HCL.HR

Fortnite pokrao Among Us, u The Spy Within modu traži se izdajnik

Zoran Žalac 16.12.2020.   •   10 komentara


Fortnite je dobio novi privremeni mod zvan The Spy Within koji neodoljivo podsjeća na glavnu mehaniku hit igre Among Us.

Je li grijeh prepisati nečiju zadaću, ako je nečija zadaća jako dobra? Ako pitate ekipu iz Epic Gamesa – nije nedozvoljeno. Tako je tim kreatora za njihov Fortnite pripremio novi privremeni mod (LTM) zvan The Spy Within koji je u suštini preslikani gameplay iz popularne multiplayer igre Among Us. Za one koji nisu upoznati, to je igra u kojoj grupa igrača mora zajedničkim snagama otkriti tko je među njima uljez.

U Fortniteu vrijede vrlo slična pravila. Desetero igrača igra meč i dvoje igrača u timu su špijuni, dok je preostalih osam u ulogama agenata. Špijuni moraju eliminirati agente bez otkrivanja svog pravog identiteta, a agenti moraju identificirati izdajnike i skupiti zlatne novčiće kako bi pobijedili. Zaplet je taj što igrači ne mogu komunicirati preko voice chata sve dok se ne sazove sastanak. Na sastanku se može pokrenuti proces glasanja za eliminiranje nekog igrača.

Nije ovo prvi put da Fortnite kopira stvari od drugih igara. Sama popularnost igre nastala je upravo na battle royale formatu kojega je Epic Games preuzeo od drugih, tada već popularnih battle royale naslova poput PUBG-a. Inicijalno je Fortnite trebao biti samo ono što je na kraju bio Save the World mod, no kasnije je igra proširena raznim modovima, što privremenim što trajnim poput Creativea.

Komentari (10)

  • Hadvar

    16.12.2020 - 09:18

    stok i vjeverica.

  • CrashLP

    16.12.2020 - 10:27

    Fortnite kopira? ma neeeee :O

  • Bronson

    16.12.2020 - 10:46

    Fortnite me podseca na komercijalnu sund muziku koja se danas plasira, samo zelja za novcem i kopiranje svega sto je popularno samo radi opet ponavljam novca iako naravno svi prave igre iz tog razloga ali ova bas nema duse nego najobicnija komercijala za decu.

    • Arthur

      @Bronson, 16.12.2020 - 18:43

      Ovo je doslovno najbolja usporedba koju sam čuo😂😂.

  • Gitarist Roko

    16.12.2020 - 12:57

    Bem im mater. Koliko su zaradili tim Fortniteom, nek ugase sve i odu se sunčat na Hawaii da više nikad ne čujem za njih.

  • Kratosov Boy!

    16.12.2020 - 15:11

    Fortnite je kopirao toliko toga da se to ne moze vise ni prebrojati.

    • Arthur

      @Kratosov Boy!, 16.12.2020 - 18:50

      A igra jednostavno prati trend a djeca padaju na to. Ali isto joj treba priznati da odlično drže do nje koliko god stavlja druge stvari u svoju igru. Nije ni meni draga ali treba biti iskren. Samo da su malo orginalniji ovako svako malo dođe nešto novo i to je uvijek nešto na temu filma, druge igre, glazbenika…

  • MoGaming

    17.12.2020 - 09:14

    Jest da kopira ali svaku ideju odradi bolje i pokaže kako se trebala odradit.

    • domagoj colic

      @MoGaming, 17.12.2020 - 20:09

      ne odrade nist bolje doslovno sam prekopiraju a neke stvari izgledaju jos gore poput kratos iz god of war-a nezz od kud im uopce ideje da sam tak dodaju stvari koje su iz drugih igara doslovno sad i master cheaf kakve veze fortnite ima veze s halo-m i ovi jos gluplji kaj ih ne tuze

    • MoGaming

      @domagoj colic, 18.12.2020 - 11:55

      Kod kopiranja sam mislio na modove ili gameplay mehanike. Likovi iz drugih igara se stalno ubacuju u druge igre, to je postalo normalno. Sve su oni to platili zato ih i ne tuže.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?