HCL.HR

Giganticu ne cvjetaju ruže, igra odgođena za 2016.

Zoran Žalac 05.12.2015.   •   0 komentara


MOBA naslov nove generacije kojom se Microsoft dičio na E3 sajmu ipak neće izaći ove godine. Gigantic je, naime, odgođen za 2016., a s odgodom su došli i otkazi u razvojnom timu.

Još otkako je Smite zabilježio značajan uspjeh na prilično zagušenoj sceni MOBA igara, brojni konkurenti dobili su poticaj da novim idejama pokušaju izboriti svojih pet minuta slave. Jedan od takvih je MOBA naslov iz trećeg lica, zvan Gigantic, kojega je Microsoft na ovogodišnjem E3 sajmu istaknuo kao jednu od zvučnijih Xbox One / Windows ekskluziva. Igra je najavljena kao F2P naslov i krenula u zatvoreno testiranje tijekom osmog mjeseca ove godine, ali očito nije ostvarila zacrtane planove u međuvremenu.

Naime, službenim priopćenjem poručeno je kako je izlazak Gigantica prebačen na iduću godinu, a s obzirom da je to ipak neplanirani razvoj događaja, posljedica toga jest otpuštanje jednog dijela zaposlenika koji su sudjelovali u stvaranju igre. Kako ističu u razvojnom timu Motiga, resursi su im ograničeni i svako probijanje zacrtanih planova zahtjeva da se ti resursi rastegnu kako god je moguće, a da igra ne pati zbog toga. U ovom slučaju, način za to je otpuštanje dijela radne snage.

Nadamo se kako će Gigantic na temelju toga izaći još jači, jer će mu snage definitivno trebati ako se za naklonost igrača planira boriti s ostalim MOBA igrama koje već imaju uspostavljenu popularnost kod publike.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?