HCL.HR

Gears of War 4 na PC-u ima 28 grafičkih postavki

Zoran Žalac 25.07.2016.   •   36 komentara


Razvojni tim The Coalition razjasnio je što PC igrači mogu očekivati od Gears of Wara 4 po pitanju ekskluzivnih opcija i optimizacije.

Gears-of-War-4_hero_JD_Kait_Del-938x528

Gears of War Ultimate Edition u svojoj PC verziji imao je pravi debakl po izlasku zahvaljujući lošoj optimizaciji. Microsoft nam time nije ulio povjerenje za buduće igre Xbox Play Anywhere programa koje uz XBO verziju paralelno stižu i na PC. Ipak, tvorci novog poglavlja Gears of War sage uvjeravaju nas da će GeoW 4 ove jeseni biti optimiziran najbolje što je moguće.

U tu svrhu igra će imati 28 različitih postavki za kvalitetu prikaza, uz jasne naznake koliko je koja postavka zahtjevna za GPU/CPU/RAM, odnosno koliki utjecaj ima na performanse pri izvođenju igre. Postavke ćemo također moći testirati kroz ugrađeni benchmark unutar same igre.

Ekskluzivne stvari PC verzije bit će podrška za 4K rezoluciju, odnosno supersampling opcija. Naravno, igra neće biti zaključana na 30 fps-a, iako vjerujemo da će postojati i opcija koja to omogućuje. Razvojni tim The Coalition navodi kako su s GeoW Ultimate Edition naučili lekciju te da im je suradnja s AMD-om i Nvidiom bolja no ikada pa vjeruju kako će izlazak igre na PC-u proći bez tehničkih problema.

Označeno sa: , ,

Komentari (36)

  • darijoman

    25.07.2016 - 14:36

    Ovo je na listi čekanja 🙂

  • RapthorPechina

    25.07.2016 - 14:42

    Forzu za pc su ljepo optimizirali… ima nade za microsoft igre…

  • gamer 192837465

    25.07.2016 - 14:44

    RIP Xbox one, vlastita tvrtka te je ubila.

    • funky0308

      @gamer 192837465, 25.07.2016 - 17:40

      Zapravo, iz ove price nece profitirati niti Xone niti PC, profitirati ce Sony. Puno nas kojima je PC glavna platforma za igre ima i PS, ovime je MS sam sebi zabio zadnji cavao. Pogotovo ako i ekskluzive bude isle u taj Play Anywhere program, time su maknuli i zadnji problem i jedino logicno je, uz PC, imati Sonyevu konzolu za ekskluzive. Cudan potez s njihove strane, ispada da su stvarno isli na ruku PC gamera. To sigurno nije tako i vrlo vjerovatno cemo uskoro saznati skriveni motiv. Super cudna odluka u svakom slucaju ali treba jos malo pricekati. Mozda nas ceka neka pretplata na nesto ili neka druga fora za koju do sada nismo culi.

    • departed1983

      @funky0308, 25.07.2016 - 18:44

      Microsoft prodaje platformu koja se zove Win 10 i da bi igrao njihove igre moras kupiti win 10 koji kosta 120 dolara (home) i 200 dolara (pro). Piratske igre ne postoje tako da im ovo moze biti samo plus. Onaj ko hoce da igra igre na konzoli igra ce ih bez obzira na sve. Razlika je jedino sto MS sad pokusava da, osim sto nudi igre ljudima koji kupuju konzolu za 250 dolara, nudi i ljudima koji imaju i PC. Svakako, zarada nije na konzoli vec na igrama tako da svaki primjerak vise dobro dodje.
      Pored toga, igre sa MS storea jos uvijek nemaju pirata i nema ih na sajtovima tipa g2a i sl tako da nisu na gubitku sigurno.

    • GTA222

      @departed1983, 25.07.2016 - 21:12

      Ima pirata gears of war imas purat isto tako i quantum break.

    • Sackboy

      @departed1983, 26.07.2016 - 00:33

      Ma o čemu ti pričaš??? Windows 10 pro košta 18 eura, ja sam 2 kupio…. Odi malo provjeriti cijenu na allkeyshop

    • departed1983

      @Sackboy, 26.07.2016 - 12:04

      Ja pricam o legalnim keyevima 🙂
      Takvi keyevi su se za win 8.1 dobivali dzaba ako si znao odakle i kako. Bez ikakvih problema nazoves MS centar preko skypea i aktiviras windows.

    • Czar

      @funky0308, 25.07.2016 - 23:19

      Nemaju tu xbox ekskluzive veze s ničim ako su dostupne i na PC jer xbox i PC kupuje publika različite dubine džepa i različitih prohtjeva.

