HCL.HR

Gomila novih Final Fantasy XV informacija, uključujući datum izlaska

Žarko Ćurić 31.03.2016.   •   7 komentara


Na posebnom događaju Uncovered: Final Fantasy XV otkriveno je ukupno 15 važnih novosti vezanih uz igru – od datuma izlaska, anime serijala, CGI filma, demoa, mobilne igre pa sve do transformerske pretvorbe onog crnog automobila u leteći Batmobile!

final-fantasy-xv

Ranije danas u Los Anglesu održan je događaj pod nazivom Uncovered: Final Fantasy XV. I kao što se može iščitati iz samog naziva, na događaju nam je otkriveno brdo novih informacija o velikom novom Final Fantasy naslovu. Točnije, otkriveno je (simboličnih) 15 novosti među kojima i datum izlaska igre.

Prvo iznenađenje na samom događaju bio je dolazak Hironobu Sakaguchija, oca Final Fantasy serijala koji trenutno ima vlastiti razvojni tim, no ipak se pojavio na sceni da kaže koju lijepu riječ o 15. nastavku. Ubrzo nakon toga slijedilo je drugo otkrivanje, novi trailer pod nazivom Reclaim Your Throne u kojem možete vidjeti neke nove lokacije, neprijatelje kao i prizivanje Titan summona.

Za treću poslasticu večeri pobrinuo se poznati dizajner likova Yoshitaka Amano koji je nacrtao specijalni art dizajn kojeg je ekipa iz Square Enixa pretočila u 3D te prikazala u sklopu promotivnog videa. Nakon toga upoznali smo se s grupom Florence + The Machines koji su radili na obradi pjesme Stand by Me, a koju ste mogli čuti u prvom traileru za FFXV.

Sljedeće je prikazan gameplay video u kojem smo vidjeli još sitnica poput Final Fantasy radija koji svira poznate hitove iz ovog serijala, jahanje Chocoboa te borbu. U videu naslova World of Wonder: Environment Footage, prikazane su zaista raznovrsne i prekrasne lokacije kroz koje ćemo putovati u samoj igri.

Sedma objava upoznala nas je s Brotherhood Final Fantasy XV, anime serijalom od pet dijelova koji bi nas trebao upoznati s ekipom prije početka same igre. Svih pet epizoda bit će dostupno potpuno besplatno na YouTubeu, a prva epizoda je već objavljena i možete je pogledati odmah u videu ispod.

U sklopu osme objave dobili smo najavu dugometražnog CGI filma pod nazivom Kingsglaive Final Fantasy XV koji će nas upoznati s pričom koja se događa u kraljevstvu glavnog lika Noctisa za vrijeme njegovog odsustva, a dosta pažnje će biti predano kralju Regisu, Luni te sasvim novom liku Nyxu. Film će biti dostupan prije izlaska igre.

U sklopu istog videa mogli smo vidjeti i specijalni Audi R8 koji će biti proizveden u ograničenoj količini. Malo preciznije rečeno – bit će proizveden samo jedan. Nisu rekli tko je vlasnik, no ekipa s HCL-a se dobrovoljno javlja za preuzimanje.

I deseta objava vezana je za CGI film, budući da su u sklopu iste prikazani glumci koji će odraditi glasovnu glumu za likove. To su redom Sean Bean (svima vjerojatno poznat iz Game of Thronesa i Lord of the Ringsa) koji daje glas kralju Regisu, Aaron Paul (yooo bitch, Jesse iz Breaking Bad) u ulozi Nyxa te Lena Headey (opet Game of Thrones) zadužena za glas Lune.

Upoznali smo se i s fliper mini-igrom Justice Monster Five koja će biti dostupna u Final Fantasy XV, ali uskoro i na Android, iOS te Windows 10 uređajima kao zasebna aplikacija.

Nakon toga prikazan je trailer za Platinum Demo: Final Fantasy XV, novi besplatni demo za PlayStation 4 i Xbox One koji bi trebao biti dostupan tijekom današnjeg dana. U istom ćemo moći upravljati i boriti se s mladim Noctisom te družiti se s Carbuncleom, malim stvorenjem kojeg ćemo poslije moći prebaciti u punu igru. Cijela radnja odvija se u Noctisovim snovima, a kako to sve izgleda pogledajte ispod.

Prikazane su i Deluxe te Ultimate Colector’s edicije igre. Deluxe verzija donosi specijalni metalni okvir, samu igru, film Kingsglaive Final Fantasy XV na Blu-ray disku te DLC sadržaj. Ultimativna kolekcionarska edicija osim ovoga donosi nam i knjigu sa skicama, soundtrack CD, anime serijal te figuru Noctisa. Nadamo se samo da će ovo biti dostupno i u Europi.

Četrnaesta objava je ona koju je većina fanova najviše i čekala, a to je sami datum izlaska igre – Final Fantasy XV službeno izlazi 30.09. ove godine. Nije još poznato hoće li se američki i europski datum razlikovati.

Zadnja objava prije završetka službenog dijela događaja bio je novi trailer u kojem smo vidjeli upravljanje brodom te pretvaranje auta od družine glavnih likova u neku vrstu letećeg Batmobilea. Teško je objasniti to riječima, no dovoljno je pogledati video.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • laza123

    31.03.2016 - 11:17

    napokon! Po svemu što sam vidio ovo stvarno ima velike mogućnosti biti goty!

  • laza123

    31.03.2016 - 11:23

    Još čekam samo Kingdom Hearts!

  • Coleee

    31.03.2016 - 11:47

    Steta sto nema za pc

  • Zoran Žalac

    31.03.2016 - 14:18

    Još od Crossroads filma sa Britney Spears jedva sam čekao da netko napravi ovakvu roadtrip igru.

  • gamer 192837465

    31.03.2016 - 14:55

    Jako zanimljivo!

  • Dragan[MKD]

    31.03.2016 - 21:15

    Kenta Miyake, Tatsuhisa Suzuki, Mamoru Miyano, Tetsuya Kakihara, Hiroki Tōchi,Keiji Fujiwara i Miyuki Sawashiro zar ovo nije najbolja Voice Casting ekipa, mislim za lubitelja animea jos kad sam pogledao prvo epizodu ovog anime cuo sam poznate glasove.
    Bice ovo odlicno, nema sumnje.

  • brlja

    01.04.2016 - 11:46

    Zanimljivo je kako vec par godina facijalne animacije ne napreduju bas. Gledam ovaj trailer za cgi film i moram priznat da sam vise ocekivo od cgi filma u 2016oj. Uz sav napredni mocap i rig jos uvijek mi je to na nizoj razini od svega ostalog. Zahebane ljudske face 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?