HCL.HR

Dvoje igrača od danas mogu zajedno igrati Fortnite na jednoj konzoli

Zoran Žalac 12.12.2019.   •   3 komentara


Današnje ažuriranje za Fortnite verzijama za konzole donijelo je jednu značajnu novinu – mogućnost igranja u lokalnom multiplayeru.

Danas je Fortnite (Battle Royale) ažuriran na verziju v11.30, a s njom je došlo nekoliko značajnih noviteta i promjena. Primjerice, povećan je limit poklona koje možete pokloniti s tri na pet poklona. Promijenjen je indikator za streljivo te sada pokazuje točan broj preostalih metaka.

No, najznačajniji dio ažuriranja odnosi se na konzolaške verzije koje su dobile opciju igranja u split-screenu. To znači da s još jednim igračem možete igrati Duos ili Squads modove na istoj konzoli, s vodoravno podijeljenim ekranom (kao na gornjoj slici).

Prvi je to put da Fortnite nudi ovakav oblik lokalnog multiplayera pa iz Epic Gamesa upozoravaju da je ovo tek rana verzija split-screena i da će ju s vremenom unaprjeđivati. Trenutno je split-screen dostupan samo na PlayStation 4 te Xbox One konzolama.

Što se neslužbenih vijesti tiče, šuška se da Epic za 2020. priprema godišnji Battle Pass za Fortnite. Ovo još nije potvrđeno, ali je vjerojatno istina. Takozvani Annual Pass uključivao bi sve mjesečne Battle Passove i sedam ekskluzivnih kozmetičkih predmeta. Također, vlasnici Annual Passa mogli bi instantno otključati 25% sadržaja svakog individualnog Battle Passa po njegovom izlasku.

Komentari (3)

  • Luka_2325

    12.12.2019 - 18:30

    Zanimljivo… Samo da nema ovih crnih dijelova ekrana bilo bi bolje.

    • xx1111

      @Luka_2325, 12.12.2019 - 19:34

      Vjerovatno to mora tako da slika nije razvučena možda zato nznm

    • FamousBG

      @Luka_2325, 13.12.2019 - 07:54

      Zavisi od veličine tva, ja bi čak volio da i između bude barem 1cm crne linije, kako bi bilo lakše se fokusirati na svoj dio ekrana.. Mislim da će ovako biti klasični problem split skrina kada kreneš odreagovati na situaciju na drugom dijelu ekrana.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?