    • funky0308

      @Czar, 26.07.2016 - 09:33

      Ovo sto si napisao, nema apsolutno nikakve logike. Kako mislis nema veze? Ako MS izbije ekskluzivnost na svojoj konzoli i da ih i na PC, zasto bih imao i Xone? Komp mi je svakako spojen na TV i bez problema mogu igrati iz fotelje. Combo PC + PS4 je i sada nesto sto nas vecina ima, ako ima konzolu i PC, sada MS mice i zadnju prepreku – ekskluzive. Pa sta mislis zasto se Sony toliko bori protiv crossplatforma i opcenito nekih udruzivanja? Postavimo stvari ovako, imas PS4, Sony izbaci brandirani PC na kojemu je OS koji pokreće samo igre sa PS4, ti bi to kupio? Sta ce ti? E upravo tako ja razmisljam o nabavci Xone konzole. Sta ce mi? Ako sve mogu pokrenuti na PCu?

    • Czar

      @funky0308, 26.07.2016 - 14:42

      Štos je u tome da ono što je prihvatljivo na konzoli, nije u nikojem slučaju na piceku.
      Budući da su xbox i Windows MS platforme oni nemaju frke oko toga jer igre donose profit a ne primjerak konzole ili kopija Windowsa koje su do nedavno djelili i za badava.
      E sad, na xbox će se se koncentrirat netko plićeg džepa tko ne misli svakih godinu i po tutnuti 500 eura u picek da bi mogao vrtiti naslove u high ili ultra detaljima i tko se može pomiriti sa zaključavanjem na 60 fpsa i sl.
      Ja imam ps4 kojeg sam uzeo uglavnom radi nathana, ali imam i picek koji me koštao kao otprilike 6 plejki i tu mi je skroz neprihvatljivo nekakvo zaključavanje na 60 ili nedajbože 30 fpsa, nego hoću da sve leti do nebesa za tu paru.
      Znači nije stvar samo u pokretanju, jer ja gotovo sve osim bak-a mogu pokrenuti i na mom 4 godine starom laptopu za kojeg sam isto iskeširao jednu pristojnu cifru, ali mi se na njemu jednostavno neda igrat jer siromah barem godinu i po do dvije nemože pokrenuti više ništa na high/ultra detaljima s nekakvim pristojnim fpsom tako da sve to izgleda u najboljem slučaju kao da igram igre iz 2006.

    • funky0308

      @Czar, 26.07.2016 - 16:21

      Meni se cini da si ti malo promasio temu. Kakvi fpsovi, kakva zakljucavanja framea, pricam o tome da ako imas xbox ne trebas PC i obrnuto (pricam o gamingu)..nabaviti ces PS, cak i ti potvrdujes ono o vemu pricam. Imas PC i PS4. Ono sto treci puta ponavljam je da si je MS sam zatvorio vrata. Ne pricam o novcima, pricam o tome sto je logicno imati, naravno da se pretpostavlja da za to imas para. Ako ne postoje xbox ekskluzive, a imas PC koji vrti sve igre, ne treba ti xbox nego PS4 za Sonyeve ekskluzive, ostalo ces igrati na PCu. Ukratko, combo PC+PS4 ili xbox + PS4 je dovoljan. Do sada je bilo PC ekskluziva, PS4 ekskluziva, xbox ekskluziva…umori se ja…

    • Czar

      @funky0308, 26.07.2016 - 22:31

      Pa svejedno, igrao ti igru preko xboxa ili Windows store, pare idu MS kako god okreneš jer su obje platforme njihove.
      Razlika je jedino u pari, tj. ako možeš odvaliti oko 1500 eura igrat ćeš dotičnu igru u 100+ fpsa na visokim detaljima.
      Ako nemaš ili neželiš dat tu paru onda max 60 fpsa što je za uloženu lovu super jer je skuplja od toga skupa s igrom samo high end grafa.
      Što se Sonya tiče normalno da njima tako nešto ne pada na pamet da daju nekom mogućnost da bira hoće li njihovu ekskluzivu igrati na ps4 ili MS PC jer onaj tko bi izabrao ovo drugo bi Sony ostavio kratkih rukava.

    • funky0308

      @Czar, 27.07.2016 - 10:47

      Ajde, molim te, procitaj moj post i onda svoj odgovor. Jel razumijes o cemu pricam uopce? Ocito ne…kakvi fpsi, kakve crne pare?

