je u Fortnite dodao podršku za gyro, tj. žiroskopske kontrole DualSense i DualShock 4 kontrolera. Do sada je tu podršku imala jedino verzija za Nintendo Switch konzole.

To u prijevodu znači da akcije poput ciljanja ili upravljanja kamerom možete proširiti s analognih palica na pomicanje samog kontrolera (naginjanje u stranu, spuštanje i podizanje) dok držite tipku za ciljanje. Takva je metoda kontroliranja preciznija, ali traži navikavanje i razlog zašto ju više igara ne podržava jest taj što nemaju svi kontroleri žiroskopske kontrole – primjerice, oni za Xbox konzole.

Što se tiče flick stick sheme, ona se koristi u kombinaciji s gyrom, ona se koristi za brže kontroliranje kamere. Primjerice, s ovakvom kontrolnom shemom pomicanje desne analogne palice prema dolje okreće kameru za 180 stupnjeva. Iz ovog razloga igrač ne može pomicati kameru gore ili dolje pomoću analogne palice, nego se to prebacuje na žiroskop, tj. naginjanje kontrolera prema dolje ili gore.

Zvuči čudno, ali kad se svješti dokazano je brže i preciznije od klasične metode kontroliranja na gamepadu. No, kako igrači koji koriste ovaj način kontrole ne bi imali previše prednosti nad ostalima, korištenjem žiroskopa morate se odreći asistencije prilikom ciljanja kakvu imate s tradicionalnim ciljanjem pomoću analognih palica.

Komentari (2)

  • Gorhton

    15.02.2022 - 16:51

    zasto ne rade to za sve igre

    • Skoropazao665

      @Gorhton, 15.02.2022 - 22:32

      Lenjost ovih što ih prave

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?