HCL.HR

Gears Tactics, taktička igra nalik XCOM-u, uz Windows, dolazi i na Xbox platformu

Hrvoje Smoljić 22.08.2019.   •   1 komentara


Pomalo zaboravljena taktička igra nalik XCOMU,a smještena u Gears of War univerzumu će se uz Windows 10 pojaviti i na Xboxu.

Gears Tactics je taktička igra nalik XCOM igrama smještena u Gears of War univerzum. O samoj igri se konkretno ne zna mnogo osim da se radnja odvija 12 godina prije prve Gears of War igre. Igrači će morati okupiti i povesti maleni tim vojnika u potjeru za velikim Locust čudovištem koje je sposobno uništiti čitave gradove.

Iako je najavljena kao Windows 10 ekskluziva na prošlogodišnjem E3 sajmu, glasine o njenom pojavljivanju na Xboxu u opticaju su već dugo vremena. Sve to zahvaljujući kompaniji Razer koja je igru slučajno dodala na listu onih koje podržavaju tipkovnicu i miša za Xbox One.

Trebalo je vremena, no pitanje o platformama na koje igra dolazi došlo i do šefa studija zaduženog za tu igru – Roda Fergussona. On je tako jučer na svom Twitteru otkrio kako će se Gears Tactics uz Windows 10, pojaviti i na Xboxu, no nije precizirao misli li na Xbox One ili nadolazeći Project Scarlett. Iz njegovog šturog odgovora također nije moguće zaključiti hoće li igra na obje platforme izaći u isto vrijeme. Konzolaška verzija XCOM-a je primjerice, zbog prilagodbi sučelja i kontrola, kasnila nekoliko mjeseci za svojom PC inačicom.

Dok čekamo više informacija, povirite kako igra izgleda u zasad jedinom službenom gameplay videu:

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • vragec25cro

    23.08.2019 - 08:19

    Izgleda zanimljivo,ali nekako mi još nije sjeo takav tip gameplaya.Mislim da ¢e ovi biti prva microsoftova igra koju ne¢u da igram.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?