    • Czar

      @funky0308, 27.07.2016 - 12:08

      Razumijem ja savršeno jasno ali ti očito ne shvaćaš da onom tko ima lovu za pošten komp i redovito nadograđivanje ne pada na pamet dotičnu igru igrati pod istim uvijetima kao na konzoli ili pak još gore s kakavim rezanjem detalja da igra izgleda kao da je nekoliko godina stara.
      Ti hoćeš reć ako nešto nije ekskluziva samo za xbox, već se može igrati i na PCu, da nitko neće kupiti tu konzolu što je skroz krivo.
      Kad se kupuje konzola, kupuje se da bi trajala nekoliko godina bez dodatnih ulaganja i to tako najčešće i bude.
      Kad se kupuje PC, tu je već druga priča. Ako hoćeš da ti potraje barem godinu i po – dvije a da nemoraš žrtvovati fps, razinu detalja itd. jednostavno moraš kupiti high end mašinu koja košta 1500-2000 eura + nakon toga nadogradnja, dok onaj koji je kupio xbox još uvijek vjerojatno gura po starom osim ako mu je televizija krepala u međuvremenu.
      Prema tome xbox i windows si nisu konkurencija koja isključuje jedno drugo kao ovo dvije platforme i PS4, što je shvatio i MS i očito su krenuli ka objedinjavanju njihovih dviju platformi.
      Sa Sonyem im se i tako više nema smisla natjecati po prodaji same konzole, jer su ih već odavno ostavili u prašini a i čisto sumnjam da onaj koji je do sad kupovao xbox da će se odjednom odlučiti kupiti 5-6 puta skuplji pc da bi mogao igrati u 144fpsa na ultra detaljima jer xbox više nema ekskluzive.
      Dabome, sve ostaje po starom što se tiče MS, tj. onaj tko ne misli istresti vreću novca na gejmanje će kupiti xbox za 300 eura pa će na njemu igrati xbox/pc naslove koliko mu to hardver konzole dozvoljava.
      S druge strane onaj koji nije samo gamer nego i mrvicu tech freak, ko moja malankost, tko pri prvom pokretanju igre pokrene i benchmark pa više prati brojeve nego igru taj će bacit vreću na pult.
      U svakom slučaju MS tu ne gubi ništa.

    • funky0308

      @Czar, 28.07.2016 - 09:10

      Ekipa na HCLu zna moje (nekadasnje) misljenje o konzolama. Lose, jadno, losa grafa, nikakav frame rate …bla..bla..bla…sada vecinu igara imam i na PCu i na PS4. Uz dobar TV, PS4 ni malo ne zaostaje za PCem, pogledaj u opisu kakav PC imam i biti ce ti sve jasno. Witchera igram i na PCu i na PS4 i jedino sto bih volio vidjeti je to da save mogu povuci sa jedne platforme na drugu, nista vise. Sinoc igram GTA V na PS4 i nevjerovatno je koliko to dobro izgleda. Istina, na PCu je vrtim u preko 100fpsa, sa vise detalja ali PS4 igre vrti na 50 incha Sony ultra HDu i , vjeruj mi, PC mi se ne da (ponekada) ni upaliti, jednostavno je Sony napravio cudo sa nikakvim hardwareom i bez ikakvih problema parira PCu u hrpi igara. To u fokus dolazi ono sto stalno ponavljam, nije konzola jeftinija od PCa, ako uracunas dobar TV i dobar audio sistem, brzo dolazis do 10-12k kn sto nikako nije malo. OK, skrenili smo s teme.

    • funky0308

      @gamer 192837465, 25.07.2016 - 17:44

      Mozda je neki njihov ultimativni cilj spojiti PC i konzole, nesto slicno vec imam od Steama i Nvidie, zasto ne bi i oni. Najavljene konzole + dobar novi TV bez problema mogu zadovoljiti vecinu korisnika. Onima kojima je potreban PC, imati ce PC radi nekog ozbiljnijeg rada ali za neki “kucni” PC “konzolopc” moze biti i vise nego dovoljan. U svakom slucaju, idu u smjeru koji postavlja vise pitanja nego sto daje odgovora..

  • Fskpz gaming fan

    25.07.2016 - 14:45

    Jedva cekam,nisam odigro do sad ni jedan gow igru iz serijala,jer mi nije bila dostupna,osim prvog dijela sve druge igre su bile nq XBoxu kojeg nemam,i to je prava steta,al mozda nadjem neki dobar xbx emulator hehe! 😉

    • IvanMuse007

      @Fskpz gaming fan, 25.07.2016 - 15:33

      Nema xbox one emulatora za pc, a xbox 360 emulator moze pokrenit samo par igara ali nedovoljno fpsa

    • Fskpz gaming fan

      @IvanMuse007, 26.07.2016 - 13:46

      Milsio sam na 360 emulator! 😉

  • movie

    25.07.2016 - 16:12

    Kaj će ti emulator ako će igre paralerno izlaziti za PC i xbone?

