HCL.HR

Forza Motorsport imat će promjenjivo vrijeme na svim stazama

Zoran Žalac 17.06.2022.   •   3 komentara


Iz Turn10 Studiosa potvrdili su kako će sve staze u novoj Forzi Motorsport imati dinamične uvjete, odnosno promjenu dana i noći, kao i različite metoerološke prilike.

Jučer je emitirana emisija Forza Monthly na kojoj smo doznali nešto više detalja o nadolazećoj igri koja se jednostavno zove Forza Motorsport. Kreativni redatelj Chris Esaki potvrdio je da je veliki pothvat ove Forze u tome što će sve staze u igri podržavati različite vremenske uvjete i doba dana. Dakle, sve će se staze moći voziti i po danu i po noći, i po suhom i po kiši.

Otkriveno je i da nas čeka novi sustav karijere, premda smo za detalje ostali uskraćeni. Nešto je jasniji koncept multiplayera, koji će se održavati po formatu vikend vožnji s treningom, kvalifikacijama i konačno – utrkom.

S grafičke je strane Esaki potvrdio kako će Forza Motorsport imati raytracing u stvarnom vremenu za vrijeme samog utrkivanja. Bit će to prvi takav slučaj u Forza serijalu, s obzirom da je Forza Horizon 5 imala raytracing izvan samih utrka. Ostaje za vidjeti kako će se to odraziti na izvedbi igre i cilja li ekipa uopće na 60 sličica po sekundi u verzijama za Xbox konzole.

Komentari (3)

  • battery992

    17.06.2022 - 23:08

    Kvalifikacije su dobra novina, jer u prijašnjim nastavcima si u kraćim utrkama morao voziti kao kaskader da bi stigao do pobjede. Zasad Motorsport izgleda dobro, ali ima još vremena…

  • Lazy

    18.06.2022 - 16:54

    Koji vrag 1 koment do sad,pa zar nitko na ovim prostorima ne igra driving igre na BOXu,ili se mozda nitko ne igra uopce na BOXu… mene bas zanima sto ce biti s ovom igrom,nikad do sad niti jednu nisam probao, mada koliko igram GT7 tesko da cu stici probati, eh to dragocijeno vrijeme koje ne mozes kupiti…

  • Funky_Kong

    20.06.2022 - 18:37

    Forza Motosport izgleda odlicno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?