HCL.HR

Gaikai streama PS3 igre tek od 2014. godine

ToxarE 11.06.2013.   •   2 komentara


Igranje PlayStation 3 igara na PlayStation 4 konzoli putem Gaikaijeve streaming tehnologije u početku će ipak biti limitirano nekim segmentima.

Sony je sinoć iscrtao jasan plan za svoju Gaikai uslugu streaminga igara, koju je otkupio prošlog ljeta za 380 milijuna dolara. Usluga je u prvom redu zamišljena kao rješenje za povratnu kompatibilnost PS4 konzole s PS3 igrama, no ipak neće djelovati u punom smislu te riječi.

Naime, streaming putem Gaikaija neće biti dostupan odmah po izlasku konzole nego tek tijekom 2014. godine, i to prvo na području SAD-a. Ponuda igara za streamanje u početku će također biti limitirana. Nije nam poznato o kojem okvirnom broju naslova ovdje pričamo, a nije nam poznato ni kako će funkcionirati sustav kupovanja, odnosno hoćete li se igre koje već posjedujete u fizičkom obliku moći ikako aktivirati kao Gaikai naslove.

Nadalje, streaming će u početku vrijediti samo za PS3 naslove, a Sony nije potvrdio hoće li u ponudu uvrštavati PS1 i PS2 klasike. Vlasnici PlayStation Vite također će morati malo pričekati funkciju streaminga, jer će Gaikai na ovu handheld platformu stići nešto kasnije nego na PS4 – dakle vjerojatno ne iduće godine.

Komentari (2)

  • wozzie-

    11.06.2013 - 12:37

    jao kako bi bilo dobro odigrati neke igre sa ps3 na ovoj konzoli jao jao :))

  • vojnovic4

    11.06.2013 - 12:58

    Ja san se nadao da ce brzo doc u europu pa da mogu zaigrat GTA5 jer san proda svoj ps3 ovako cu tribat pricekat godinu dana ako ne i vise

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?