  • gamer 192837465

    25.07.2016 - 18:21

    Sretan sam što imam PS4 na kojemu igram SVE igre. MS sve više ne volim, za dx12 moraš imati sranjasti win 10 koji ti se usred igre restarta, namjerno usporavanje prijašnjih serija GPU-a (nVidia). Najviše me smeta što zadnjih nekoliko igara koje sam kupio (key) po 35€ su bile sra*e i potrošio sam oko 100€ na ništa. Onda sam kupio PS4 i kupim igru, odigram prodam, igranje me sad košta koliko je poštarina. Igram skoro besplatno. Win i Xbox su za mene mrtvi… više se na vračam.

    • 6Paprika9

      @gamer 192837465, 25.07.2016 - 18:34

      imam win 10 vec skoro godinu dana i nikad se nije sam restartao. A ako i ima updateova uvijek me pita zelim li ih instalirat prije nego sto iskljucim komp…

    • Sackboy

      @6Paprika9, 26.07.2016 - 00:41

      Ali on je to pročitao na internetu znači mora da je istina 😀

    • funky0308

      @Sackboy, 26.07.2016 - 16:29

      A da…treba nesto i znati o racunalu, nije to gameboy. Kada se postavi OS kako treba i kada znas sto radis, nema nikakvih problema. Naravno da je uvijek moguce nabasati na problem, nista nije savrseno ali ovo je copy / paste vidjen milion puta. 😉

    • funky0308

      @gamer 192837465, 26.07.2016 - 16:27

      Zasto ponavljas nebuloze koje si procitao na nekom forumu i to post pisan od djeteta od 11 god? Kakvi restarti, kakvi problemi? Ovaj pise o win10 koji kostaju 150$, ti o nekim urbanim mitovima. Desetka radi i vise nego dobro, sve ostalo su problemi uzrokovani ne znanjem korisnika. Ako meni radi bez greske (bez antivirusa, bez spam filtera, bez malware zastite i bez backupa) od prvog insider previewa, onda mora i kod tebe. DX12, istina, nije ono sto je trebao biti – biti ce sa novom generacijom i novim arhitekturama GPUa ali ne radi ni probleme, radi OK uz mali boost – biti ce bolje, samo polako. Ali konstante price o losim i preskupim windowsima jednostavno ne stoje. I da, netko je lupio i kako su Windowsi besplatni, jesu, ako imas licenciranu jesnu od prijadnjih verzija, ako nemas, mozes prijeci na desetku koja ce isto tako biti ilegalna. Win10 se prodaje za 15ak dolara i smjesno je pricati o skupom OSu. Pa igre placamo duplo vise…

  • Slim1992

    25.07.2016 - 23:48

    Znaci sad se vodi rat izmedju PCa i Playstationa, vise nije mnozina “konzole” 🙂

    • Dragan[MKD]

      @Slim1992, 26.07.2016 - 01:45

      Mislis MS i Sony, ali ipak ce se prodavati i XO i Scorpio jer nema svaki toliki novac da uradi super build da vrte sve igara na stabilni 60fps i solidnoj rezoluciji. Ovako kupis i deres izpred telke na 30fps naravno, nadamo se i vese sa Skorpio.

    • Slim1992

      @Dragan[MKD], 26.07.2016 - 09:11

      Mislim na to,izmedju ostalog, da više xbox nema eskluziva…Nekako xbox usmeravaju ka PCu i tu gube integritet.

    • funky0308

      @Slim1992, 26.07.2016 - 16:30

      Apsolutno, svatko tko ima dovoljno jak PC, nema potreba za xboxom, osim ako MS ne krije nesto i opet bude podjela.

    • funky0308

      @Slim1992, 27.07.2016 - 10:52

      Mislim da ce Sony ovdje najvise profitirati.. hrpa PC gamera vec ima Sony, ostatak ce, ako ide u nabavu konzole, nabaviti PS, koji ce im xbox? (Sad ce opet onaj lik o parama i fpsovima komentirati ali OK). MSu, ako ne bude skrivenih fora, svaka cast na ovome. Ne vidi se ivako sta svaki dan…

    • Slim1992

      @funky0308, 27.07.2016 - 17:17

      Znam da ovde najvise ja profitiram :), GOW, Forza horison i jos mnogi kultni naslovi dolaze na PC…

  • CoolBroCool

    26.07.2016 - 11:57

    Vjerujem da znaju sto rade

    • funky0308

      @CoolBroCool, 28.07.2016 - 09:16

      Nemaju puno izbora, moraju pokusati uci i na ovu platformu (vise nego do sada) Sony ih gazi na konzolaskom bojnom polju i nema druge nego pokusati ovo. Ako stvarno naprave to sto najavljuju, bez skrivenih fora i naplata – biti ce to hvalevrijedan potez. Ako nista drugo, javnost ce biti sentimentalnija prema njima.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?